满分5 > 初中英语试题 >

Do you want to make friends with others?...

Do you want to make friends with others? Please remember to keep your words all the time. In this way, people around you will get along well with you.

To make friends and keep them, you have to keep your words. If you agree to meet someone at a certain time, you should arrive at the place on time or a little earlier. If you agree to help others, you must do it. Of course if there is something unexpected(没有预料到的) happening and you can’t do what you have agreed to do, your friends will understand this.

He is always lying or making excuses for breaking his words. Would you like to have him as one of your best friends? You wouldn’t. And your own friends feel the same way.

So, be more careful when you have to agree to do something for your friends. Don’t have “Maybe”in your mind when you say something about what you are going to do.

根据短文内容,选择最佳答案。

1.The underlined phrase keep one’s words means ____ in Chinese.

A. 记住单词B. 记录语言

C. 保存语言D. 信守诺言

2. If you want to make friends, it is very important to ____.

A. keep your wordsB. be funny

C. be kind to themD. be helpful for them

3. You wouldn’t mind if ____.

A. your friends agree to help you

B. they are helpful

C. there is something unexpected happening

D. they are late

4. Who can be your best friend?

A. He is always being late.

B. He is always lying.

C. He is always breaking his words.

D. He is always keeping.

5. We can know that ____ from the passage.

A. we shouldn’t agree to help others

B. we should be ready to help others

C. it’s difficult to make friends

D. we should keep our words when we make friends

 

1.D 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述信守诺言问题。文章介绍,答应别人的事情务必要做到,朋友也和自己一样不喜欢经常撒谎或者为不遵守诺言而找借口的人。 1.词义猜测题。根据下文If you agree to meet someone at a certain time, you should arrive at the place on time or a little earlier. If you agree to help others, you must do it的描述可以推知,keep one’s words是指“信守诺言”,故选D。 2.短文To make friends and keep them, you have to keep your words的描述可知,如果要交朋友,信守诺言是非常重要的。故选A。 3.细节理解题。根据短文Of course if there is something unexpected(没有预料到的) happening and you can’t do what you have agreed to do, your friends will understand this.以及And your own friends feel the same way.的描述可知,如果因为不可预料的事情发生,你是不会介意的。故选C。 4.联系上下文并根据短文第一段Please remember to keep your words all the time. In this way, people around you will get along well with you.的描述可知,信守诺言的人可以成为好朋友。故选D。 5.联系上下文并根据短文第二段To make friends and keep them, you have to keep your words的描述可知,交朋友应该信守诺言。故选D。 考点:人生百味类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mr. Zhang, our geography teacher, held a map of the world and asked us where we would like to travel. Li Ming said, “I like countries with an interesting history, such as China, Egypt, Greece and Italy. They are all old countries with a long history. You can see many old buildings in these countries, such as the Great Wall, the Pyramids(金字塔) and the Acropolis(卫城).”

The teacher asked, “Do you want to go to places with beautiful beaches?”

Yang Ying said, “Of course. It’s pleasant to visit places with fine weather and beautiful beaches. For example, the U.S.A., Australia and Malaysia(马来西亚) have beautiful beaches.”

Shanshan said, “I know many countries in Southeast Asia have beautiful beaches. But I like visiting countries where the people are very friendly and helpful to visitors.”

Mr. Zhang said, “Remember: hotel, food and souvenirs (纪念品) always cost us much money. So we should make a good plan before we go to visit other countries.”

根据短文内容,选择正确答案。

1. How many countries were mentioned (提到) in the passage?

A.4.  B. 5.  C. 7.  D.8.

2. Mr. Zhang and his students were talking about _______ in class.

A. how much a trip cost

B. traveling around the world

C. how to travel           

D. what to take for traveling

3. Who wants to visit countries with a long history?

A.Li Ming.  B. Yang Ying. 

C. Shanshan.  D. Mr. Zhang.

4. Which of the following countries do you think Yang Ying would like to visit?

A.Japan.  B. America. 

C. Italy.  D. Egypt.

5.Which do you think is the most important thing for you before you go to visit other countries?

A.A long history.  B. A lot of money. 

C. Beaches.  D. A good plan.

 

查看答案

Some Advice on Travel

1. Forget fashion(时尚)! Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys(旅行).

2. Traveling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.

3. If you’re going somewhere cold, remember to put on your warm clothes!

4. If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block(防晒霜) and sunglasses.

5. Always take a camera with you to capture those special moments.

6. Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves there!

7. Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.

8. Always leave room in your bag and buy presents on the way home.

9. Bus tours often stop at expensive shops along the way, save your money by buying presents at local shops.

10. If you travel abroad(国外), remember to take your passport. Whatever you do, don’t lose it!

1. If you go to Hainan Island for a trip in summer, you should take ____ with you.

A. warm clothes and sports shoes

B. sunglasses and sun-block

C. fashionable(时尚的) clothes and a big bag

D. some fruit and drinks

2. According to the passage, ____ is a good way to keep away from boredom(单调) while you’re on a train or a bus.

A. taking a camera    B. reading a good book

C. listening to musicD. sleeping for some time

3.You must always ____ while you are at busy places because there are often thieves there.

A. put your things away  B. look after your things well

C. give your things awayD. get your things ready

4.If a student wants to buy some presents at lower prices while traveling, he should show

____ to the shop assistant.

A. prices    B. his things

C. his passportD. his student card

5.The underlined word “capture” in this passage means ____.

A. 拍摄B. 感受

C. 抓住D. 控制

 

查看答案

Everyone wants to be successful. But failure is a common(普通的) thing for us to meet with.

        , sometimes we fail the exams, sometimes in the sports meet, others         but we fail. So   everybody meets with the failure in his life.

However, different people have different     to deal with the failure. Some people lose hope when they fail. They seem to think that it is the    of the world. Others, on the other hand, don’t take failure   . They seem to think that failure is the first step(步骤) to success. They will keep up and try their best    the final success.

Now let’s imagine (猜想) the ends of the two ways. If we are afraid of the failure and always feel

    , and don’t try our best to change ourselves, we may meet with more and more failures. But as long as we are hopeful and brave to face them, and never give up, we will       successful and our dreams will come true some day.

So, please remember: Life doesn’t give us the pleasure we want. But if we never give up and

     do little by little, it will make a big difference.

1.A. At firstB. All the timeC. For exampleD. Of course

2.A. lose hopeB. winC. getD. accept

3.A.almostB. neverC. alwaysD. still

4.A. activitiesB. answersC. ideasD. ways

5.A. areaB. endC. startD. shock

6.A. seriouslyB. seriousC. angryD. angrily

7.A. gettingB. getsC. to getD. get

8.A. carefulB. happyC. angryD. upset

9.A. becomeB. turnC. getD. grow

10.A. oftenB. alwaysC. neverD. Seldom

 

查看答案

Sally always likes to sit ____________ Mr. zhang, because she enjoys talking ______ him.

A. in; with     B. on; to        

C. beside; with     D. between; to

 

查看答案

 —I’m sorry that John is out.  —Please ask him to call me as soon as he ____.

A. returned B. returns 

C. will return D. is returning

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.