满分5 > 初中英语试题 >

The worker I hired to repair my house ha...

The worker I hired to repair my house had just finished a difficult first day on the job. A broken wheel made him an hour late; his ladder( 梯子)fell down when he was painting the roof and now his old truck wouldn’t start. With each problem he shouted angrily more at himself than at his things. As I drove him home, the man didn’t say a word.

I tried talking to the man to kill time. I managed to find out that he had come up from Blue Hills in Victoria with his family six months ago to find a job. This was his first job since moving here. I now knew why his price was lower than any other worker I could find in the local newspaper. He really needed the job. His clothes told me as much.

On arriving, much to my surprise, he invited me to meet his family. As we walked through his front garden he suddenly stopped at a small tree and placed his hands on it. Then , when he opened the door he completely changed. Instead of his troubled face, there was now a warm smile, hugs for his two children and a kiss for his wife.

The following day, I asked him about the tree.

“That’s my trouble tree,” he answered. “Work troubles aren’t welcome at home with my wife and children. So I hang them on that tree every night when I come home. Then in the morning I pick them up again.”

“And you know what else?” he said smiling, “The next morning I find that there aren’t as many as I remember hanging up the night before.”

1.Which of the following things did NOT happen to the worker?

A. His truck broke down.

B. He was late for work.

C. He fell onto the roof.

D. His ladder fell down.

2.When did the worker first arrive in this town ?

A. Today.            B. Last night.

C. Six weeks ago.     D. Six months ago.

3.Where did the writer find the worker ?

A. Through a newspaper.    B. Beside the trouble tree.

C. In his old house.       D. In Blue Hills, Victoria.

4.Why did the worker touch the tree ?

A. To get good luck.

B. To leave his trouble outside.

C. To send good wishes to his family.

D. To clean his hands.

5. What can we learn from the passage ?

A. Looking for a job can make trouble.

B. It is important to get to work on time.

C. Often our problems are worse than what we think.

D. A happy family can make many problems go away.

 

1.C 2.D 3.A 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文作者给我们讲的是为他干活的一个工人,他第一天的工作情况很糟糕,但是回家的时候,他会把这些烦恼都丢在外面,见到自己的妻子和孩子的时候,他仍然是一副笑脸。到了第二天你会发现昨天的烦恼都不见了。 1.细节理解题。根据短文第一段中A broken wheel made him an hour late; his ladder( 梯子)fell down when he was painting the roof and now his old truck wouldn’t start可知,在第一天,作者的工人发生了很多意外,首先是他迟到了一个小时,然后在他给房顶刷漆的时候梯子倒了,并且他的卡车发动不着了。由此我们可知,没有发生在他身上的事应该是C选项,他掉到了房顶上。故选C。 2.推理判断题。根据短文第二段中I managed to find out that he had come up from Blue Hills in Victoria with his family six months ago to find a job.可知,作者了解到他是六个月前从Victoria的Blue Hills来到这里找工作的。故选D。 3.细节理解题。根据短文中I now knew why his price was lower than any other worker I could find in the local newspaper.可知,作者说他现在明白了为什么他的价格比别的我在当地报纸上能找到的工人的价格要更低。由此我们可以知道,作者是通过报纸找到的这个工人。故选A。 4.细节理解题。根据短文第五段这个工人说的话我们可以知道,他的花园里有一棵树,那是他的烦恼树,他会把一天的烦恼都挂在那棵树上,不带回家,因为工作上的烦恼在家里是不受欢迎的。故选B。 5.主旨大意题。这篇短文作者给我们讲的是为他干活的一个工人,他第一天的工作情况很糟糕,但是回家的时候,他会把这些烦恼都丢在外面,见到自己的妻子和孩子的时候,他仍然是一副笑脸。到了第二天你会发现昨天的烦恼都不见了。因此D选项幸福的家庭能赶跑很多烦恼最符合文章的意思。故选D。 考点:人生哲理类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In the middle of the first term of school, the entire seventh grade was tested for basic skills. Steve hurried through his tests, and continued to dream of other things. His heart was not in school, but in the woods.

One day, Miss White’s impatient voice broke into his daydreams. “Steve! Pay attention!” Steve turned to look at her, fixing his eyes on Miss White, as she began to go over the test results for the seventh grade.

“You all did pretty well,” she told the class, “except for one boy, and it breaks my heart to tell you this, but...” She hesitated, her eyes searching his face. “...The smartest boy in the seventh grade is failing my class!” She just stared at Steve. Steve dropped his eyes.

After that, it was war! Steve still wouldn’t do his homework. Even as the punishments became more severe, he remained stubborn.

“Just try it! ONE WEEK!” He was unmoved.

