满分5 > 初中英语试题 >

What are the best pets for kids? Rabbits...

What are the best pets for kids?

Rabbits

Rabbits live for around 7 years.

Touch them carefully. Rabbits may bite(咬).

You can keep rabbits either in a hutch(笼子) outside or even indoors.

Rabbits need large hutches and a lot of space to exercise.

Fancy rats(褐鼠)

Fancy rats’life span(寿命) is about 2-5 years.

You should keep fancy rats indoors and they need a very large hutch.

You’d better keep fancy rats in a busy room in the house, so that they

can be parts of the family.

Guinea pigs(豚鼠)

Guinea pigs live for around 4 to 7 years.

They are very friendly and seem to enjoy being touched.

Our guinea pigs live indoors at night and go into a pen(围栏) outdoors

during the day.

Guinea pigs can live outdoors in cold weather.

Goldfish

Goldfish can live up to be about 25 years old.

They should be kept with other goldfish.

They are easy to look after.

Goldfish don’t cost much to keep.

根据表格内容,选择正确答案。(10分)

1.You need to be careful to touch rabbits because they        .

A、are small

B、hate it

C、may bite

2.You’d better keep a fancy rat         .

A、in a small hutch

B、in a busy room

C、in a large room

3.         can live outside in cold weather.

A、Rabbits

B、Fancy rats

C、Guinea pigs

4.         have the longest life span.

A、Rabbits

B、Goldfish

C、Guinea pigs

5.Which of the following is TRUE?

A、Guinea pigs don’t like to be touched by owners.

B、Rabbits live shorter than guinea pigs do.

C、Rabbits and fancy rats need large hutches.

 

1.C 2.B 3.C 4.B 5.C 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了对于孩子来说最好的宠物.介绍了兔子, 褐鼠,豚鼠和金鱼几种宠物,以及怎样饲养它们. 1.细节理解题。根据Touch them carefully. Rabbits may bite(咬)可知选C。 2.细节理解题。根据You’d better keep fancy rats in a busy room in the house,可知应选B。 3.细节理解题。根据inea pigs can live outdoors in cold weather.故选C。 4.细节理解题。oldfish can live up to be about 25 years old.可知故选B。 5.归纳理解题。通过Rabbits need large hutches and a lot of space to exercise. they need a very large hutch故选C。 考点:故事阅读类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Good morning. The program today is about music. The word “music” comes from the Greek(希腊) word “muse”. The Muses are the goddesses(神) of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Today’s program brings together music from different corners of the world. Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyone’s life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. When children go to school, their world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they reach high school, they become interested in listening to pop music.

The records we have chosen for you today are from American country music, Indian music, pop music and so on. Music has meaning for everyone. It can make people happy or it can make them sad. In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel.

Now, here comes the music today, I shall explain why they are all good music…

1.The first paragraph is mainly about the        .

A、styles of music

B、taste of music

C、knowledge of music

2.The speaker is probably        .

A、a host

B、a singer

C、a dancer

3.Which is TRUE according to the passage?

A、The Muses invented music.

B、Music can bring people some feelings.

C、Everyone is interested in pop music.

4.The speaker believes that         .

A、music is a spoken language

B、music develops as we grow up

C、music plays an important part in our life

5.What is NOT the purpose(目的) of this music program?

A、To learn more about the music.

B、To give a complete background(背景) to the music.

C、To give people some music to listen to.

 

查看答案

Sometimes, even the best friends have fights. They disagree with each other and begin to argue. Sometimes, they even stop talking to each other for a long time.

What can we do for them? Find another good friend who knows both of them very well and ask him or her to do something for them. Here are some useful ways:

Tell your feelings clearly but don’t criticize(批评) either of them. Begin with “I feel…instead of” You always…

Ask questions to make sure that you understand them.

Repeat their ideas so that you can understand them.

Never put anyone down. Saying things like “You are stupid(愚蠢的).” may make communication difficult.

Try to find a good solution that makes the two friends happy. Never tell who is right and who is wrong. Instead. help them to find their own “win-win” solution. A “win—win” solution makes each of them to feel good. In this way, they will be good friends again.

1.When two friends have problems, they may         .

A、have fights

B、disagree with each other and argue

C、A and B

2.Which of the following is the best words to say to the friends who had a fight?

A、I feel…

B、You always…

C、You are impolite.

3.What should the person do while talking with the two friends?

A、Stop their sentences in time.

B、Repeat his/ her own ideas to make them understand.

C、Listen to them carefully and ask some questions.

4.What does the underlined phrase “put anyone down” mean in Chinese?

A、羞辱任何人

B、把人放下

C、提醒任何人

5.How do you understand a “win-win” solution?

A、It is a way that helps make new friends.

B、It is a way that makes both of them pleased.

C、It is a way that tells who is right and who is wrong.

 

查看答案

Shanghai, a beautiful city during the day, becomes even     at night.

At the end of the day, both the old part of the city around the Bund(外滩) and the modern buildings in Pudong are covered with colorful bright lights. The buildings, both new and old, look completely different and very       .

If you look        the Huangpu River, you can see the Oriental Pearl(东方明珠) TV Tower and the Jinmao Building. Take a boat along the       and you can see the amazing nightlife on the Bund. There are over thirty tour boats for you to       .

If you prefer       in the streets, try the famous Nanjing Road. There are busy shops and cafes and you will see        people enjoying themselves. Most of the shops close at 1000 pm. but at that time, teahouses are still open.       , some of them are open 24 hours a day. Karaoke bars and coffee houses are        popular places where you can       old friends and make new ones.

If you are in Shanghai for       time, make sure you do visit Xintiandi, which is a great place for young people,        may be a little noisy for old visitors! A quiet place to       s Park 97, near the west gate of Fuxing Park. Luwan District. Park 97        in 1997 and you can find clubs and international restaurants         Baci where you can get Italian food and Tokyo Joe’s, a Japanese restaurant.

1.A、beautifulB、more beautifulC、most beautiful

2.A、sad    B、excitingC、stressed

3.A、across    B、throughC、up

4.A、roadB、parkC、river

5.A、buy    B、takeC、carry

6.A、swimmingB、walkingC、running

7.A、no    B、fewC、thousands of

8.A、At firstB、In factC、As a result

9.A、too    B、eitherC、also

10.A、meetB、chatC、care

11.A、the firstB、longC、the last

12.A、andB、butC、or

13.A、visitB、moveC、build

14.A、cleanedB、closedC、opened

15.A、likeB、aboutC、for example

 

查看答案

The young girl sings as        as the singer.

A、goodB、wellC、better

 

查看答案

There are        students in the park.

A、hundreds of

B、hundred of

C、three hundred

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.