满分5 > 初中英语试题 >

Mark was walking home from school one da...

Mark was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him. He had tripped(绊倒) and dropped all of the books he was carrying, along with some clothes, a baseball bat and a glove.

    Mark knelt(跪) down and helped the boy pick up the things. Since they were going the same way, he offered to carry some things for the boy.

    As they walked, Mark discovered the boy's name was Bill. He loved video games, baseball and history, but he was having trouble with some of his subjects.

    They arrived at Bill's home first.  Mark was invited in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk. Then Mark went home.

They continued to see each other around school, had lunch together once or twice, then both graduated from junior school.

Three days before graduation, Bill asked Mark if they could talk.

Bill reminded(提醒)Mark of the day years ago when they had first met. "Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?" asked Bill.

You see, I took away all my things from school. I had stored away some of my mother's sleeping pills(安眠药). I was going home to kill myself. But after we spent some time talking and laughing, I realized that if I had died, I would have missed so many good time. So you see, Mark, when you picked up those books that day, you did a lot more. "

1.When Bill fell down on his way home, Mark      .

A. didn't notice that

B. went away quickly

C. helped him pick up the things

D. carried all the things for him

2.Which of the following is NOT true?

A. Mark was a warm—hearted boy.

B. Bill was good at all of his subjects.

C. Bill and Mark were in the same school.

D.  Bill loved video games, baseball and history.

3.At Bill's home, they didn't         .

A. drink some Coke B. watch TV

C. have a pleasant talk D. play video games

4.Three days before graduation, Bill asked Mark to talk because he          .

A. wanted to tell him his story

B. wanted to kill himself again

C. hoped to have lunch together

D. hoped to go on holiday together

5.What would Bill probably say at last?

A. I should die. B.  You saved. my life.

C. You did a good job. D. You helped me a lot.

 

1.C 2.B 3.D 4.A 5.B 【解析】 试题分析:本文叙述了Mark在路上看见比尔把东西撒了一地,于是就帮助比尔捡东西,然后帮着比尔把东西带回家,他们到家后喝了可乐,看了电视,两个人整个下午都在有说有笑的聊天,就是这样一次聊天,挽救了想在那天下午自杀的比尔。两个人成了好朋友。 1.1】细节理解题。根据Mark knelt(跪) down and helped the boy pick up the things. Mark帮着他捡起这些东西,故选C。 2.2】细节理解题。根据he was having trouble with some of his subjects.短文中提到比尔的功课不好,这句话不符合短文,故选B。 3.3】细节理解题。根据Mark was invited in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk. 在比尔的家里他们喝了可乐,看了电视并且有说有笑的聊了一个下午,没有提到玩电子游戏,故选D。 4.4】细节理解题。根据“You see, I took away all my things from school. I had stored away some of my mother's sleeping pills(安眠药). I was going home to kill myself.可知比尔告诉了Mark他们第一次见面的时候,比尔带着那么多的东西想要回家自杀,故选A。 5.5】推理判断题。根据you did a lot more.可以推出比尔说了是Mark挽救了他的生命,故选B。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you. 

Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.

Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.

Find out how much each question is worth or how many points you need. If it asks to give one answer, only write one.

If there is a difficult question, don’t worry. Go on to the next question and come back to it if you have time later.

Try not to 1eave questions unanswered when you finish the text. Sometimes a guess may get you points.

When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing for spelling mistakes.

1.From the passage, we know we can             to help ourselves relax if we feel a little nervous.

A. tell ourselves not to be nervous         B. ask the teacher for help

C. go out for a walk                   D. take a few deep breaths

2.To make sure we understand the questions, we had better              .

A. read it fast                   B. read it till we finish it 

C. read it a few times if possible     D. read it slowly

3.When we finish answering all the questions, we need to      

A. hand in at once B. check spelling mistakes

C. worry about our points D. check with classmates

4.The underlined word "strategies" in the passage means       

A.策略

B.思维

C.途径

D.智慧

5.Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?

A. Find out how many points we need or how much each question worths.

B. Try not to leave questions unanswered when we finish the text.

C. If it asks to give one answer, we'd better write more.

D. Sometimes we should guess the answers to get points.

 

查看答案

Some people say they have an answer to the problems of car crowding and pollution. In many cities, hundreds of people ride bikes to work every day. In New York City, some bike riders have even        a group: Bike for a Better City. They say if     people rode bikes to work, there would be fewer cars and less dirty air.

    For several years this group has tried to help bike riders. They want to have special roads for bikes only because when bike riders must use the same roads       cars, there may be accidents.  Some people for a better city feel if there were bike roads, more people would use bikes.

But     bike roads have been ready yet. Not everyone thinks it is a good     .Drivers don't like it, and some shop owners don't    . And most people living       _ far from the city to have to travel by bike. Still,      has been done about it. On Saturdays and Sundays, the largest open park in New York is         to cars, and the roads may be used by bikes only, but the group still says this is not enough and goes on fighting       bike roads.

1.A. found B. founded C. form     D. looked for

2.A. fewer B. less C. many     D. more

3.A. as B. like C. beside D. on

4.A. no B. only C. some D. many

5.A. hope B. mind C. help D. idea

6.A. so B. and C. neither D. either

7.A. such B. quite C. too D. so

8.A. everything   B. something C. anything D. nothing

9.A. closed B. openC. opening D. closing

10.A. get B. to get C. ask D. to ask

 

查看答案

—Where is Elise now?

—She         to post a letter.

A. has been    B. has gone    C. goes    D. left

 

查看答案

           did you tell him about the news?

—By         an e — mail.

A. How, sending     B. How, send    C. How, sent D. What, sending

 

查看答案

—Do you know your head teacher's telephone number? I have something important to tell her.

—Sorry, I can't remember. Please          in the telephone book.

A. look up it       B. look it over C. look it up       D. look at it

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.