满分5 > 初中英语试题 >

People often like collecting things. Col...

People often like collecting things. Collecting stamps, books, pictures and pens are some common hobbies. I know many kinds of collections, but do you know the collection of clocks? My friend Mr. Clock, a short man, has the hobby. He has one thousand five hundred clocks.

There are clocks here and there in his house. You can see lots of clocks on the shelves. As there is not enough room for so many clocks, the man has to put clocks into some boxes under the beds in his house .

Mr. Clock likes his large collection of clocks, but his wife , Mrs. Clock does not enjoy them at all. She complains (抱怨) every day because she has to do much work, for it is not easy to clean hundreds of clocks. She also complains about the noise. Each clock keeps a different time. So she can hear the chimes almost any time day and night. There is something even worse. With so many clocks around, she is never able to know the correct time !

1.Mr. Clock likes collecting _________.

A. stampsB. picturesC. watchesD. clocks

2.Mr. Clock collected about _________ clocks.

A. 1,050B. 1,500C. 1,550D. 5,010

3.The underlined word “chimes ” means________ in the passage.                  

A. 报点声    B. 钟摆C. 温度    D. 刻度

4.Mrs. Clock complains every day because _______.

A. she has to clean many clocks

B. she can hear the chimes any time at home

C. she can’t know the correct time         

D. A, B and C

5.From the passage we know __________________.

A. all the clocks in Mr. Clock’s home tell the same time 

B. Mr. Clock enjoys collecting the clocks,but Mrs. Clock doesn’t like it at all

C. no clock works well in their house

D. Mr. Clock only put the clocks on the shelves

 

1.D 2.B 3.A 4.D 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是Clock先生喜欢收集钟表,他收集了1,500个钟表。但是Clock夫人却不喜欢这个爱好,她每天都要清理几百个钟表,而且无论白天还是晚上她都能听到报点声,更气人的是,虽然她家里到处是表,但是她却不知道准确的时间。 1.细节理解题。根据短文第一段but do you know the collection of clocks? My friend Mr. Clock, a short man, has the hobby.你知道有收集钟表的吗?我的朋友Mr. Clock就有这个爱好。由此可知,Mr. Clock喜欢收集钟表。故选D。 2.细节理解题。根据短文第一段的最后一句话He has one thousand five hundred clocks.可知,他收集了1,500个钟表。故选B。 3.词义猜测题。根据短文中划线词所在的句子So she can hear the chimes almost any time day and night.可知,Clock先生的夫人无论在白天还是晚上任何一个时间都能听到报点声。这句话中有hear这个词,意思是听到,故这里划线的这个词应该指的是报点声。故选A。 4.细节理解题。根据短文最后一段的内容可知,Clock夫人每天都在抱怨,因为it is not easy to clean hundreds of clocks清理几百个钟表是很不容易的,以及she can hear the chimes almost any time day and night,任何时候她都能听到报点声,和she is never able to know the correct time她总是不知道准确的时间。结合这三个地方可知,选D。 5.推理判断题。根据短文最后一段的第一句话Mr. Clock likes his large collection of clocks, but his wife , Mrs. Clock does not enjoy them at all.可知,Clock先生喜欢他的收集,但是Clock夫人根本就不喜欢。故选B。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Welcome to Nature Park !You will see the world’s smallest penguins (企鹅)coming from the ocean and crossing the beach(海滩) to their home in line . Remember that they are wild(野生的) . You are visitors to their home .

Things to remember :

The Penguins Parade (企鹅列队)will last fifty minutes .

Wear warmer clothes for you will watch the Penguins Parade on the beach .

It’s better to get to the beach at least 15 minutes before the Penguins Parade begin .

Protecting the penguins :

You can’t take photos during the Parade . Put your camera in your bag before you walk down the beach . You can buy photos in the gift shops in our park.

You can’t smoke anywhere . It’s not good for the environment .

Don’t touch the penguins because they are wild animals .

1.The Penguins Parade is ____________________ .

A. looking for food                B. going back home

C. going for a show                D. leaving for the beach

2.You can see ___________________ in the park .

A. the smallest penguins            B. the biggest penguins

C. the penguins dancing            D. the penguins swimming under the water

3.The Penguin Parade lasts ___________________ minutes .

A. 15           B. 50          C. 55          D. 60

4.During the visit , people __________________  .

A. can take photos of the penguins    B. can touch the penguins

C. can smoke                     D. had better wear warmer clothes

5.Which of the following is Wrong in the passage ?

A. It’s really cold on the beach .      

B. You can get down to the beach 15 minutes before the Parade begins .

C. There’s no gift shop in the park .

D. The penguins go home in line .

 

查看答案

It was a Sunday afternoon. It was very ______and nobody wanted to stay at home. Mike decided to go swimming in the river. His brother, Jim, wanted to go with him. " _____him with you, Mike," said their father. "He will do what you say, I think."

They ______ the river soon . A lot of people were _____ in it. Mike told Jim to play on the bank, then he ______ into the water. About an hour later, Mike swam to the bank with a fish in his hand. Jim was very ______ . He found a bottle and put the fish in it.

Jim did ______except watching the fish that evening. Suddenly Mike heard Jim ______in the room. He ran to him and asked, "What's wrong _______you, Jim?"

"The fish is _______ ." Jim said, "It swam all the time .I thought it was tired . So I took it out of the bottle and put it on the chair. I only wanted it to have a rest."

1.A. warm          B. hot           C. cool          D. cold

2.A. Carry          B. Bring          C. Take          D. Catch

3.A. worried about     B. gave up           C. arrived at      D. grew up

4.A. washing        B. running        C. resting        D. swimming

5.A. ran            B. threw          C. fell          D. jumped

6.A. exciting          B. excited         C. sad          D. angry

7.A. everything      B. something      C. nothing       D. anything

8.A. crying           B. to crying          C. to cry       D. cried

9.A. with           B. from           C. to           D. on

10.A. hungry         B. healthy           C. dead         D. busy

 

查看答案

—Could I speak to Mr. Hu , please ?

                              —_________ . He is having a meeting right now .  

A.I think so        B. I don’t think so

C. I’m afraid not       D. Yes, go ahead

 

查看答案

—I’m feeling terrible! I have a cold and a fever.

—________ .                             

A. I hope soB. I’m sorry to hear that

C. Sounds great        D. Never mind

 

查看答案

—Look at the picture .  ________ big watermelon it is!

        —Yes. Let’s see how heavy it is .

A. WhatB. What a         C. HowD. How a

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.