满分5 > 初中英语试题 >

In the 13th century(世纪), the famous Ital...

In the 13th century(世纪), the famous Italian traveller, Marco Polo, travelled a long way to China.During his stay in China, he saw many wonderful things. One of the things he discovered was that the Chinese used paper money. In western countries, people did not use paper money until the 15th century. However, people in China began to use paper money in the 7th century(世纪).

A Chinese man called Cai Lun invented(发明) paper almost 2,000 years ago. He made it from wood. He took the wood from trees and made it into paper. He then put these pieces of paper together and made them into a book. Now paper still comes from trees. We use a lot of paper every day. If we keep on wasting(浪费)so much paper, there will not be any trees left on the earth. If there are no trees, there will be no paper. Every day, people throw away about 2,800 tons() of paper in our city. It takes 17 trees to make one ton of paper.This means that we are cutting nearly 48,000 trees every day. Since it takes more than 10 years for a tree to grow, we must start using less paper now. If we don't, we will not have enough time to grow more trees to take the place of those we use for paper.

So how can we save paper? We can use both sides of every piece of paper, especially when we are making notes. We can choose drinks in bottles instead of those in paper packets. We can also use cotton handkerchiefs (手帕) and not paper ones. When we go shopping, we can use fewer paper bags. If the shop assistant gives us a paper bag, we can save it and reuse it later.

Everyone can help to save paper. If we all think carefully, we can help protect(保护) trees. But we should do it now , before it is too late.

1.When he was in China, Marco Polo_________.

A. discovered Cai Lun invented paper         B. learned to make paper

C. saw many wonderful things               D. read a lot of books

2.People in western countries first used paper money in the______ century.

A. 17th            B. 15th            C. 13th            D. 7th

3.About _____ tons of paper is thrown away every 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!day in our city.

A. 1,700           B. 2,000         C. 2,800            D. 48,000

4.Which of the following is NOT the way of saving paper?

A. To use both sides of every piece of paper.

B. To use the paper bags from shops more than once.

C. To use cotton handkerchiefs instead of paper ones.

D. To grow more trees.

5.Which is the best title of the passage?

A. Saving Paper                        B. The History of Paper

C. Cotton Handkerchiefs Back Again       D. Cai Lun, the Great Inventor

 

1.C 2.B 3.C 4.D 5.A 【解析】 试题解析:本文大意:马可.波办是13世界著名的意大利旅行家。他在中国期间,看到许多奇妙的东西,在西方,人们直到15世纪才用纸币,但中国人在七世纪开始用纸币。 一个名叫蔡伦的中国人大约2000年前发明了纸,用木头造纸。如果我们持续浪费纸,地球上不会再有树。没有树,就不会有纸。在我们的城市,人们每天扔掉约2800吨的纸。那么我们如何节约纸张? 我们能用每张纸的双面,如果店员给我们一个纸袋,我们能省下来,以后再用一次,我也们也可用棉手帕,不用纸巾。 1.1】细节理解题。根据During his stay in China, he saw many wonderful things.他在中国期间,看到许多奇妙的东西,可知答案选C 2.2】细节理解题。根据 In western countries, people did not use paper money until the 15th century. 在西方,人们直到15世纪才用纸币,可知答案选B 3.3】细节理解题。根据 Every day, people throw away about 2,800 tons(吨) of paper in our city. 在我们的城市,人们每天扔掉约2800吨的纸,可知答案选C 4.4】细节理解题。根据 We can use both sides of every piece of paper, If the shop assistant gives us a paper bag, we can save it and reuse it laterWe can also use cotton handkerchiefs (手帕) and not paper ones.我们能用每张纸的双面,如果店员给我们一个纸袋,我们能省下来,以后再用一次,我也们也可用棉手帕,不用纸巾,可知答案选D 5.5】标题归纳题。根据So how can we save paper?那么我们如何节约纸张? 可知答案选A 考点:环保类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

All schools have their own rules (规则). The rules change from one school to another. Some schools are much stricter(严格) than others. There are also some rules that are strange or funny to us. Here are some funny school rules:

Strict Japanese rules

    Most schools ask students to wear uniforms, such as sports suits or skirts. But Japanese schools even have rules about the colour of underwear! They also need that girls' socks should be folded(折叠) in a certain way and boys' heads should be shaved().Other Japanese schools tell students that they can't go to the movies after sunset.

Different shoes in the USA

At some American schools, students have to change their shoes when they go into the schools every day.  This makes sure students won't fall over on the floors and keeps the schools clean.

No strange hair in the UK

Students can’t have strange hairstyles in some British schools. But they can wear certain hairstyles during the World Cup years. There were two students who had special hairstyles during the 2002 World Cup. After the World Cup, their teachers asked them to go to the barber's at once.

1.How many strange or funny school rules are mentioned(提到) in this passage?

A. Three.         B. Four.           C. Five.           D. Six.

2.Students in Japanese schools should wear_______.

A. uniforms                          B. indoor shoes

C. shirts                              D. strange hairstyles

3.Why do students in the USA have to wear indoor shoes?

A. Because in that way they won't hurt if they fight.

B. Because in that way they will feel comfortable.

C. Because in that way they won't fall and can keep the schools clean.

D. Because in that way they won't make any noise when walking.

4.Which country's schools have rules about students' hair?

