满分5 > 初中英语试题 >

Bicycles in China Bicycles are very popu...

Bicycles in China

Bicycles are very popular in China. In our country you can see bicycles almost everywhere. When you walk on the road, you will find a lot of people riding bicycles to school, shops and anywhere else. Therefore(因此), China is known as “the kingdom of bicycles”. In China, many families have one or two bicycles.

Compared(与……比) with cars, bicycles have many advantages. First, they are much cheaper than cars. Most Chinese can’t afford cars, but they can afford bicycles. Second, bicycles are small enough to park anywhere, while cars need a larger piece of land to park. What’s more, with lower speed, bicycles are safer than cars.

However, bicycles also bring some problems. Some riders don’t obey the traffic rules and some riders don’t think about others’ safety. So they ride too fast. During rush hours, too many bicycles may cause traffic jams. We still have a long way to go to solve the problem.

1.Where can you see bicycles in China?

A. In the big city. B. In the town.

C. In the country. D. Almost everywhere.

2.“The kingdom of bicycles” here is saying ____.

A. China has a large number of bicycles

B. China makes bicycles

C. bicycles are a kingdom

D. only China has bicycles

3.Which of the following is NOT an advantage of bicycles?

A. Bicycles are much cheaper than cars.

B. Bicycles are easy to park.

C. Bicycles are more beautiful than cars.

D. Bicycles are safer than cars.

4.What problems can bicycles bring?

A. Bicycles are more and more expensive.

B. Riding bicycles is more dangerous than driving cars.

C. There are no places for so many bicycles.

D. Too many bicycles may cause traffic jams.

5. What does the last sentence mean?

A. We should drive cars instead of riding bicycles.

B. It’s too far to ride bicycles.

C. Bicycles are safe enough.

D. We still need to do much to solve the problem.

 

1.D 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了中国被称为“自行车王国”。在中国有很多自行车,以及自行车的好处和带来的问题. 1.细节理解题。根据In our country you can see bicycles almost everywhere.在我们国家到处可以看到自行车.可知选D。 2.细节理解题。根据China is known as “the kingdom of bicycles”. In China, many families have one or two bicycles. 中国被称为“自行车王国”。在中国,很多家庭有一个或两个自行车。可知应选A。 3.细节理解题。根据ompared(与……比) with cars, bicycles have many advantages. First, they are much cheaper than cars. Most Chinese can’t afford cars, but they can afford bicycles. Second, bicycles are small enough to park anywhere, while cars need a larger piece of land to park. What’s more, with lower speed, bicycles are safer than cars与汽车比,自行车有很多优点。首先,他们比汽车便宜得多。大多数中国人买不起汽车,但他们可以负担得起自行车。第二,自行车是足够小可以停在任何地方,而汽车需要一个大的一块土地来停车。更重要的是,速度慢,自行车比汽车更安全.故选C。 4.细节理解题。根据During rush hours, too many bicycles may cause traffic jams在高峰时间,太多的自行车可能会引起交通堵塞可知故选D。 5.归纳理解题。通过We still have a long way to go to solve the problem. .我们仍然有很长的路要去解决这个问题。故选D。 考点:故事阅读类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The Farmer, His Horse, and His son

  Once there was an old farmer, with a horse which was almost as old as himself.  He set out one morning with his son to sell the horse before it died. Father and son walked, because the farmer did not want the  horse to be too tired.

  They met two men on the road who said, "Why are you walking, farmer? You have a horse, It's a long way to market(市场). "The farmer know that this was true,

so he rode on the horse, while his son walked.

  Then they met two old women, "What are you doing up there, farmer? Can't you see how tired boy is?" So the farmer got down, and his son rode instead.

  Next, three old men stopped them, one said, "Why are you walking, farmer? Get up, It's too hot for an old man like you to walk today," So the farmer got up behind his son, and they rode on.

  Some time later, a young woman passed them, "Why aren't you walking?" she asked, "It isn't far to the market. Give your poor horse a rest." So the farmer, and his son, got down once again. It is a fact that you cannot please all the people all the

time.

1. The farmer wanted to sell the horse ____.

A. before it was dead        B. before it become too tired

C. before it market was over  D. before it was as old as he was

2.The two men on the road ____.

A. asked how far it was to the market

B. said they thought the horse looked very tired

C. asked why the farmer was not riding on his horse

D. told the farmer's son to get off the horse and walk

3.The two old women said it was wrong for ____.

A. the farmer to ride such a tired horse

B. the farmer to ride while his young son walked

C. the boy to ride instead of his father     

D. only one person to ride such a long way

4.The farmer got up behind his son because ____.

A. the old man said it was too hot for him to walk

B. the three old men stopped them on the road

C. he did not know why he was walking

D. his son could not ride the horse by himself

5. The young woman was most sorry ____.

A. for the old man       

B. for the farmer's young son

C. that it was not far to the market     

D. for the horse

 

查看答案

Reading newspapers has become an important part of our everyday life. Some people read newspapers   the first thing to do in the morning, others read newspapers as soon as they have free time during the day    they can learn what       in the world.

People just choose their favorite newspapers. Some like the world news, and     prefer short stories. Sometimes we don’t have enough time    all the news carefully, so we just    a quick look at the front page. At other time, we     be in such a hurry that we only have a few minutes to look at the titles(标题) of the passages.

Today, newspapers in English have        of readers in the world. The English language is so popular    many Chinese students are reading English newspapers, such as China Daily, 21st Century and so on. They bring     information together with the Internet. We can’t live without newspapers.

1.A. for B. to C. like D. as

2.A. because ofB. so thatC. thoughD. such that

3.A. happensB. happenedC. is happeningD. will happen

4.A. someB. othersC. the othersD. else

5.A. to readB. readC. readsD. reading

6.A. getB. takeC. bringD. give

7.A. mustB. needC. shouldD. may

8.

A. the large number     B. the larger number

C. the largest numberD. the most large number

9.A. ifB. thatC. becauseD. though

10.A. many and manyB. many and moreC. more and moreD.most and most

 

查看答案

-- Could I order the meal by telephone?

-- __________.  Here is the telephone number.

A. It is a pity       B. Certainly      

C. Never mind        D. That's all right

 

查看答案

I’m not sure if he ______ the exam. But he will be better if he _____ harder.

A. passes; will work         B. passes; works 

C. will pass; will work      D. will pass; works

 

查看答案

-- The more we get together, _______ we will be.

-- 1 think you're right.

A. the happy     B. the happier       

C. the happiest        D. happier

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.