满分5 > 初中英语试题 >

Different weather makes people feel diff...

Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence(智力) and feelings.

In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at some times and very cold at other times. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.

The weather can also influence intelligence. For example, in a 1983 report by scientists, IQ of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year (July and August).

Weather also has a strong influence on people’s feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18, people become stronger.

Low air pressure(气压) may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. People feel best at a temperature of about 18.

Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today? It may be the weather’s problem.

1.What can cause problems on health?

A. Hot and wet weather   B. A strong wind     C. Warm weather     D. Low air pressure

2. A report shows that people may have more intelligence when ______ comes.

A. rain                  B. a strong wind        C. very hot weather     D. low air pressure

3.According to the writer, fat people may feel bad in ______ weather.

A. cold                  B. cool                C. warm               D. hot

4.The writer wants to tell us that ______.

A. hot and cold weather influences all people in the same way

B. weather influences people’s behaviour

C. IQ changes when weather changes

D. people feel good on low pressure days

5.Which is the best title(标题) for this passage?

A. Hot Weather Causes Health Problems

B. Different Weather Makes People Feel Bad

C. Weather Influences Feelings

D. Weather Influences Health, Intelligence and Feelings

 

1.A 2.B 3.D 4.C 5.D 【解析】 试题分析:本文叙述了作者通过用举例的方法说明了天气变化对于人体健康,智商和心情及方面的影响。 1.根据对文章第二段内容的理解,可知炎热而潮湿的天气对于人的健康是有影响的,故选择A。 2.细节理解题。根据文章第三段内容:IQ of a group of students was very high when a very strong wind came,可知有风的天气人的智商是很高的,故选择B。 3.细节理解题。根据文章倒数第三段内容:fat people may have a hard time in hot summer.可知炎热的夏天对肥胖的人不利,故选择D。 4.主旨大意题。根据文章内容的理解及第一段内容:Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence(智力) and feelings.可知天气对于人的智商是有影响的,故选择C。 5.标题归纳题。根据对整篇文章内容的理解,可知本文主要说明天气对人体的影响,故选择D。 考点:科普类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Born in 1954 in Taiwan, Ang Lee has become one of today's greatest filmmakers. Ang graduated from the National Taiwan College of Arts in 1975. Later on, he went to the USA for further study on art. And he got a Master Degree in Film Production at New York University.

During Ang’s film career, he has made a lot of successful films and honored himself with many international awards. Early in 1993, Ang’s film The Wedding Banquet (喜宴)won a Golden Bear at the Berlin Film Festival, which drew the whole world’s attention to this Chinese director. In the following years, Ang’s talent got more brilliant. At the beginning of 2000, Crouching Tiger, Hidden Dragon(Wo Hu Cang Long), a kongfu film directed by Ang Lee, won Best Foreign Language Film at the 73rd Academy Awards(奥斯卡金像奖). This surprised the world. However, what really takes Ang to the peak of the film world is the film Brokeback Mountain (2005). For this film, Ang Lee won the Best Director Academy Award. And he is the first Chinese director who’s ever won the golden statuette(小金人).

In 2012, Ang made a huge success again. His first 3D film Life of Pi came out. It was a story about the adventure of a brave Indian boy. This film helped him beat out Michael Haneke of "Amour", Benh Zeitlin of "Beasts of the Southern Wild", Steven Spielberg of "Lincoln" and David O. Russell of "Silver Linings Playbook". For the second time, Ang was honored as the Best Director at the 85th Academy Awards in 2013.

Along Ang Lee’s film road, we can say that he is really born for films and he is worth all the praise from the world, especially all the Chinese.

1. How old was Ang Lee when he won the Best Director Academy Award for the second time?

A. 59.                    B. 58                  C.51                  D. 39

2. Of the following films, which one is NOT made by Ang Lee?

A. The Wedding Banquet.                    B. Crouching Tiger, Hidden Dragon.

C. Beasts of the Southern Wild.              D. Life of Pi.

3. According to the passage, what is the correct order of the following events?

. Life of Pi came up on the screen.

. Ang Lee went to America for further study.

. Ang Lee won a Golden Bear at the Berlin Film Festival.

. Ang Lee won Best Foreign Language Film at the 73rd Academy Awards.

. Ang graduated from the National Taiwan College of Arts.

