满分5 > 初中英语试题 >

Li Haoqin is a 14-year-old girl in Sichu...

Li Haoqin is a 14-year-old girl in Sichuan. She studies English very hard. Every day, she listens carefully in class and does many exercises after class. However, in last exam, her score(分数) of 68 made her very sad. “Why didn’t I get a good grade though I worked hard?” Li said to herself.

Lots of middle school students are facing this problem—they try their best at something but can’t make it. “They don’ t have effective(有效的) learning ways. This is the main(主要的) reason for their difficulties,” says Bi Qin. Bi Qin is a well-known English teacher in Beijing No. 4 High School, a key school in the capital city. She thinks that hard work is far from enough for middle school students. “Students have more subjects now. They should learn in many different ways so that they can get twice the result with half the hard work,” says Bi. “The more you use new words, the better you can remember them. For example, making sentences with new words is an effective way to learn.”

Chen Xiping, a 13-year-old boy from Shandong, has his own way of learning English. “I study hard in school, and I also like watching CCTV-9. On the channel(频道), I always see the English words I learned from my textbook,” says Chen. “It’s really useful.”

Lin Pingyi, a 13-year-old girl from Shanghai, has a habit of reading. “I like reading English novels(小说) like The Old Man and the Sea by Ernest Hemingway. While reading I take notes,” says Lin. “This way, I can remember more words and improve my reading and writing.”

根据短文内容,按要求完成下面各题

1.What made Li Haoqin very sad?

 

2.Why do studentsr try their best at subjects but can’t get good grades?

 

3.Where does Bi Qin teach?

 

4.Which TV channel does Chen Xiping like watching?

 

5.What does Lin Pingyi like to do when she reads English novels?

 

 

1.Her English score of 68. 2.Because they don’ t have effective learning ways. 3.AT No. 4 High School in Beijing. 4.CCTV-9. 5.She likes to take notes. 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述学习问题。文章介绍,有些学生尽管努力学习,但是学习效果不佳。专家解释主要是由于没有掌握有效的学习方法。文章还介绍了两个学生通过有效的学习方法而取得事半功倍的学习效果的案例。 1.She studies English very hard. Every day, she listens carefully in class and does many exercises after class. However, in last exam, her score(分数) of 68 made her very sad.的描述可知,因为她的英语成绩只有68分,这让她很伤心。故答Her English score of 68.。 2.短文第二段they try their best at something but can’t make it. They don’ t have effective(有效的) learning ways. This is the main(主要的) reason for their difficulties的描述可知,学生努力学习但是不能取得好成绩是因为他们没有有效的学习方法。故答Because they don’ t have effective learning ways. 3.细节理解题。根据短文第二段Bi Qin is a well-known English teacher in Beijing No. 4 High School的描述可知,毕琴是北京第四高中的老师。故答AT No. 4 High School in Beijing. 4.三段陈西萍的介绍“I also like watching CCTV-9”可知,陈西萍喜欢观看央视9频道。故答CCTV-9. 5.四段林萍依的介绍“While reading I take notes”可知,林萍依阅读时喜欢记笔记。故答She likes to take notes. 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

People live a very busy life now, so they have little free time. Still they try their best to make use of their free time. Then a hobby is a favorite enjoyment of a person.

Hobbies are different from tastes. People choose their hobbies according to their tastes. Someone likes watching TV, lying on a sofa, while someone likes climbing the mountains.

If you have chosen a hobby to your liking, you are lucky. You have made your life more interesting. Though there are many different hobbies:reading, collecting, playing sports, travelling and others, many people have nothing to do when they are free.

If a person collects something, he does it according to how much money he has. Someone collects cars or pictures of world-known painters, while someone collects beer cans(罐) or stamps. Any collection gives people enjoyment.

根据短文内容,选择正确答案(10分)

1.People live a        life now, so they have little free time.

A、busyB、freeC、happy

2.How do people choose their hobby?

A、They choose their hobbies according to the time.

B、They choose their hobbies according to the weather.

C、They choose their hobbies according to their tastes.

3.What kind of hobbies don’t mention in the passage?

A、Collecting.B、Riding.C、Traveling.

4.You made you life         if you have chosen a hobby to your liking.

A、more interesting

B、more exciting

C、much busier

5.What does the writer mean according to the passage?

A、Money is important to any hobby.

