满分5 > 初中英语试题 >

A baby carrier is like a backpack for ca...

A baby carrier is like a backpack for carrying a baby. Ann Moore introduced the idea of a baby carrier to American people nearly 50 years ago.

Ann spent two years in Africa in the early 1960s. She worked as a nurse there. Ann saw babies wrapped in bright cloth tied to their mothers’ backs. The babies snuggled (依偎) close to their mothers, and the mothers could use their hands to do other things.

In 1964, Ann had her own baby. She tried making a carrier like the one African mothers used. The carrier was like a backpack. Everywhere Ann went with her baby in the carrier, people asked, “Where can I buy one?” In 1965, Ann and her mother began to sell handmade carriers. Ann received a patent (专利) for the baby carrier in 1969. By that time, the baby carrier had leg holes and straps (带子) that could be made longer or shorter. It could also be worn on the back or front.

By 1979, the baby carriers were made in a factory. These baby carriers cost less to make and more than 25,000 were sold every month.

When Ann made her first baby carrier, she just wanted to keep her baby close and still have her hands free to do other things. Now all over the world babies ride in baby carriers, close to their parents, safe and happy.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. Ann Moore made her first baby carrier in        .

A. 1964      B. 1965     

C. 1969        D. 1979

2.People asked Ann where they could buy a carrier because        .

A. Ann looked kind and friendly

B. Ann knew where to buy it

C. they liked it and wanted to have one

D. they couldn’t go to Africa

3. What did Ann’s baby carrier look like?

A. It was a bag made of bright cloth.

B. It was a bright cloth tied to the mother’s back.

C. It was a big backpack which could be worn on the back or front.

D. It was like a backpack with leg holes and adjustable (可调节的) straps.

4.From the passage we can learn that people usually invent new things to      .

A.start a family business     

B.show they are better than others

C.help people in poor areas   

D.make their lives easier

5.Whats the passage mainly about?

A.Baby carriers in Africa   

B.The mother of the baby carrier.

C.Ann Moores family business   

D.How to make a baby carrier.

 

1.A 2.C 3.D 4.D 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了安.摩尔在非洲时发现了那里的妈妈把婴儿栓在背上,婴儿偎依着妈妈,而妈妈能腾出手做其他的事情,在安有孩子后她模仿非洲妇女制作了一个婴儿背带。后来她和妈妈还是卖手工制作的背带,在1979年这种婴儿背带开始在工厂生产。现在几乎全世界的婴儿都乘坐婴儿背带。 1.In 1964, Ann had her own baby. She tried making a carrier like the one African mothers used.描述可知在1964年安制作了第一个婴儿背带,故选A。 2.推理判断题。根据第三段描述可知人们打听在哪里能买到婴儿背带,说明对她的婴儿背带很喜欢,想要买,故选C 3.细节理解题。根据第三段By that time, the baby carrier had leg holes and straps (带子) that could be made longer or shorter描述可知带子能长能短就是能调节,故选D 4.归纳理解题。根据第五段When Ann made her first baby carrier, she just wanted to keep her baby close and still have her hands free to do other things.描述可知安最初发明婴儿背带,只是为了靠近婴儿,腾出手做其他事情,故选D 5.短文描述可知主要讲述了安如何创造婴儿背带。故选B 考点:产品介绍类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Hello, I’m Peter in the second grade. Now I have one thing to say: It’s not easy being a kid. Being a kid might look like fun, but sometimes it’s not fun at all.

Yesterday I was playing outside with my friend. We were having a good time. But suddenly, my mother said, “Peter, it’s time to come inside now. It’s getting dark.” When you’re an adult, no one can tell you what to do or when to do it.

When you are a kid, you have to get up early in the morning and go to school. At school, you have to study math, English, science and history. After school, you have to do your homework. When you are an adult, you do not have to go to school and you never have homework to do.

When you are a kid, the older kids sometimes pick on you. When I was walking home from school on Monday, Tom and Steve bothered me. Steve took my schoolbag and put it in a tree. It made me very mad. When you are an adult, no one can pick on you.

When you are a kid, you have to go to bed early. On school nights, my mom asks me to go to bed at 9:00 pm. But I do have parents who love me, which is really great. So I think I like being a kid, even though it’s not easy being a kid.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. What was Peter doing when his mother called him home yesterday?

A. He was playing with his pet.

B. He was cleaning his bike.

C. He was drawing a picture.

D. He was playing with his friend.

2. The underlined phrase “pick on” means “      ” in Chinese.

A. 挑中     B. 取笑    C. 欺负       D. 尊重

3. As a kid you do the following things EXCEPT       .

A. go to school

B. do your homework

C. get up early and go to bed early

D. go anywhere without telling anyone

4.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Peter is a student in Grade Two.

B. Peter usually goes to bed at 9:00 pm on school nights.

C. Steve took Peter’s schoolbag and put it in a tree on Monday.

D. Peter is looking forward to being an adult as soon as possible.

5. What can we learn from the passage?

A. Being a kid is fun.

B. It’s not easy being a kid.

C. Peter likes being a good kid.

D. Peter likes being a superman.

 

查看答案

Keeping traditions alive is never an easy thing. Chen Zunkai, the owner of Baoyuan Dumpling House, has      the past 16 years improving one of the most traditional Chinese foods: jiaozi.

Her     are not the white crescent-shaped (月牙形状的) ones simply filled     pork or lamb, but colorful ones using more than 150 kinds of fillings.

     I try to do is to make dumplings have a taste of home,” Chen says. “I hope every customer, Northerners or Southerners, vegetarians (素食者) or non-vegetarians, Chinese people or foreigners can     something familiar.”

Chinese dumplings are believed      more than 2,000 years old.      , they are made and eaten by people in North China at some festivals such as the winter solstice (冬至). To     the year-end cold, people usually fill dumplings with strongly flavored (有强烈味道的) meat such as pork or lamb.

For Chen, her      came after she noticed that there were not many choices for those      prefer lighter fillings. Most vegetarian dumplings have a filling of only two kinds of ingredients, and not one restaurant in Beijing has more than 10 kinds of vegetarian fillings.

“I think I can make it,” Chen says.

1.A. wasted    B. paidC. spent        D. cost

2.A. dumplingsB. noodlesC. cakes        D. cookies

3.A. by        B. from      C. of           D. with

4.A. Which    B. Where    C. What        D. When

5.A. smell    B. tasteC. feel         D. touch

6.A. to be    B. beingC. to have     D. be

7.A. SuddenlyB. LuckilyC. TraditionallyD. Finally

8.A. get        B. refuse   C. enjoy         D. fight

9.A. plan    B. ideaC. information D. advice

10.A. which    B. whom     C. who          D. /

 

查看答案

15.—I havent heard from my friends for one month.

—Dont worry.

A.What suits you is the best!    

B.No news is good news!

C.Tomorrow is another day.    

C.Failure is the mother of success.

 

查看答案

— What did you say just now?

— I asked you    .

A. why you wanted to become a nurse

B. how long had you stayed in the town

C. whether was there a bank near our school

D. when you will go shopping with me

 

查看答案

— You should have a part-time job during the summer holidays.

— I don’t     you, Mom. I am too young to do that.

A. come up with B. catch up with

C. get along withD. agree with

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.