满分5 > 初中英语试题 >

Now, about half of American children hav...

Now, about half of American children have cellphones(手机). And that has many problems, like questions about etiquette and the phone fees(费用)—about $5 a month.

“The best thing parents can do is to educate, educate and educate,” Dr Milteer said, “They also need to make rules. One way is putting a basket out where children put their phones in at home. Then they can’t go into their rooms and call their friends,” she said, “If they need to use, they can use the house’s phone.”

Parents also complain to her about their children texting under their quilts at night. “Don’t worry,” Dr Milteer said, “Let them know there are rules. There comes a time when parents have to be parents.

We hear that driving and texting are dangerous, but Dr Milteer said that it is dangerous for children to text when they are walking in the streets.

根据短文内容,选择正确答案(10分)

1.How many children may have cellphones in a class with 30 students?

A、About 30.B、About 20.C、About 15.

2.What should their parents do?

A、Educate and make rules.

B、Don’t give their children phones.

C、Give them some money.

3.Where do the children put their phones at home?

A、In his/her bedroom.

B、In their parents’room.

C、In the basket.

4.What do some children do at night according to some parents?

A、Call their classmates.

B、Text under their quilts.

C、Study under their quilts.

5.What does the underlined sentence mean?

A、这是父母必须有父母的时候了。

B、这是父母要拿出自己的权威的时候了。

C、这是父母拥有的一段时光。

 

1.C 2.A 3.C 4.B 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了孩子使用手机问题。专家建议,父母应对孩子做好教育,让孩子知道手机使用规定,避免危险发生。 1.Now, about half of American children have cellphones(手机)的描述可知,一半的美国孩子拥有手机。那么在30个学生当中就应该有15个学生拥有手机。故选C。 2.短文第二段“The best thing parents can do is to educate, educate and educate,” Dr Milteer said, “They also need to make rules”的描述可知,父母应该加强教育,制定规则。故选A。 3.细节理解题。根据短文第二段One way is putting a basket out where children put their phones in at home的描述可知,在家里,孩子们应该把手机放在篮子里。故选C。 4.三段Parents also complain to her about their children texting under their quilts at night描述可知,家长抱怨他们的孩子晚上在被子下作弊玩手机。故选B。 5.词义猜测题。根据上文Let them know there are rules的描述可知,这里应该是指要让孩子知道这是父母要拿出自己的权威的时候了。故选B。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My first experience in taking part in the English corner was very interesting. My classmate and I went there to     our spoken English. At the beginning,     of us talked actively    other people until we met an American teacher. He was     and he invited us     his group. We joined in their discussion,    we were too shy to say anything. He encouraged us, “You can say anything you     or dislike, a story or a joke.

   is OK! If you don’t want to say anything,     do you come here? Come on!”

The second time I went to the English corner, I became more     . I even invited a     to join our group. She     me that she learned English all     herself. Although she was very     , she went to the English corner every week. She told me that it was     to improve my spoken English in a short time, but if I never gave up, I would succeed in the end!

1.A、speakB、sayC、improve

2.A、bothB、allC、neither

3.A、ofB、withC、in

4.A、rudeB、angryC、friendly

5.A、to joinB、joiningC、join

6.A、andB、butC、or

7.A、takeB、makeC、like

8.A、AnythingB、EverybodyC、Nothing

9.A、whyB、whenC、where

10.A、afraidB、confidentC、quiet

11.A、boyB、girlC、man

12.A、askedB、invitedC、told

13.A、withB、byC、on

14.A、busyB、beautifulC、relaxed

15.AimportantBeducationalCimpossible

 

查看答案

The more you smile, the        you will feel.

A、happyB、happierC、more happily

 

查看答案

—What should I get my mother?

         get her a scarf?

A、Why toB、Why don’tC、Why not

 

查看答案

Some graduates can’t find good jobs       they do well in school.

A、so thatB、becauseC、even if

 

查看答案

—Alison, can I borrow your book?

—Yes, here you are. But you must take care not       it.

A、loseB、losingC、to lose

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.