满分5 > 初中英语试题 >

All schools have their own rules (规则). T...

All schools have their own rules (规则). The rules change from one school to another. Some schools are much stricter(严格) than others. There are also some rules that are strange or funny to us. Here are some funny school rules:

Strict Japanese rules

    Most schools ask students to wear uniforms, such as sports suits or skirts. But Japanese schools even have rules about the colour of underwear! They also need that girls' socks should be folded(折叠) in a certain way and boys' heads should be shaved().Other Japanese schools tell students that they can't go to the movies after sunset.

Different shoes in the USA

At some American schools, students have to change their shoes when they go into the schools every day.  This makes sure students won't fall over on the floors and keeps the schools clean.

No strange hair in the UK

Students can’t have strange hairstyles in some British schools. But they can wear certain hairstyles during the World Cup years. There were two students who had special hairstyles during the 2002 World Cup. After the World Cup, their teachers asked them to go to the barber's at once.

1.How many strange or funny school rules are mentioned(提到) in this passage?

A. Three.         B. Four.           C. Five.           D. Six.

2.Students in Japanese schools should wear_______.

A. uniforms                          B. indoor shoes

C. shirts                              D. strange hairstyles

3.Why do students in the USA have to wear indoor shoes?

A. Because in that way they won't hurt if they fight.

B. Because in that way they will feel comfortable.

C. Because in that way they won't fall and can keep the schools clean.

D. Because in that way they won't make any noise when walking.

4.Which country's schools have rules about students' hair?

A. Schools in Japan only.             B. Schools in the USA and the UK.

C. Schools in Japan and the UK.        D. Schools in the UK only.

5.What's the best title of the passage?

A. Different school uniforms       B. Different hairstyles

C. Different shoes               D. Different school rules

 

1.A 2.A 3.C 4.C 5.D 【解析】 试题解析:本文大意:所有的学校有他们自己的校规。学校和学校不同,有的严格,有地有趣,有的奇怪。大多数学校要求学生们穿校服,但日本的学校对内衣的颜色也有要求,也需要女孩子的袜子以某种方式折叠,男孩剃头。其它日本学校要求学生们日落后不能去看电影。在一些美国学校,学生们要每天换鞋当他们进学校时,这确保学生们不会摔倒在地上,保持学校清洁。在一些英国学校不能有怪异发型,但他们能在世界杯期间理某种发型。有两个学生在世界杯期间理特殊发型,世界杯,老师们要求他们马上去理发店。 1.1】细节理解题。根据Strict Japanese rules严格的日本校规,Different shoes in the USA美国不同的鞋,No strange hair in the UK英国没有怪发型,可知答案选A 2.2】细节理解题。根据 Most schools ask students to wear uniforms大多数学校要求学生们穿校服,可知答案选A 3.3】细节理解题。根据This makes sure students won't fall over on the floors and keeps the schools clean.这确保学生们不会摔倒在地上,保持学校清洁,可知答案选C 4.4】细节理解题。根据No strange hair in the UK英国没有怪发型,可知答案选C 5.5】标题归纳题。根据All schools have their own rules 所有的学校有他们自己的校规,可知答案选D 考点:教育类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Many people like to watch TV. Watching TV is one of the most important activities of the day. TV brings the outside clos学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!er to people’s homes. Some people say the world is smaller than before because of TV.

What’s going on in the other countries? How do people live in places far away? Is there a good sports game somewhere? What’s the life like in the deepest(最深的) part of the sea?

If you want to answer these and other kinds of questions, just turn on the TV. Turn it on and watch. You can see a lot and learn a lot. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with TV they can learn better and more easily. Why? Because they can hear and watch, too.

TV helps to open our eyes. TV also helps to open our minds(思想). TV often give us new ideas. We learn newer and better ways of doing something.

1.Some people say the world is smaller than before because    .

A. TV makes the earth smaller and smaller  

B. all people like to watch TV

C. watching TV is one of the most important activities of the day.

D. TV brings the outside world closer to people.

2.We can      when we watch TV.

A. go to live in the other countries

B. answer TV many questions

C. get a lot of information

D. ask TV some questions

3.People learn better through TV than through radio because   .

