满分5 > 初中英语试题 >

The story is about a young student .She ...

The story is about a young student .She worked very hard at her lessons She worked so hard that she became ill. She couldn't go to sleep at night. But when she got up the next morning, she felt very tired .

     So she went to see a doctor. Hearing the student's , the doctor said, “You are too stressed out. You must eat more yin foods like vegetables and tofu. Besides(此外), you can try to count numbers when you are lying in bed . By the time you reach one thousand, you will be asleep(入睡). I'm sure of it. ”Next day , the student came to see the doctor again. “Well,” said the doctor, “How are you feeling today? ”The student still looked tired. “Yes,” she said. “ I tried to count one , two, three, four...up to one thousand. But when I reached five hundred and sixty, I feel sleepy. I had to get up and drink some coffee so that(以便)I could go on counting up to one thousand . But then I still couldn't be asleep.

1.Why couldn't the young student go to sleep?

A.She was worried about her lessons       

B. She always couldn't finish her homework

C. She worked too hard and became ill.     

D. Her bed was too small.

2.What did the doctor ask the young student to do?

A. To eat more yin foods and count numbers when she was lying in bed in the evening.

B. To exercise more in the morning.

C. To do more reading.

D. To take some medicine.

3.What did the young student do after she felt sleepy?

A.She fell asleep                 B. She got up to have some coffee

C.She listened to some music      D. She got up to do some homework.

4. What made the girl unable(不能) be asleep during the night after she went to see the doctor?

A. The doctor's advice        B. The student's lesson.

C. The student's illness       D. The coffee.

5.If you are a doctor, what will you ask the girl to do?

A.I will ask the girl to do more homework every day 

B.I will ask her to go to bed earlier

C.I will ask her not to do so much homework       

D. Both B and C

 

1.C 2.A 3.B 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了一个学生睡不着觉,去看医生,但她没有理解医生的意思。 1.细节理解题。根据She worked so hard that she became ill. She couldn't go to sleep at night. 她学习如此努力,她病了。她晚上睡不着觉。可知选C。 2.细节理解题。根据You must eat more yin foods like vegetables and tofu. Besides(此外), you can try to count numbers when you are lying in bed . 你必须多吃阴的食物,比如蔬菜和豆腐。除此外, 当你躺在床上时,你可以试着数数。可知应选A。 3.细节理解题。根据I feel sleepy. I had to get up and drink some coffee我觉得昏昏欲睡。我不得不起床,喝点咖啡.故选B。 4.细节理解题。I feel sleepy. I had to get up and drink some coffee我觉得昏昏欲睡。我不得不起床,喝点咖啡.可知故选D。 5.归纳理解题。结合实际,如果我事医生我会给她的建议是:早点睡觉,不要做那么多作业。故选D。 考点:故事阅读类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My home is far from my school. I can’t go home every day. So I live in our school. I usually go home from school on Saturday morning. And I always come back to school by bus on Sunday afternoon.

—Tina

I’m a school girl. I’m busy. I have a lot of homework to do. I have no time to watch TV on weekdays. I usually watch TV on Saturday evening and Sunday evening.

—Betty

Jack is a good student. He is the monitor of Class One, Grade Three. He always comes to school on time. He always help others. He often helps his classmates with his classmates with their lessons.

—Mr. Gao, Jack’ teacher

1.Tina goes home_________.

A. once a week      B. twice a week     

C. once a month      D. twice a month

2. Tina usually sleeps _________ nights a week in the school.

A. three            B. four            C. five             D. six

3. Betty can ________ twice a week.

A. watch TV         B. play computer games  

C. play basketball   D. play soccer

4. Jack often helps his classmates to ________.

A. clean their classroom    B. do housework 

C. do homework              D. do their lessons

5. Jack is _______late for school.

A. often            B. sometimes         C. never

 

查看答案

Is it safe to talk on the phone while driving? It’s reported that many accidents are caused by    that are driving while making phone calls. Now some people want to    if driving while talking on the phone is dangerous.   a car accident happens, the police will ask whether the driver is    a mobile phone. They      the information in a report. The information is saved, and later they can   it.

Why do mobile phones cause accidents? Drivers sometimes    to watch the road carefully when they are using their mobile phones. Not looking at the road can be    because drivers can’t focus on(集中注意力)   is going on around them. Now, the police has made rules    using mobile phones while driving.

1.A. ridersB. driversC. walkersD. passengers

2.A. look forB. care aboutC. find outD. think about

3.A. BeforeB. IfC. UntilD. Later

4.A. usingB. talkingC. playingD. buying

5.A. copyB. rememberC. searchD. write

6.A. readB. studyC. findD. learn

7.A. likeB. wantC. forgetD. wish

8.A. dangerousB. difficultC. easyD. carefully

9.A. howB. whereC. whatD. why

10.A. toB. inC. ofD. against

 

查看答案

—I’m sorry that John is out.

—Please ask him to call me as soon as he ____.

A. returned   B. returns

C. will returnD. is returning

 

查看答案

He eats _______food , so he is_______ fat..

A. much too ; too much   B. too many, too much

C. too much ; much too    D. many too; too much

 

查看答案

We ____sports,and we _______outgoing.

A. like both; are both    B. both like; both are  

C. both like; are both    D. likes both; both are

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.