满分5 > 初中英语试题 >

Evolution (进化) has changed our bodies an...

  Evolution (进化) has changed our bodies and faces over thousands of years, and it’s still happening. Here’s how experts predict (预测) what people will be like in 1,000 years.

We’ll be about 1.83~2.13 metres tall because of improved nutrition (营养) and medical science. Our arms and fingers will get longer to reduce the need to reach too far.

We’ll have smaller brains, maybe because computers will help us memorize and think most of the things.

There will be larger eyes and smaller mouths. And there may be fewer teeth as softer food needs less chewing and biting. We could even get our nutrition from liquids or pills in the future.

We can expect other great changes too. Everyone will have the same shape of noses. That’s because climate will have less influence on noses with the help of air conditioning and central heating. Besides, we will have more wrinkles (皱纹) as a result of looking at our electronic devices.

We also may end up with saggy (松弛的) necks because extra sun will cause loose skin. And there will be darker skin as people move around the planet and races (种族) mix.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. Why will people become taller in 1,000 years?

A. Because there will be the newest technology.

B. Because there will be improved nutrition and medical science.

C. Because there will be special medicine for increasing height.

D. Because there will be more and more people doing exercises.

2. How will we usually memorize and think?

A. By robots.

B. By larger brains.

C. By computers.

D. By smarter brains.

3.What kind of food will we probably eat in 1,000 years?

A. Much sweeter food.

B. More delicious food.

C. Fresher food.

D. Softer food.

4. What will cause more wrinkles on our faces?

A. Looking at electronic devices.

B. Wearing warm clothes.

C. Using central heating.  

D. Getting extra sun.

5. Where can you probably read the passage?

A. In a storybook.

B. In a science magazine.

C. In a travel book.

D. In a fashion magazine.

 

1.B 2.C 3.D 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了专家预测了1000年后人们的面貌会变成什么样子。人们的身高会增加,胳膊和手指将会长的更长,有了电脑的帮助,人类的大脑将会变小。将会有大眼睛和小嘴巴。而且可能有较少的牙齿等等。 1.二段We’ll be about 1.83~2.13 metres tall because of improved nutrition (营养) and medical science,故选B。 2.推理判断题。根据第三段We’ll have smaller brains, maybe because computers will help us memorize and think most of the things.描述,因为电脑帮助我们记忆和思考大部分事情,所以我们的大脑将会更小,由此可知我们通常通过电脑思考和记忆,故选C。 3.细节理解题。根据第四段And there may be fewer teeth as softer food needs less chewing and bitin.描述可知由于柔软的食物需要跟少的咀嚼所以会有更少的牙齿,故选D。 4.五段Besides, we will have more wrinkles (皱纹) as a result of looking at our electronic devices.描述,可知因为看电子设备的结果,我们将长更多的皱纹,故选A 5.短文大意可知,这是一篇科学推论的文章,故选B 考点:科普类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

  When you’re having a holiday, one of the main questions to ask is which hotel or apartment to choose. However, when it comes to France, you have another special choice: treehouses.

In France, treehouses are offered to travelers as a new choice in many places. The price may be a little higher, but you do have a chance to call up your childhood memories.

Alain Laurens, one of France’s top treehouse designers, said, “Most of the people might have the experience of building a den (洞穴) when they were young. And they like that feeling of freedom when they are children.”

Its fairy-tale style gives travelers a special feeling. It seems as if they are living as a forest king and enjoying the fresh air in the morning.

Another kind of treehouse is the “star cube”. It gives travelers the chance of looking at the stars shining in the sky when they are going to sleep. Each “star cube” not only offers all the comfortable things that a hotel provides for travelers, but also gives them a chance to look for stars by using a telescope. The glass roof allows you to look at the stars from your bed.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. You may have the chance to live in a treehouse when you visit       .

A. CanadaB. America

C. France   D. England

2.The underlined phrase “call up” means “      ” in Chinese.

A. 唤起     B. 制造       

C. 删除      D. 改变

3.What’s the roof of the “star cube” made of?