A. ②⑤①③④         B. ②⑤④①③     

C. ⑤②③④①      D. ⑤②④③①

4. What is the Chinese meaning of the underlined word “peak” in the second paragraph?

A. 边缘                B. 顶峰                C. 荣誉             D. 成就

5. According to the passage, which statement is RIGHT?

A. Ang Lee was born in the USA.

B. Ang Lee only won the Best Director Academy Award once.

C. Life of Pi is Ang Lee’s second 3D film.

D. Ang Lee has great talent in making films.

 

查看答案

The idea of what shaking the head means is not always the same in different countries. Maybe some visitors would be surprised when they first come to India. When they talk to an Indian, they would find he would often shake his head. The visitors might think that the Indian doesn’t like what they say. But in fact, they would be completely wrong.

Indians always shake their heads when they talk to others. It doesn’t mean “No”. If someone wants to visit India, he should know this, or he will be in trouble.

One day, a foreign officer went to India on business. He hired a car and asked an Indian to drive him. When he told his driver to take him to his office, the Indian shook his head at once. The officer said again and the driver shook his head again. At last the officer, of course, got angry.

“How dare you refuse my order?” he shouted, “Drive me to my office at once!”

The driver answered in quite a loud voice, too. “Yes, sir!” But to the officer’s surprise, the driver shook his head at the same time.

The car started and the foreign officer was now too surprised to say a word. He thought about it for a while, and then he nodded with a smile, “‘No’ means ‘Yes’ here!”

1.What does shaking one’s head mean all over the world?

A. Yes.      B. No. C. Glad.D. Yes or No.

2.What should you do in India if you agree with somebody?

A. Shake your head.                B. Nod your head.

C. Speak in a loud voice.         D. Say it again and again.

3.Why did the officer go to India?

A. He went there to visit his friend.B. He went there to buy a car.

C. He went there to learn driving.D. He went there because of his job.

4.Why did the officer get angry?

A. Because the driver didn’t understand him.

B. Because the driver still shook his head after he said again.

C. Because the driver didn’t like the officer.

D. Because the driver didn’t answer in a loud voice.

5.What can we learn from the story?

A. When you are in India, you should always shake your head.

B. You shouldn’t shake your head if you’re a driver.

C. Shaking head will make others get angry.

D. Different countries have different customs.

 

查看答案

We have no idea about       men first began to use salt. But we do know that it had been used in many different ways      the history. For example, in many history books it is      

that people who lived three thousand years ago ate salted fish. Thousands of years ago in Egypt, salt     keep the dead. It can keep the dead bodies     decay(腐烂).

In the eighteenth century, a person who stole salt was thought to     broken the law. If a person was caught stealing salt, he would be thrown into prison. Books also record that in England about ten thousand people were put into prison during that century     stealing salt! In the year 1553, if a man took    than his share of salt, he would be thought to have broken the law and would be punished(惩罚). 

  Salt was very important on the dinner table of a king. It was always put    the king when he sat down to eat. Then important visitors sat near the salt     less important visitors were given seats farther away from it.

1.A. whenB. whereC. whatD. which

2.A. throughoutB. thoughtC. thoughD. although

3.A. sayB. reportedC. recordedD. reading

4.A. used toB. was used toC. was usedD. used

5.A. offB. fromC. onD. out

6.A. beB. wasC. hadD. have

7.A. becauseB. because ofC. byD. as

8.A. fewerB. lessC. moreD. most

9.A. afterB. behindC. in front ofD. in the front of

10.A. whenB. asC. howeverD. while

 

查看答案

Three small fish lived in the sea. When they were very young, their parents died. They had         each other day after day. Finally, they grew up and dared to swim deeper and further.

One morning, the three fish were       to a shallow(浅) water by a big wave. A small boat was taken there, too. It was hard for the fish     back to the sea because the boat was right in front of them. The largest fish realized that they were in danger, and said they had to find a way to leave there as             as possible. The second largest fish agreed with his elder brother,    the youngest one did not. He said that there was much water for their activities, so he would not worry at all and still swam around happily.

At last, the largest fish returned to the sea by     over the lowest part of the boat. The second largest fish also    7  in  joining his elder brother in     side of water. But the youngest one didn’t follow them and still swam joyfully.

Two hours later, when the sun rose up, the water in the small shallow corner       . The fish who did not try      to the sea died of lack of water.

1.A. look after      B. looked afterC. to look after D. to looking after

2.A. allowed  B. given   C. invitedD. taken

3.A. go B. to goC. wentD. going

4.A. fast B. fastly C. fasterD. fastest

5.A. andB. but C. so D. thus

6.A. jump B. jumpedC. to jumpD. jumping

7.A. success B. succeedC. successedD. succeeded

8.A. the other  B. otherC. anotherD. each

9.A. rose upB. washed awayC. ran outD. dried up

10.A. returnB. returnedC. to returnD. returning

 

查看答案

His words remind me________ we did together in the past.

A. that            B. of what         C. what            D. of  that

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.