满分5 > 初中英语试题 >

Early to bed, early to rise, makes a man...

Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise. 

This is an old English saying. Have you heard of it before? It means that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we shall be healthy. We shall al学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!so be rich (wealthy) and clever (wise).

This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of young age should have ten hours’ sleep every night. Children who do not have enough sleep cannot do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy! 

The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong. Exercise also helps the blood(血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!

1.If we get up early and go to bed early, we’ll         .

A. have enough exercise       B. be healthy

C. think better              D. have strong blood

2.If a child doesn’t have 10 hours’ sleep, maybe he       .

A. becomes wise             B. won’t do well in his work

C. goes to school in time       D. has enough sleep

3.A person needs exercise because      .

A. it makes him healthy        B. he has a lot of homework to do

C. he is strong enough         D. he does exercise

4.Exercise makes the       _ move quickly and smoothly(流畅).

A. body       B. blood      C. children     D. head

5.Which of the following is NOT TRUE?

A. Exercise is good for a person’s head.

B. Children should have 10 hours’ sleep.

C. It’s good for you to get up early and go to bed early.

D. If you have enough blood, you’ll be wise.

 

1.B 2.B 3.A 4.B 5.D 【解析】 试题分析:本文叙述了睡眠和锻炼的重要性。早起早睡的人将会健康,富有和聪明。每晚睡眠时间十个小时的孩子在学校学习好,否则,学习不好。锻炼也很重要。因为锻炼使身体保持强健,也会帮助血液在身体各个部分运行,锻炼使血液运行的快,使大脑思维敏捷,这样人就聪明。 1.细节理解题。根据It means that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we shall be healthy. We shall also be rich (wealthy) and clever (wise).可知早起早睡的人将会健康,富有和聪明。故选B。 2.细节理解题。根据Children who do not have enough sleep cannot do their work very well.可知每晚睡眠时间不够十个小时的孩子在学校学习不好。故选B。 3.细节理解题。根据Exercise keeps the body strong. Exercise also helps the blood(血液) to move around inside the body.可知因为锻炼使身体保持强健,也会帮助血液在身体各个部分运行,所以锻炼对人很重要。故选A。 4.细节理解题。根据Exercise also helps the blood(血液) to move around inside the body可知锻炼是血液在身体运行的快。故选B。 5.推理判断题。根据Exercise helps us to think better! 可知锻炼使血液运行的快,使大脑思维敏捷,然后你就聪明,而不是有足够的血液就聪明。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

We don’t have special skills but all of us can be special people. Why? Because we can volunteer.

Mary, a Canadian girl, was sad because she had a heart 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!problem. Her classmates had always been trying to       her up. However, they couldn’t because she was so       that she needed lots of money to have an operation (手术). Her parents       to get help from the public. A TV station soon       a call-in center for Mary. Many people called and offered to help Mary       . At the same time, Mary’s classmates donated (捐赠)money, and some of them even handed out notices       Mary’s story at a local supermarket. All above helped Mary a lot. Mary and her parents really     everyone’s 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!hard 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!work.

There are lots of opportunities (机会) for us to volunteer. The Asian Games in Guangdong, for example, need       volunteers. And volunteers are also       in local hospitals, old people’s homes, and so on. We can also help homeless people and       people, and volunteer to clean up parks. Volunteering is not only a great way to help people, but also a great way to make new friends, to learn new skills, and to have fun.

1.A. think           B. cheer           C. call           D. give

2.A. tired           B. glad            C. sick           D. healthy

3.A. finished        B. missed          C. refused         D. hoped

4.A. set up          B. broke off        C. turned on       D. heard of

5.A. in             B. up              C. down          D. out

6.A. speaking        B. telling          C. selling          D. finding

7.A. forgot          B. changed         C. thanked  学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!      D. joined

8.A. hundred of      B. hundreds of      C. hundred        D. two hundreds

9.A. hurt            B. offered          C. caused        D. needed

10.A. lucky          B. happy          C. disabled        D. dead

 

查看答案

— Who will send you to the new school, your father or your mother?

   — ________. I will go there alone.

A. Both   B. None       C. Either         D. Neither

 

查看答案

It’s really 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!nice of you to spend so much time ________ me around the city.

A. to show   B. show      C. showing D. shows

 

查看答案

She got up early this morning _______ catch the first bus.

A. in order to    B. in order that     C. in order for      D. whether

 

查看答案

—Can I _______ your bike?  — With pleasure. But you can’t________ it to others.

A. lend, borrow   B. borrow, lend    C. lend, lend      D. borrow, borrow 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.