B、Any hobby can give people enjoyment.

C、People can live better without a hobby.

 

查看答案

What will you do if you get 5 million(百万)? Some people give some different answers.

Sally

I want to do business(生意). If I am rich, I will do a lot of things for my family. For me nothing is more important than my family. I will buy a new house for them and travel around the world.

Joe

If I have 5 million, I will use this money to do everything I like. At first, I will use 2 million to open my own shop. And I will use another 2 million of this money to buy some new houses. In the future, the houses which I buy will become more expensive, and I will sell them to other people. Finally, I will use 1 million to buy some presents for my family and my best friend.

Anna

If I have 5 million, I will put 3 million in the bank and spend 2 million. I will visit Paris, London and New York. I will eat delicious food, play games, and build a building with a swimming pool.

Jack

I will buy an island(岛屿) if I have 5 million. Then I will be the king of the island and I will invite my friends to my island.

根据短文内容,选择正确答案。(10分)

1.Who will do business if he/she gets 5 million?

A、Sally.B、Jack.C、Anna.

2.What will Anna do if she gets 5 million?

A、Do business.

B、Put 3 million in the bank and spend 2 million.

C、Buy an island.

3.What will Joe do with the last 1 million if he gets 5 million?

A、He will buy some new houses.

B、He will open his own shop.

C、He will buy some presents for his family and his best friend.

4.Where will Anna visit if she gets 5 million?

A、China and Japan.

B、London, Paris and New York.

C、London, Paris and Belgium.

5.What does the passage talk about?

A、If one loses money, what will he/she do?

B、If one borrows 5 million, what will he/she do?

C、If one gets 5 million, what will he /she do?

 

查看答案

Now, about half of American children have cellphones(手机). And that has many problems, like questions about etiquette and the phone fees(费用)—about $5 a month.

“The best thing parents can do is to educate, educate and educate,” Dr Milteer said, “They also need to make rules. One way is putting a basket out where children put their phones in at home. Then they can’t go into their rooms and call their friends,” she said, “If they need to use, they can use the house’s phone.”

Parents also complain to her about their children texting under their quilts at night. “Don’t worry,” Dr Milteer said, “Let them know there are rules. There comes a time when parents have to be parents.

We hear that driving and texting are dangerous, but Dr Milteer said that it is dangerous for children to text when they are walking in the streets.

根据短文内容,选择正确答案(10分)

1.How many children may have cellphones in a class with 30 students?

A、About 30.B、About 20.C、About 15.

2.What should their parents do?

A、Educate and make rules.

B、Don’t give their children phones.

C、Give them some money.

3.Where do the children put their phones at home?

A、In his/her bedroom.

B、In their parents’room.

C、In the basket.

4.What do some children do at night according to some parents?

A、Call their classmates.

B、Text under their quilts.

C、Study under their quilts.

5.What does the underlined sentence mean?

A、这是父母必须有父母的时候了。

B、这是父母要拿出自己的权威的时候了。

C、这是父母拥有的一段时光。

 

查看答案

My first experience in taking part in the English corner was very interesting. My classmate and I went there to     our spoken English. At the beginning,     of us talked actively    other people until we met an American teacher. He was     and he invited us     his group. We joined in their discussion,    we were too shy to say anything. He encouraged us, “You can say anything you     or dislike, a story or a joke.

   is OK! If you don’t want to say anything,     do you come here? Come on!”

The second time I went to the English corner, I became more     . I even invited a     to join our group. She     me that she learned English all     herself. Although she was very     , she went to the English corner every week. She told me that it was     to improve my spoken English in a short time, but if I never gave up, I would succeed in the end!

1.A、speakB、sayC、improve

2.A、bothB、allC、neither

3.A、ofB、withC、in

4.A、rudeB、angryC、friendly

5.A、to joinB、joiningC、join

6.A、andB、butC、or

7.A、takeB、makeC、like

8.A、AnythingB、EverybodyC、Nothing

9.A、whyB、whenC、where

10.A、afraidB、confidentC、quiet

11.A、boyB、girlC、man

12.A、askedB、invitedC、told

13.A、withB、byC、on

14.A、busyB、beautifulC、relaxed

15.AimportantBeducationalCimpossible

 

查看答案

The more you smile, the        you will feel.

A、happyB、happierC、more happily

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.