满分5 > 初中英语试题 >

Dear Liz, My stay in Thailand has certai...

Dear Liz,

My stay in Thailand has certainly been the experience of my life.

Life is busy and exciting.Bangkok is just like any other big city with a population of 10  million and heavy traffic.I'm very lucky because my host family is in a nice quiet area outside  the city.There are Mr. and Mrs. Phairat, their son Sanan, who is 18, the daughter Chinda, who  is 16, and Grandpa and Grandma.

I go to an international school with Sanan and Chinda.The school teaches about 70 percent  in English,and 30 percent in Thai. I've learned some spoken language,but Thai writing is very difficult.The cooking lesson is my favourite.I'm learning all about Thai food and culture People don’t use chopsticks here,but spoons and forks. When I come back,I'm going to cook you a real Thai meal.

Last weekend we visited some temples.We also drove to Pattaya beach near Bangkok.I  thought it was great,but Sanan and Chinda say that next month they’re taking me to Phuket  Island,where the beaches are even more beautiful.The month after next,we’re going to travel  to Mr.Phairat,s hometown in the north of Thailand.The Phairats own land there,and they  have two elephants.I’m going to ride those elephants — and even wash them.Sanan and  Chinda say it’s really fun.

I'm amazed by everything in this country,especially by the elephants.Elephants are an  important pan of Thai culture and way of life.They have been a traditional symbol(象征)of  Thailand for many years in times of war and peace.In the seventh century,a Thai king trained 20,000 elephants for battle.

I’ll tell you all about my Thai boxing(拳击)lessons next time I write.

Love,

                                             Mandy

1.How many family members are there in Mandy’s host family?

A. 4                           B. 5

C. 6                          D.

2.Mandy writes in her e-mail that the__________ lesson is her favourite.

A. Thai speaking              B. boxing                

C. Thai writing              D. cooking

3.Next month,Mandy is going to visit__________.

A. Pattaya beach                   B. Phuket Island     

C. Phairat’s hometown            D. Bangkok

4.According to the e-mail,__________has been a symbol of Thailand for many years.

满分5 manfen5.com

5.What is the possible subject of the e-mail?

A. Study trip in Thai land                         

B. Food culture in Thailand

C. Elephant riding in Thailand                

D. International schools in Thailand

 

1.C 2.D 3.B 4.D 5.A 【解析】 试题分析:这是一篇书信,是Mandy写给Lizde,介绍了Mandy在泰国的生活。Mandy去了曼谷,去了一所国际学校,参观了一些寺庙等等,在泰国很充实,很愉快。并说明会继续写信给Liz告诉她有关拳击的事情。 1.细节理解题。根据文章第二段最后一句话There are Mr. and Mrs. Phairat, their son Sanan, who is 18, the daughter Chinda, who  is 16, and Grandpa and Grandma.“有Phairat先生和夫人,他们18岁的儿子Sanan,16岁女儿Chinda和爷爷奶奶。”可知他的房东家一共6口人,故选C。 2.细节理解题。根据文章第三段第三行The cooking lesson is my favourite.“烹饪课是我最喜欢的。”可知Mandy最喜欢烹饪,故选D。 3.细节理解题。根据文章第四段第二行but Sanan and Chinda say that next month they’re taking me to Phuket  Island“但是Sanan和Chinda说下个月要带我去普吉岛。”可知Mandy下个月要去普吉岛,故选B。 4.细节理解题。根据第五段第二行Elephants are an  important pan of Thai culture and way of life.They have been a traditional symbol(象征)of  Thailand for many years in times of war and peace.“大象是泰国文化和生活方式的一个重要特征。他们在战争与和平时代就已经成为泰国的一个传统的象征。”可知泰国的象征是大象,故选D。 5.标题归纳题。本文主要是Mandy像朋友介绍自己在泰国旅行的事迹和记录,由此可以推断本题选A,泰国的学习之旅。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

You can be proud of yourselves, even if you can only make one or two of these green changes. The goal here is to limit carbon dioxide and other greenhouse gases, which are closely connected to the big problem of global-warming (全球变暖).

WAY 1: Bring your own cup to Starbucks. You’ll get a 10-cent discount, and it’s one less paper cup to end up in a dustbin. The store won’t create more waste when they throw away a cup.

WAY 2: Turn off your computer. When in standby mode, your PC is still using energy. Turning off a monitor (显示器) for 40 hours a week may only save $ 5 a month, but it reduces CO2 by 750 pounds.

WAY 3: Reuse plastic bags. Instead of throwing away 100 billion plastic bags a year, try and get a second, third, or tenth use out of them. Better yet, next time you shop, try a reusable bag. The amount of oil it would take to make just 14 plastic bags would run your car for one mile.

