满分5 > 初中英语试题 >

It was hard being the younger of two sis...

  It was hard being the younger of two sisters. I got all the hand-me-downs (旧衣服). I never got to do anything first and my teachers always said, “Oh, you’re Jenny’s little sister.” “No, I am Lauren!” I never liked being the younger. Jenny and I got along with a few fights here and there.

Then a few years ago, Jenny and I were in a car accident. She was okay, but I had a large scar (伤疤) on my face. I was very sad. Jenny told me I shouldn’t worry about the scar.

One day we were riding home from school on the bus. A boy named Jordan made fun of me about my scar. This went on for about a month. Finally I broke down and told Jenny about him. She was angry.

When Jordan made fun of me the next time, Jenny stood up, walked to where he was sitting and said something into his ear. I didn’t know exactly what she said, but Jordan never said a single word to me again.

So, even though getting all of the hand-me-downs might not be the best, I was very happy to have a big sister like Jenny.

When anyone asks now, I will tell them, “Yes, I’m Jenny’s little sister.”

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. Why did Lauren hate being the younger of the two sisters?

A. Because she could do nothing first.

B. Because Jenny often beat her.

C. Because Jenny always made fun of her.

D. Because Jenny always made her busy.

2.Lauren had a large scar on her face because of       .

A. a fight with her sister

B. a car accident

C. a fight with a boy

D. a bus accident

3.. On the bus, Jordan often       .

A. made fun of Lauren B. helped Lauren

C. made fun of JennyD. helped Jenny

4.When Lauren says, “Yes, I’m Jenny’s little sister”, she is very       .

A. angry        B. sad   

C. upset         D. proud

5. What’s the best title for the passage?

A. Lauren’s sister  B. Lauren and Jenny

C. My sister and I  D. I’m Jenny’s sister

 

1.A 2.B 3.A 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了作者是两个姐妹中的妹妹,一开始她认为做妹妹总是穿旧衣服,从来不能先做任何事情,所以讨厌其他人说自己是詹尼的妹妹,但是在姐姐成功的为她解决了问题后,她的想法变了,她认为有一个那样的姐姐是幸福的。 1.I got all the hand-me-downs (旧衣服). I never got to do anything first,可知因为她是妹妹,所以总是穿旧衣服,从来不能先做任何事情,故选A。 2.Then a few years ago, Jenny and I were in a car accident. She was okay, but I had a large scar (伤疤) on my face.可知在汽车事故中作者脸上弄了个很大的伤疤,故选B。 3.细节理解题。根据第三段A boy named Jordan made fun of me about my scar. This went on for about a month.可知一个叫乔丹的男孩总是就我的伤疤开玩笑,故选A。 4.推理判断题。根据第五段So, even though getting all of the hand-me-downs might not be the best, I was very happy to have a big sister like Jenny.描述可知在姐姐帮助她后,她认为有一个姐姐是幸福的,所以可以推断她会骄傲的说自己是詹尼的妹妹,故选D 5.标题归纳题。根据短文大意可知,作者一开始认为做妹妹有许多的坏处,但是在姐姐成功的为自己解决问题后,她的想法变了,她认为有一个那样的姐姐是幸福的,故选D。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I live in an apartment building where there are several elderly people. There is an old neighbour of mine who is always willing to    and go out of his way to help anyone in need.

A few weeks ago, I was taking a large amount of    out. This neighbour saw me and stopped to help me as he was taking out his own rubbish. However, after he dumped his rubbish out of the bag, he   his rubbish bag.

“Why don’t you throw it away?” I asked him.

He replied that he had been using the    rubbish bag for a few months because he really didn’t have extra money to buy new ones. This immediately made me tear up. I thought that having rubbish bags was really   .

So I started working out a(n) . I went to every apartment in the building and told them what was going on. I asked each household if they could   at least one rubbish bag. I got almost 100 bags. I then put them into a gift basket and left an anonymous (匿名的)    saying that they were from his grateful neighbours.

A few days later, he told me about the rubbish bags that he   . I, of course, did not tell him     they came from. Then, later that afternoon, I came home and found this very neighbour using all those rubbish bags to help another neighbour move out!

1.A. come outB. help outC. give out D. work out

2.A. rubbishB. money C. food D. medicine

3.A. threw B. openedC. kept D. sold

4.A. magic B. beautiful    C. new  D. same

5.A. difficultB. different C. expensiveD. simple

6.A. problemB. answer  C. planD. lesson

7.A. donateB. collectC. buyD. make

8.A. phoneB. noteC. bookD. ticket

9.A. receivedB. missedC. gave D. picked

10.A. when B. what C. why D. where

 

查看答案

—What does your pen pal look like?

              

A.She is from France                             

B.Shes quiet and wise

C.She is very tall and wears sunglasses               

D.She likes surfing the Internet

 

查看答案

—There is something wrong with your bike,isn’t there?

—Yes. I’ll have it          tomorrow.

A.repair      B.repairing      

C.repaired       D.to repair

 

查看答案

  — Usually, I don’t go to bed until midnight.

— But      late isn’t a good habit. It’s bad for your health.

A. staying up     B. cleaning up    

C. turning up      D. waking up

 

查看答案

— Do you think Brazil will beat Japan in this match?

— Yes, they have better players, so I      them to win.

A. order     B. agree      

C. hope        D. expect

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.