满分5 > 初中英语试题 >

“Who needs a shopping mall if you have T...

“Who needs a shopping mall if you have Taobao?” says Wang Lin, 28, a writer in Beijing.

Taobao, China’s largest online shopping site (网上购物站), has become an important part of Wang Lin’s life. She spends lots of money on Taobao.

A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the joys of online shopping. Most online shoppers are students or young people. More women shop online than men. Clothing and home-use products (产品) are the most popular online.

It was reported that more than 500 billion yuan was spent on online shopping last year, 80% through Taobao.

Taobao means “looking for treasure” in Chinese. People can find almost everything they need on Taobao, from clothes to books, from candies to DVD players.

You may question the security of online shopping Wang Lin said, “It’s very safe and convenient. Unless(除非) you receive the products from the sellers and are satisfied(满意的) with them, the shop owner will not get the money. You can also get your money back if you want to return the products.”

1. Taobao is_______________.

  A. a shopping mallB. an online shopper

  C. an online shopping site               D. the China’s largest website

2. In the last paragraph, the underlined word “them” refers to (所指) “_____________”.

  A. productsB. the shop owners    C. sellersD. online shops

3. Which is the best title of the passage?

  A. Wang Lin’s lifeB. Online shopping in China

  C. China’s online shoppers    D. Shopping online is not safe

 

1.C 2.A 3.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了中国最大的网上购物的网站——淘宝,大部分网上购物者是年轻人。据报告显示,去年通过淘宝在网上购物花费了超过500 billion,网上购物的安全问题是我们所怀疑的。 1.根据第二段Taobao, China’s largest online shopping site (网上购物站),故选择C。 2.根据Unless(除非) you receive the products from the sellers,故选择A。 3.根据对整个文章的理解,可知这篇文章最好的标题是网上购物,故选B。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com

1.KOREA ONE is the name of a _________.

A. hotel           B. restaurant   C. food supermarket    D. museum

2.We can go to Korea One for lunch at ________.

A.10:30am on Monday  B.3:00pm on Friday.  C.11:00am on Saturday  D.2:30pm on Sunday

3.Korea One offers us the following information except _______.

A. location            B. telephone number  C. website    D. food price

 

查看答案

I am a lovely and happy boy. I      my parents, teachers, friends and classmates, and I also love my city and the world,     I love life. But sometimes I am     . I want to do everything well. I want to be a good boy. I want everyone to love me. If I do something      , I’ll feel unhappy, I’ll think I am good for nothing and I’ll be upset(失望)      some time. Then the persons who love me      tell me:

“ You can’t do all things better than anyone else. You can’t do all things      . You have to      who you are. You have to decide what comes first, and then do that.”

“You’ll have to learn to accept yourself. You’ll have to live with your limitations(局限). You are just    . You’re wonderful. It’s your duty to be who you are.”

It’s true that I can’t do      very well, but I’ll try my best. Then I’ll become myself-a lovely boy. So my world will become beautiful, full of happiness.

1.A. dislikeB. loveC. followD. remember

2.A. because    B. althoughC. when    D. before

3.A. in surpriseB. in dangerC. in a hurry    D. in trouble

4.A. exciting    B. interestingC. wrongD. right

5.A. on    B. forC. by D. with

6.A. oftenB. neverC. seldomD. nearly

7.A. at firstB. at lastC. at a 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!timeD. at times

8.A. search forB. look forC. work outD. find out

9.A. myselfB. yourselfC. himself    D. yourselves

10.A. other thingsB. nothingC. everything    D. anything

 

查看答案

---I have finshed my homework ,let’s watch the program I AM A SINGER on Hunan TV.

---_________.

A. That’s right    B. Thank you     C. That sounds interesting  D. Not at all

 

查看答案

--- I think students should have mobile phones to call their parents.

  --- _______. They often use them to play games and chat with friends instead

A. I hope so     B. I don’t agree     C. No problem        D. Good idea

 

查看答案

________students took the high school entrance exam on time ________ the morning of June 16th in Yancheng , though it rained heavily .

A.Thousands of ; in   B. Many thousands ; on   C. Thousands of ; on   D. Thousand of ; on 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.