A. TV sets are bigger than radios

B. people can not only hear but also watch

C. without TV people can’t open their eyes

D. it’s e学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!asier to turn on TV than to turn on radio

4.The sentence “TV also helps to open our minds” means:   

A. our minds can only be opened by TV

B. something is wrong with our minds

C. it can help us to increase(增长) our knowledge(知识)

D. TV is new to us

5.This article(文章) tells us       .

A. it’s good to watch TV

B. not to watch TV any more

C. students shouldn’t watch TV at any time

D. to stop reading to watch TV

 

查看答案

Are you thinking about what to do in your free time ? Come and join us —Youth C学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!lub! Join in lessons and activities. It’s fun! For more information , call 34789256!

Lessons

Activities

MondayFriday

6:00 p.m. 7:30 p.m.

Computer lessons for beginners

Saturday and Sunday

8: 00 a.m. 9:00 p.m.

Basketball and volleyball playgrounds open

Monday and Wednesday

7:30 p.m. 9:30 p.m.

Dance lessons for dancer –lovers

You can learn and enjoy wonderful dances

 

Monday Sunday

Swimming pool open

 

Tuesday , Thursday  and  Friday

6:30 p.m.7:30 p.m.

Cooking lessons

Learn to cook delicious dishes from all over China

The second and last Saturdays of every month

7:00 p.m. 9:30 p.m.

Concert time

Enjoy Swedish rock , American jazz and beautiful songs from different parts of the world!

1.On which of the following days can’t you have computer lessons ?

A. Monday         B. Wednesday       C. Friday        D. Sunday

2.Rose is free after 7:20 p.m.  Which lessons can she take?

A. Computer lessons .                 B. Dance lessons.  

C. Cooking lessons.                   D. Both computer and cooking lessons.

3.If Dick wants to swim after playing ba学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!sketball, when can he go to the club ?

A. Monday and Wednesday.            B. Monday and Sunday.

C. Saturday and Sunday.               D. Monday and Sunday.

4.How often can you enjoy music in the club ?

A. Twice a month.                    B. Twice a week.

C. Four times a month..                D. Five days a week.

5.If you want to know the cost of the lessons, you can       to get the information.

A. call 34789256                     B. only go to the club

C. read the ads above carefully          D. join the club and ask others

 

查看答案

People usually don't like mice.       one mouse has been one of the most famous film stars in the world. That is the well-known Mickey Mouse. One night a man     Walt Disney was drawing when he heard a strange sound. The sound came       the waste-basket. Walt went over and saw a family of        eating pieces of bread in it. For many nights, they played there. Walt began to      them. Walt liked one little mouse better than       mice. This little mice gave him some new ideas for his     . He started to draw    . But in the picture, it      more like a funny man than a mouse. Walt wanted to make this little mouse       in his pictures and soon it was able to speak.       he named it Mickey Mouse. People laughed when they saw the film because they          seeing it. Soon Mickey became very popular with     old and young people. Children loved their lovely friend because it brought joy and pleasure to    . Perhaps this is why people love Mickey Mouse though(尽管) they      like real mice.

1.A. BecauseB. AndC. ButD. Or

2.A. calledB. is calledC. callsD. call

3.A. atB. toC. intoD. from

4.A. miceB. mouseC. dogsD. c ats

5.A. likeB. hateC. killD. catch

6.A. othersB. the othersC. otherD. the other

7.A. singingB. drawingC. swimmingD. driving

8.A. breadB. miceC. animalsD. ideas

9.A. sawB. lookedC. lookD. see

10.A. jumpB. danceC. run  D. talk

11.A. LateB. LaterC. BeforeD. After

12.A. hated  B. dislikedC. enjoyedD. enjoys

13.A. alsoB. bothC. allD. only

14.A. usB. you  C. him  D. them

15.A. can’tB. don’t  C. /D. also

 

查看答案

“Everybody is playing basketball outside. Can I join them, Dad? ”

“_____________, you must finish your homework first. ”

A. Why not?    B. Will you     C. I’m afraid not    D. I hope not.

 

查看答案

“What are you doing , Amy?”    “I want to ________ these pictures on the wall.”

A. put on     B. put up     C. put out    D. put down

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.