A. Plastic.B. Glass.    

C. Paper.    D. Stones.

4.What can we learn from the passage?

A.The priceof a treehouse is as high as that of a hotel.

B.The traveler will become the forest king in the treehouse.

C.Theres a telescope in all the rooms of the treehouse.

D.The star cube can offer comfortable things as a hotel does.

5.The passage mainly tells us      .

A.treehouses in France   

B.star cubes in France

C.where to go camping    

D.how to spend our holiday

 

查看答案

  It was hard being the younger of two sisters. I got all the hand-me-downs (旧衣服). I never got to do anything first and my teachers always said, “Oh, you’re Jenny’s little sister.” “No, I am Lauren!” I never liked being the younger. Jenny and I got along with a few fights here and there.

Then a few years ago, Jenny and I were in a car accident. She was okay, but I had a large scar (伤疤) on my face. I was very sad. Jenny told me I shouldn’t worry about the scar.

One day we were riding home from school on the bus. A boy named Jordan made fun of me about my scar. This went on for about a month. Finally I broke down and told Jenny about him. She was angry.

When Jordan made fun of me the next time, Jenny stood up, walked to where he was sitting and said something into his ear. I didn’t know exactly what she said, but Jordan never said a single word to me again.

So, even though getting all of the hand-me-downs might not be the best, I was very happy to have a big sister like Jenny.

When anyone asks now, I will tell them, “Yes, I’m Jenny’s little sister.”

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. Why did Lauren hate being the younger of the two sisters?

A. Because she could do nothing first.

B. Because Jenny often beat her.

C. Because Jenny always made fun of her.

D. Because Jenny always made her busy.

2.Lauren had a large scar on her face because of       .

A. a fight with her sister

B. a car accident

C. a fight with a boy

D. a bus accident

3.. On the bus, Jordan often       .

A. made fun of Lauren B. helped Lauren

C. made fun of JennyD. helped Jenny

4.When Lauren says, “Yes, I’m Jenny’s little sister”, she is very       .

A. angry        B. sad   

C. upset         D. proud

5. What’s the best title for the passage?

A. Lauren’s sister  B. Lauren and Jenny

C. My sister and I  D. I’m Jenny’s sister

 

查看答案

I live in an apartment building where there are several elderly people. There is an old neighbour of mine who is always willing to    and go out of his way to help anyone in need.

A few weeks ago, I was taking a large amount of    out. This neighbour saw me and stopped to help me as he was taking out his own rubbish. However, after he dumped his rubbish out of the bag, he   his rubbish bag.

“Why don’t you throw it away?” I asked him.

He replied that he had been using the    rubbish bag for a few months because he really didn’t have extra money to buy new ones. This immediately made me tear up. I thought that having rubbish bags was really   .

So I started working out a(n) . I went to every apartment in the building and told them what was going on. I asked each household if they could   at least one rubbish bag. I got almost 100 bags. I then put them into a gift basket and left an anonymous (匿名的)    saying that they were from his grateful neighbours.

A few days later, he told me about the rubbish bags that he   . I, of course, did not tell him     they came from. Then, later that afternoon, I came home and found this very neighbour using all those rubbish bags to help another neighbour move out!

1.A. come outB. help outC. give out D. work out

2.A. rubbishB. money C. food D. medicine

3.A. threw B. openedC. kept D. sold

4.A. magic B. beautiful    C. new  D. same

5.A. difficultB. different C. expensiveD. simple

6.A. problemB. answer  C. planD. lesson

7.A. donateB. collectC. buyD. make

8.A. phoneB. noteC. bookD. ticket

9.A. receivedB. missedC. gave D. picked

10.A. when B. what C. why D. where

 

查看答案

—What does your pen pal look like?

              

A.She is from France                             

B.Shes quiet and wise

C.She is very tall and wears sunglasses               

D.She likes surfing the Internet

 

查看答案

—There is something wrong with your bike,isn’t there?

—Yes. I’ll have it          tomorrow.

A.repair      B.repairing      

C.repaired       D.to repair

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.