“You’re smart enough! You’ll see a change!” Nothing touched him.

“Give yourself a chance! Don’t give up on your life!” Nothing.

“Steve! Please! I care about you!”

Wow! Suddenly, Steve got it! Someone cared about him? Steve went home from school, thoughtful, that afternoon. Walking into the house, both parents were out. He, quickly, gathered up a jar of peanut butter, a loaf of bread, a bottle of water, and this time...his schoolbooks.

The following Monday he arrived at school on time, and he waited for Miss White to enter the classroom. She walked in, all smiles! God, she was beautiful!

Miss White, immediately, gave a quiz on the weekend homework. Steve hurried through the test and was the first to hand in his paper. With a look of surprise, Miss White took his paper. Obviously puzzled, she began to look it over. Miss White’s face was in total shock! The smartest boy in the seventh grade had just passed his first test!

From that moment nothing was the same for Steve. Life at home remained the same, but life still changed. He discovered that not only could he learn, but he was good at it!

He discovered that he could understand knowledge and translate the things he learned into his own life. Steve began to go ahead!

1.Steve used to be bad at his lessons because _______.

A.the teacher blamed him from time to time

B.he was not a smart boy in his class

C.the test for the seventh grade challenged his confidence

D.he hadn’t put his heart into his studies

2.The underlined word “stubborn” in the passage probably refers to “_______”.

A.completely unchanged

B.severely punished

C.careless with the homework

D.lost in the test

3.It was the _______that made Steve begin to work hard at his lessons later.

A. his parents        B.his classmates

C. the teacher        D.failure in the test

4.Which of the following descriptions is TRUE according to the passage?

A.Steve often helped his parents work in the woods instead of going to school.

B.The teacher punished Steve for his failure in the test for the seventh grade.

C.Steve not only made progress but finally became a good student of the class.

D.Steve was actually a clever boy, but Miss White hadn’t realized it at first.

5.Which of the following words best describes Steve’s teacher?

A. Hardworking.B. Caring.

C. Outstanding.D. Strict.

 

查看答案

The little boy entered the house, unhappy. His mother was        cakes in the kitchen. She smiled as she          but stopped when she saw his face. “Tyler,          happened? Is everything okay?”

“Nothing is okay, mom.” said the boy, “Today, in our science lesson, Mrs. Green was talking about the           .She said that the whole world is getting dirtier and that many animals and plants are dying. She wants us to think of something we can do to help. I thought all the way, but there is       I can do to make a difference.”

“Let me tell you         .” the mother said after thinking for a while. “One morning a man was walking down a beach, there he saw thousands of dying starfish covering the beach, they were pushed up by the         , and it was too far up for them to make their way back by          . The man shook his head as he walked along, ‘What a pity! So many starfish will die on the beach.’ The man felt very sorry            those starfish. He went on walking and just at that time he was        to find a boy in front who was throwing the starfish     into the sea as soon as he could, ‘how       you are! My son .’ the man said, ‘There are so many starfish, can you throw all of them back?’ The boy didn’t stop but kept throwing, “        I can’t help them all ,I can make a difference to this one, and this one, and this one, and this one.”

“Thinking for a moment, the man          to help return the starfish to their home. He smiled and said to himself, ‘Sometimes the biggest lesson in life comes from the        person.

1.A. drinking  B. making  C. selling D. washing

2.A. turned around  B. turned down C. turned on D. turned off

3.A. what  B. when     C. where   D. why

4.A. air   B. land     C. water    D. environment

5.A. something B. anything    C. everything  D. nothing

6.A. a lie  B. a joke    C. a story  D. a truth

7.A. wind   B. rain     C. waves   D. sands

8.A. himself B. itself   C. ourselves  D. themselves

9.A. of   B. for   C. from     D. forward

10.A. afraid  B. surprised  C. sad  D. angry

11.A. after  B.back    C. up    D. down

12.A. clever  B. kind  C.silly  D. ugly

13.A. Or  B. So      C. Because    D. Though

14.A. began  B. continued   C. forgot   D. waited

15.A. shortest  B. tallest    C. smallest  D. biggest

 

查看答案

----Would you mind my sitting here ?

----_______. The seat is for Mr. Green.

A. Of course not                    B. No problem

C. Yes, please                      D. Sorry, you’d better not.

 

查看答案

----Do you know _______ tomorrow? I have something to discuss with him.

-----Sorry, I don’t know. When he comes back, I’ll tell you.

A. where will he go                  B. when will he come back

C. where he will go                  D. when he will come back

 

查看答案

— How do you like the program hosted by Zhu Dan and Hua Shao?

—Exciting, ______ one piece of the background music wasn’t played well.

A. so        B. though

C. because     D. and

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.