WAY 4: Use recycled paper in the bathroom. Most of the toilet paper we use is made from trees found in forests. If every family replaced(替换)one roll of toilet paper with a recycled one, 424,000 trees would still be standing.

WAY 5: Plant a tree. Adding green to your garden is beautiful and earth-pleasing. Just one tree will help make cleaner air and save the environment from 5, 000 pounds of hot carbon dioxide each year.

1.How many ways are mentioned(提及) in the passage?

A. Two.   B. Three.       

C. Four.  D. Five.

2.What will happen if our PC is turned off when it isn’t in use?

A. It will help to save a large amount of money.         

B. It will help to reduce a great deal of CO.

C. It will save the amount of oil that runs your car for a mile.

D. It will be like planting 1.7 million acres of new trees.

3.Which ways suggest recycling or reusing of things?

A. Ways 3 & 4.     B. Ways 2 & 3.           

C. Ways 3 & 5.        D. Ways 2 & 4.

4.How do these ways do good to our environment?

A. They all help reduce the use of energy like electricity. 

B. They all cut down the number of the use of paper.

C. They all produce less greenhouse gases as a result.

D. They all help protect our trees and forests.

5.What is the best title for the passage?

A. Ways to Save Money                                             B. Ways to Be Earth-Friendly

C. Ways to End Global-Warming         D. Ways to Limit Carbon Dioxide

 

查看答案

 

New books this month

The Long Night

This is David Reilly’s first book. David became a writer after teaching English for several years.

满分5 manfen5.comMaha is a nurse in northern Australia. She works in a small hospital. One day a baby is so ill that Maha has to drive all night to get her to the nearest big city. They have a lot of problems getting there and…

Hard Work

满分5 manfen5.comThis exciting story is Joanna’s twentieth. Hard Work is about Sombat. He works with his father, a carpenter, in Thailand. They work long, hard hours making tables and chairs, but they do not have any money. Then one day a man dressed all in black buys the most beautiful table in the shop…

Hospital or Cinema

Marcie Jacome, who

studies English in London, wrote this story earlier this year.Tina is a young Indian woman whose dream is to become a doctor. She goes to London to study English and medicine, but one day she meets a man who asks her to go to the USA with him to become a film star…What will Tina do?

1.The Long Night was written by             .

A. David Reilly   B. Maha      

C. Joanna           D. Marcie Jacome

2.The story of Hard Work happened in             .

A. Australia         B. Thailand                  

C. India               D. England

3.From the passage we can see Tina is ________.

A. a doctor               B. a film star              

C. a writer            D. a college student

4.           is about a difficult journey.

A. Hospital or Cinema      B. Hard Work        

C. The Long Night               D. Harry Potter

5.The passage above is      .

A. an ad                  B. a story              

C. a novel                D. a diary

 

查看答案

I think I’ve always been interested in food. My grandparents lived on a farm in Lincolnshire and had a good      . She made fantastic English food; her roast beef was out of this world. I used to love going down to the        and watching her work, and I learned a lot from her. I realized that I wanted to be a cook when I was about 12. When other boys        to do sports after school, I helped with cooking at home. When I was 15, I        to be a cook. However, I knew my parents wouldn’t allow me to be a cook. I had to tell them about it         .

I told them that I wanted to do a cookery course for fun, and stayed for a month in a hotel in Torquay. I enjoyed it so much that I couldn’t put off telling my parents any longer,      I brought the subject up one night over dinner.      there was silence, and then my father asked me why. I explained that cooking was       painting a picture or writing a book. Every meal was a work of creation(创造). I could see that my father disagreed, but he was not     . He just looked at me and smiled. My mother kissed me. And now I have my own restaurant, and it goes well. I can see they are     me. However, my grandfather thinks I’m mad to give up farming.

1.A. farmerB.painterC.cookD.nurse

2.A.resturantB. hotelC. farmD. kitchen

3.A. choseB. refusedC. hatedD. failed

4.A. decidedB. agreedC. manageD. turned

5.A. easilyB. softlyC. slowlyD. quietly

6.A. butB. soC. orD. for

7.A. At firstB. At lastC. At leastD. At times

8.A. withB. likeC. aboutD. above

9.A. patientB. satisfiedC. quietD. angry

10.A. proud ofB. sorry forC. friendly toD. strict with

 

查看答案

-We must act now because time is _____.

-Yes. Let’s start.

A. coming out          B. running out         

C. giving out             D. cutting out

 

查看答案

We should _____ the power when our TV or computer is not used.

A. turn on          B. turn off       

C. turn up     D. turn down

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.