满分5 > 初中英语试题 >

Some people think only school children d...

Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true. Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here is some advice for you to bridge the generation gap(消除代沟)

  Don’t argue with your parents. Don’t get to your parents when you are angry. Your parent学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!s probably won’t consider your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy.学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! Then think about what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.

  Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree wi学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!th him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.

  Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect to them. Showing respect will keep your relationship strong.

  Talk about your values(看法). The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!

1.The passage tells us ______ have a communication problem.

A.parents and other学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! people          

B.school kids and their parents

C.teachers and their students        

D.parents and children of all ages

2.Your parents probably won’t co学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!nsider your id学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!eas if you ________.

A.don’t get to them often          

B.write a letter to them

C.don’t speak to them politely       

D.express yourself well

3.The underlined phrase “cool off” in the passage means “__________”

A.to make yourself happy            

B.to get you quiet and relaxed

C.to have a good rest                

D.to 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!hide yourself quickly

4.If there’s really a generation gap between you and your parents, you’d _______________.

A.have a talk with them often        

B.keep away from them

C.agree with them all the time         

D.know about their values

5.From the passage we learn 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!that ___________.

A. parents and children should not have a generation gap

B. parents should show love and respect to their children

C. there are some good ways to bridge the generation gap

D. there are so many serious problems in families today.

 

1.D 2.C 3.B 4.A 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文中作者对如何处理孩子和家长之间的关系给我们提出了一些建议,包括不要和父母争吵,尽量的和父母达成和解,谈谈自己的想法等。 1.细节理解题。根据短文的开头部分Communication is a problem for parents and children of all ages.可知,在父母和所有年龄段的孩子之间都存在交流上的问题。故选D。 2.细节理解题。根据短文第二段中Your parents probably won’t consider your ideas if you are shouting at them.可知,如果你对着父母大喊大叫的话,他们可能不会考虑你的想法。这里的shout at them和选项中don’t speak to them politely的意思是相近的。故选C。 3.词义猜测题。根据划线的这个短语所在的句子以及上下文And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off.可知,如果你生气的话,你就不能很好的表达自己,所以要先找个地方冷静一下。cool 的本意是凉爽的,在这里表示冷静下来。故选B,使自己安静下来,放松下来。 4.推理判断题。这篇短文中作者对如何处理孩子和家长之间的关系给我们提出了一些建议,包括不要和父母争吵,尽量的和父母达成和解,谈谈自己的想法等。所以想要解决孩子和家长之间的矛盾,就要双方多交流,多沟通,故选A。B、C和D都不符合作者的观点。 5.主旨大意题。第一道的最后一句话作者提到Here is some advice for you to bridge the generation gap,在代沟之间架起一座桥有很多建议,这篇短文中作者对如何处理孩子和家长之间的关系给我们提出了一些建议,故选C。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!Great scientists before us didn’t get everything from school. Their teachers only showed them the way. Edison didn’t even finish primary school. But they were all so successful. They invented so many things for mankind. The reason for their success is that they knew how to study. They read books that were not taught at school. They would ask many questions as they read. They did thousands of experiments. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. Above all, they knew how to use their brain.
1.People go to school to _________.

A. learn several subjects         B. make a living 

C. get an education             D. learn from teachers

2.According to the passage, the most important thing a teacher should do is _________.

A. to teacher his students everything he knows

B. to teach the students how to think

C. to know everything they want to know

D. to teach the students how to work out a math problem

3.To work out a math problem, you need to know _________.

A. only a certain formula         B. a certain fact

C. some facts                   D. the way to solve it

4.Why were many scientists so successful?

A. They received good education. 

B. They were very clever.

C. They knew how to learn.      

D. They learned lots of facts and formulas.

5.How did great scientists study?

A. They read a lot of books and asked many questions while reading.

B. They did thousands of experiments.

C. They always worked hard and never wasted time.

D. All of the above.

 

查看答案

It was a cold winter, and Mrs Owen wanted to do some      . so she waited until it was Saturday, when her学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! husband was free. She took him      the shops with her and let him     for everything and carry her bags. They went to     shops, and Mrs Owen bought a lot of things. She often said, “ Look, my dear! Isn’t that beautiful!” He then answered, “All right, dear, how much is it?” and took his money    to pay for it.

It was dark when they came out of the last      , Mr Owen was tired and thinking about      things. He wanted a nice meal and drink by the side of a warm fire  home! Suddenly his wife looked up at the sky and said, “    this beautiful moon, my dear!”

Without stopping Mr Owen answered, “All right, dear. How       is it?”

1.A. shopping             B. shops           C. shopped            D. shop

2.A. at                       B. to                   学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!C. from               D. upon

3.A. to pay                 B. pays             C. pay                     D. pay学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ing

4.A. any                    B. little             C. few                     D学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!. some

5.A. out of                 B. of                  C. out                   D. into

6.A. shops                 B. shop            C. shopping          D. to shop

7.A. other                      B. another         C. the other           D. others

8.A. on                      B. at                 C. for   学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!                 D. to

9.A. Look at             B. See              C. Look for           D. Find

10.A. many                B. more         C. most                 D. much

 

查看答案

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!With that, he thanked me happily and started off on his bike. I   44  heard him singing as he rode away. I got a warm   45 inside. I now understand what it   46  by the saying “Giving is getting”.

47 it was only a little action, I got and learned more in those two minutes than I did in the rest of the month. Everyone in the world 48  help. Everyone can give help and everyone can be helped.

The look of that man’s happine学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ss appears in my mind   49   I have the chance to do something nice. This is the power(力量)of   50 .

1.A. poorly   B. simplyC. warmly    D. expensively

2.A. worried  学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! B. interestedC. surprisedD. tired

3.A. and   B. butC. soD. when

4.A. nervous   B. happyC. sorryD. proud

5.A. money   B. toysC. drinkD. clothes

6.A. in silence   B. in surpriseC. in angerD.in excitement

7.A. turned   B. appearedC. went    D. ran

8.A. myself   B. ourselvesC. yourselfD. himself

9.A. still   B. onceC. even    D. ever

10.A. idea   B. welcomeC. word    D. feeling

11.A. aimsB. means    C. looks    D. offers

12.A. If    B. Though    C. BecauseD. While

13.A. needs    B. givesC. takes    D. brings

14.A. whichever B. however    C. whatever    D. whenever

15.A. kindness B. friendship    C. knowledge    D.Feeling    

 

查看答案

Thank you for your help, Linda. You made ________ possible for us to finish the work in time.

A. this          B. it         C. them      D. that

 

查看答案

I noticed them __________the bus ten minutes ago.

A. get off     B. to get off     C. getting off     D. got off

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.