满分5 > 初中英语试题 >

Mr .Brown got up late this morning. He w...

Mr .Brown got up late this morning. He was going to be late for work. It was raining hard and the streets were wet. He drove so fast that he didn't see the red lights. He couldn't stop his car and hit a car. An old man got out of the car and called out angrily, "What are you doing? How can you drive so fast?"

"l'm sorry ,sir," said Mr.brown, "l didn't see the lights turn red." Then he brought out a bottle of wine(酒) and gave it to the old man.

"It's cold today, sir," said Mr.Brown. "Please drink a little, and then you'll get warm."

The old man drank some wine and became happy. He asked, "l'm felling much better now. Why don't you drink any?"

"l can't drink anything now ,sir , "answered Mr.Brown "l'm waiting for the policeman .Only drunkards (酒鬼)cause(发生) accidents(事故) ,you know.

1.When did the story happen?

A .In the morning B .In the afternoon C .In the evening D .At night

2.Why did Mr.Brown drive so fast?

A .He was happy that day

B .He was good at driving

C .There were few cars in the street

D .He was afraid to be late

3.Mr.Brown hit the car because of the following EXCEPT that ____.

A .he didn't see the red lights

B .he drove fast

C .he couldn't drive at all

D .it was raining hard

4.Why did Mr.Brown give a bottle of wine to the old man?

A .To make him happy

B .To make him drunk (醉的)

C .To make him warm

D .To make friends with him

5.We can know that _____ at last.

A .Mr.Brown was not late for work

B .the old man Mr.Brown became good friends

C .Mr.Brown drank some wine

D .Mr.Brown fooled the old man

 

1.A 2.D 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是一天早上,Brown先生起床晚了,他担心上班迟到,所以路上开车很快,不小心撞到了一辆汽车。Brown先生给了那个司机一瓶酒,他想让他喝醉,这样警察来的时候,就会以为是那个汽车司机引起的事故。 1.细节理解题。根据短文的第一句话Mr .Brown got up late this morning.,Mr. Brown今天早上起晚了,而这件事就发生在Mr. Brown 开车上班的路上,故选A。 2.推理判断题。根据短文的开头Mr .Brown got up late this morning. He was going to be late for work可知,Mr. Brown 早上起床晚了,他上班也要迟到了,所以他开车很快。故选D。 3.细节理解题。根据短文中It was raining hard and the streets were wet. He drove so fast that he didn't see the red lights. He couldn't stop his car and hit a car.可知,那天雨下得很大,街道很湿滑,而且他因为快迟到了,所以开车很快以至于没有看见红灯。他不能一下把车停下来,所以撞到了一辆汽车上。故选C。 4.推理判断题。根据短文的第二段到第五段的内容可知,Brown 先生在撞到汽车之后,给了汽车司机一瓶酒,因为Brown先生想让他喝醉,这样在警察来的时候,就会以为是那个汽车司机因为喝醉而发生了事故。故选B。 5.推理判断题。根据短文的第二段到第五段的内容可知,Brown 先生在撞到汽车之后,给了汽车司机一瓶酒,因为Brown先生想让他喝醉,这样在警察来的时候,就会以为是那个汽车司机因为喝醉而发生了事故。所以是Brown先生愚弄了那个司机。故选D。A和B两个选项在短文中并没有提到;C选项与文意不符,Brown先生并没有喝酒。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

We are learning English, but how can we learn English well? A student can know a lot about English, but maybe he can not speak English. If you want to know how to swim, you must get into the river. And if you want to be a football player ,you must play football. So, you see, you can learn English only by using it. You listen to your teacher carefully in class. You must read your lessons every day. You must speak English to your English teacher and classmates and also you must write in English. Then one day, you may find your English very good.

1.You know a lot about English but maybe you ______.

A. can't speak it  B. can study it   C. can't study it  D. can't use it

2.You must get into the river ______.

A. to play with water                         B. to go boating

C. to learn how to swim                       D. to catch a fish

3.Do you want to be a football player? Please            .

A. put your football away        B. buy a good football

C. play football                 D. watch others play football

4.According to the passage (根据这篇文章), how can we learn English well?

A. We must have a good English book. 

B. We must have a good English teacher.

C. We must see more English films.   

D. We must use it often.

5.Who can you speak English to in your class?

A. Only my classmates.

B. My English teacher and classmates.

C. My father and mother.                   

D. All my friends.

 

查看答案

It's time to go home now. I am on a bus on a rainy day, and a woman with a dog gets on the bus. It is a big dog and its feet (脚) are not clean.  I don't want the dog to sit next to me. But the woman says to the conductor (售票员), "Oh, I pay

for (付钱) my dog. Can he sit here like the other people?"

     The conductor looks at the dog and says, "Yes, madam. But like the other people, he must put his feet under the chair."

1.I am going home ______.

A . by bike       B. by bus       C . by car   D . by jeep

2.What do I see?

A. A bus          B. A conductor  C . A dog    D . A woman with a big dog

3.I don't want the dog to sit next to me, because ______.

A. the dog is big                 B. the dog is not clean  

C. the dog has no ticket (票)     D. the dog isn't mine

4.Why do the woman and the dog get on the bus?

A. It is a rainy day              B. No one is on the bus  

C. The dog can sit                D. The woman is a conductor

5.The meaning (意思) of the conductor's words is ______.

A. the dog's feet are like the other people

B. the dog must like a man

C. the dog must not (不可以) sit on the chair

D. the dog can sit here

 

查看答案

A terrible earthquake happened in Wenchuan on May 12, 2008.           people lost their lives and homes. During those days, a lot of stories about           could be heard. Here is one of them.

After the earthquake,            a fallen building, some soldiers (士兵)found that a           died in a very strange way. When they were ready to take her away, they were surprised (吃惊)to find that a baby in her arms was           alive(活着).

  The baby was sleeping and          hurt at all. Between the dead mother      the living baby, there was a mobile phone with a short           on the screen, "My dear baby, if

you can survive (幸存), remember that I love you." Everybody            when they read these words.

     Besides this story, many other stories also moved us deeply.          these stories, we know more about love. You're lucky if you're loved by others. You're great if you love others when you're in danger.

1.A. All            B. Many      C. Few          D. No

2.A. home         B. life        C. love           D. hope

3.A. above          B. below     C. under          D. through

4.A. man            B. woman    C. boy            D. girl

5.A. still(仍就)      B. often     C. never          D. not

6.A. is              B. isn't       C. was            D. wasn't

7.A. or              B. and       C. also           D. but

8.A. story           B. film      C. message(信息)D. song

9.A. screamed      B. shouted    C. smiled         D. cried  (哭)

10.A. From        B. On        C .To             D . With 

 

查看答案

What an       girl she is !   she is          in drawing pictures.

A .interest ; interested .      B. interested ; interest 

C .interesting ; interested     D .interested ; interesting

 

查看答案

Bill , I hear your home is near here .

  How do you go to school every day ?

A .By plane     B .on foot    C .By train     D .By bus

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.