A. Schools in Japan only.             B. Schools in the USA and the UK.

C. Schools in Japan and the UK.        D. Schools in the UK only.

5.What's the best title of the passage?

A. Different school uniforms       B. Different hairstyles

C. Different shoes               D. Different school rules

 

查看答案

Many people like to watch TV. Watching TV is one of the most important activities of the day. TV brings the outside clos学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!er to people’s homes. Some people say the world is smaller than before because of TV.

What’s going on in the other countries? How do people live in places far away? Is there a good sports game somewhere? What’s the life like in the deepest(最深的) part of the sea?

If you want to answer these and other kinds of questions, just turn on the TV. Turn it on and watch. You can see a lot and learn a lot. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with TV they can learn better and more easily. Why? Because they can hear and watch, too.

TV helps to open our eyes. TV also helps to open our minds(思想). TV often give us new ideas. We learn newer and better ways of doing something.

1.Some people say the world is smaller than before because    .

A. TV makes the earth smaller and smaller  

B. all people like to watch TV

C. watching TV is one of the most important activities of the day.

D. TV brings the outside world closer to people.

2.We can      when we watch TV.

A. go to live in the other countries

B. answer TV many questions

C. get a lot of information

D. ask TV some questions

3.People learn better through TV than through radio because   .

A. TV sets are bigger than radios

B. people can not only hear but also watch

C. without TV people can’t open their eyes

D. it’s e学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!asier to turn on TV than to turn on radio

4.The sentence “TV also helps to open our minds” means:   

A. our minds can only be opened by TV

B. something is wrong with our minds

C. it can help us to increase(增长) our knowledge(知识)

D. TV is new to us

5.This article(文章) tells us       .

A. it’s good to watch TV

B. not to watch TV any more

C. students shouldn’t watch TV at any time

D. to stop reading to watch TV

 

查看答案

Are you thinking about what to do in your free time ? Come and join us —Youth C学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!lub! Join in lessons and activities. It’s fun! For more information , call 34789256!

Lessons

Activities

MondayFriday

6:00 p.m. 7:30 p.m.

Computer lessons for beginners

Saturday and Sunday

8: 00 a.m. 9:00 p.m.

Basketball and volleyball playgrounds open

Monday and Wednesday

7:30 p.m. 9:30 p.m.

Dance lessons for dancer –lovers

You can learn and enjoy wonderful dances

 

Monday Sunday

Swimming pool open

 

Tuesday , Thursday  and  Friday

6:30 p.m.7:30 p.m.

Cooking lessons

Learn to cook delicious dishes from all over China

The second and last Saturdays of every month

7:00 p.m. 9:30 p.m.

Concert time

Enjoy Swedish rock , American jazz and beautiful songs from different parts of the world!

1.On which of the following days can’t you have computer lessons ?

A. Monday         B. Wednesday       C. Friday        D. Sunday

2.Rose is free after 7:20 p.m.  Which lessons can she take?

A. Computer lessons .                 B. Dance lessons.  

C. Cooking lessons.                   D. Both computer and cooking lessons.

3.If Dick wants to swim after playing ba学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!sketball, when can he go to the club ?

A. Monday and Wednesday.            B. Monday and Sunday.

C. Saturday and Sunday.               D. Monday and Sunday.

4.How often can you enjoy music in the club ?

A. Twice a month.                    B. Twice a week.

C. Four times a month..                D. Five days a week.

5.If you want to know the cost of the lessons, you can       to get the information.

A. call 34789256                     B. only go to the club

C. read the ads above carefully          D. join the club and ask others

 

查看答案

People usually don't like mice.       one mouse has been one of the most famous film stars in the world. That is the well-known Mickey Mouse. One night a man     Walt Disney was drawing when he heard a strange sound. The sound came       the waste-basket. Walt went over and saw a family of        eating pieces of bread in it. For many nights, they played there. Walt began to      them. Walt liked one little mouse better than       mice. This little mice gave him some new ideas for his     . He started to draw    . But in the picture, it      more like a funny man than a mouse. Walt wanted to make this little mouse       in his pictures and soon it was able to speak.       he named it Mickey Mouse. People laughed when they saw the film because they          seeing it. Soon Mickey became very popular with     old and young people. Children loved their lovely friend because it brought joy and pleasure to    . Perhaps this is why people love Mickey Mouse though(尽管) they      like real mice.

1.A. BecauseB. AndC. ButD. Or

2.A. calledB. is calledC. callsD. call

3.A. atB. toC. intoD. from

4.A. miceB. mouseC. dogsD. c ats

5.A. likeB. hateC. killD. catch

6.A. othersB. the othersC. otherD. the other

7.A. singingB. drawingC. swimmingD. driving

8.A. breadB. miceC. animalsD. ideas

9.A. sawB. lookedC. lookD. see

10.A. jumpB. danceC. run  D. talk

11.A. LateB. LaterC. BeforeD. After

12.A. hated  B. dislikedC. enjoyedD. enjoys

13.A. alsoB. bothC. allD. only

14.A. usB. you  C. him  D. them

15.A. can’tB. don’t  C. /D. also

 

查看答案

“Everybody is playing basketball outside. Can I join them, Dad? ”

“_____________, you must finish your homework first. ”

A. Why not?    B. Will you     C. I’m afraid not    D. I hope not.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.