满分5 > 初中英语试题 >

Mrs. Turner, a doctor in a big hospital,...

Mrs. Turner, a doctor in a big hospital, liked all things tidy and clean. One Friday, Mr. Turner went work and he        a lot of dirty clothes here and there. That day Mrs. Turner happened to be at home. When she        those dirty clothes, she felt sick. And she didn’t want to do     .After breakfast, Joan, one of her friends to visit her. The girl found the rooms were    ,so she asked, “Don’t you         your room today, Mrs. Turner?”

“No, I don’t,” said the doctor.

“Why don’t you      your glasses, then?”

“In this way I think the rooms are tidy and clean,” answered Mrs. Turner.

1.A. washed    B. left            C. gave          D. made

2.A. looked at       B. watchedC. saw    D. wrote

3.A. nothingB. somethingC. the washingD. cleaning

4.A. niceB. beautiful    C. clear    D. dirty

5.A. clean        B. sweepingC. clearedD. dusted

6.A. wear      B. put on     C. take   D. take off

 

1.B 2.A 3.A 4.D 5.A 6.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了Turner夫人是一名大医院的医生,她喜欢每一件东西都清洁整齐,一个星期五Turner先生把一些脏衣服到处放,碰巧Turner夫人在家,她并没有收拾起来,而是带上了眼睛。 1.1】考查动词及语境的理解。根据a lot of dirty clothes here and there.及句意可知选择B。 2.2】考查动词及语境的理解。根据她碰巧在家看见那些脏衣服,故选择A。 3.3】考查不定代词及语境的用法。根据上文she felt sick。可知下文她什么也不想做,故选择A。 4.4】考查动词及语境的理解。根据前文她什么也不想做可知她朋友来发现他的屋子是脏的,故选择D。 5.5】考查动词及语境的理解。根据前文The girl found the rooms were dirty,可知下文问的是你没有打扫房间吗?故选择A。 6.6】考查动词及语境的理解。根据句意可知是戴上眼镜,故选择A。 考点:故事类短文。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

1970 was the World Conservation (保护) Year. The United Nations wanted everyone to know that the world is in danger. They hoped that governments (政府) would act quickly in order to conserve nature. Here is one example of the problems. At one time there were 1 300 different plants, trees and flowers in Holland, but now only 860 remain. The others have been destroyed by modern man and his technology (技术). We are changing the earth, the air, the water, and everything that grows and lives. We can't live without these things. If we go on like this, we shall destroy ourselves.

     What will happen in the future? Perhaps it is more important to ask "What must we do now?" The people who will be living in the world of tomorrow are the young people today. A lot of them know that conservation is necessary. Many are helping save our world. They plant trees, protect wild animals, and so on. In a small town in the United States a large group of girls cleaned the 11 kilometer-long banks of the river. Young people may hear about conservation through a record called "NO ONE'S GOING TO CHANGE OUR WORLD". It was made by the Scatles, Cliff Richard and other singers. The money from it will help to conserve wild animals.

1.This passage is mainly about conserving______

A. man           B. nature

C. wild animals   D. wild plants

2.From the passage we know that there are________ in Holland now.

A. more trees.       B. more flowers

C. fewer plants        D. fewer animals

3.What does the underlined wordremain mean in paragraph 1?

A. 剩下            B. 重点       C. 毁灭            D. 依靠

4.What's the meaning of the sentence "If we go on like this, we shall destroy ourselves"?

A. We can't live on the earth someday.

B. We can't see plants.

C. We can't see animals.                    

D. Our life will be enjoyable.

5.We can guess from the passage that "NO ONE'S GOING TO CHANGE OUR WORLD"  was__

A. a book about saving the earth

B. a song loved by young people

C. a film about protecting wild animals

D. a tape of songs calling on people to conserve nature

6.Which is not mentioned (提到) in the passage?

A. Plant trees.  

B. Protect wild animals.

C. Clean the banks of the rivers. .

D. Collect waste paper for recycling.

 

查看答案

What do people do with their old, useable but outdated(过时的) computers? Most people don’t know what to do with them. Many old computers end up gathering(聚集) dust in homes. Many more are thrown out with the trash.

Finally, some computers are thinking of ways to reduce(减少) the amount of computer junk. Sony has agreed to help recycle(回收)old Sony products. Dell, Hewlett-Packard and others now also take back some equipment.

Laws(法律)are being passed, too. In Europe, computer companies will have to pay for collecting and recycle old Sony products. And 70% of computer waste must be recycled. The idea behind the laws is that computer companies themselves should pay the cost.

Yet while many people are throwing away good computers, others cannot afford them at all. Hundreds of organizations are working to solve this problem. These groups collect and repair old computers. Some also teach computer repair skills.

The computers then go to schools, charities(慈善机构) and needy individuals. Giving a used computer to one of these organizations can turn one person’s trash into someone else’s treasure(财富) and cut down on waste, too.

1.Nobody knows what to do with their old computer.

2.Many old computers are in homes, covered with dust.

3.Dell is one of the companies which are thinking of ways to reduce the amount of computer junk.

4.If computer companies want to collect and recycle their used products, they have to pay money.

5.Hundreds of organizations only collect and repair old computers

6.The story talks about ways to deal with used computers.

 

查看答案

Rewrite the following sentences as required.(根据所给要求改写句子): 10%

1.He hardly had toothache because he had a good habit.(改成反意疑问句)

  He hardly had toothache because he had a good habit, ____ _____ ?

2.There is a lot of information about air pollution in this passage. (改为否定句)

There is _________   ________ information about air pollution in this passage.

3.Trees can protect themselves by producing a chemical. (划线部分提问)

                  trees protect themselves?

4.Ted and Johnny are sunbathing on the beach.(划线部分提问)

           are Ted and Johnny         on the beach?

5.fell, with, the, on, tap, asleep, He. (连词成句)

   __________________________________________________.

 

查看答案

Fill in the blanks with the proper forms of the words. (用所给词的适当形式填空): 6%

1.If you have to wait for others for a long time, you will be __________. (patient)

2.Grandpa is sitting_____________ in the armchair, having a cup of tea. (comfort)

3.It is important to keep your body ______ and healthy. (live)

4.We should give babies __________ food to keep them healthy. (nature)

5.Jane looked ____________ so I repeated the question.(puzzle)

6.Peter doesn’t know how to               with the monster. (communication)

 

查看答案

Choose the word or expression which has the same meaning as the underlined part. (选择与划线部分意思接近的单词或词组): 5%

A. hardly        B. complete           C. more precious 

D. nasty          E) release             F) think sth .to be true

1.Friendship is more valuable than money.

2.I don’t like the soup with the unpleasant smell.

3.The nurse gave the baby a thorough cleaning after its birth.

4.I suppose that you are tired.

5.Trees can let out oxygen back into the air.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.