满分5 > 初中英语试题 >

We sometimes have to meet some difficult...

We sometimes have to meet some difficulties that we never expect, but we should develop a positive attitude to life. Keeping a positive attitude isn't always easy, especially when we are going through a difficult time in our life. However, we know, only when we take a positive attitude, can we overcome the difficulties.

On July 23rd, 1993, Wang Jiapeng lost his legs when his plane crashed. Wang was only 12 years old. He felt he was the unluckiest person in the world. When he saw students with their schoolbags on their backs, the sound of his wheelchair made him sick. Wang’s mother took him to a special hospital in Beijing. She looked after him in the daytime and worked at night to make money. But after two years,

Wang was still not able to leave the hospital. Wang’s mother became too tired to go on and one day she herself became a hospital patient! One morning she woke up and saw her son holding breakfast for her. Wang’s trip to the food shop was his first time outside the hospital in two years. The five-minute walk took him thirty minutes.

But he was finally able to make an important decision. He didn’t care how other people looked at him. He had to learn to do things himself.

For the next few years, Wang taught himself all his middle school subjects in the hospital and five years after the accident, he won a chance to study in a college in Norway. Wang learned to drive, go rock climbing and ski. He even won two gold medals for skiing in an international skiing competition.

You are what you think you are,” said Wang. “If you think you’re disabled, you are. If you don’t think so, you aren’t.”

So we know that if you can keep a positive attitude, even when things aren't going well in your life, you are the true winner of life.

根据短文内容判断正、误。

(注意,考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂“A”,错误的涂“B”)

1.Wang Jiapeng, born on July 23rd, 1993, lost his legs because of a plane crash.

2.At first he felt very unlucky when seeing others going to school.

3.In order to look after him, his mother had to stop work and she finally fell ill.

4.He finished the middle school by himself and got a chance to go to college.

5.Positive thinking benefited Wang Jiapeng and he became good at skating.

 

1.B 2.A 3.B 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了我们有的时候不得不面对我们不期而遇的困难,但是我们应该对生活保持积极的态度。保持积极的态度在我们度过困难时期不是容易的,然而只有我们拥有积极的态度才能克服困难。如果你能保持积极的态度,即使在你的生活中事情并不顺利,但你是生命的真正的赢家。 1.二段On July 23rd, 1993, Wang Jiapeng lost his legs when his plane crashed,可知1993年是王佳鹏出事故的时间,不是出生时间,故填B。 2.段He felt he was the unluckiest person in the world.When he saw students with their schoolbags on their backs,可知他认为自己是最不幸的人,故选A 3.细节理解题。根据第二段She looked after him in the daytime and worked at night to make money.可知王妈妈为了照顾他晚上在工作,故选B 4.For the next few years, Wang taught himself all his middle school subjects in the hospital and five years after the accident, he won a chance to study in a college in Norway.可知王佳鹏自学了高中课程,五年后上了大学,故选A。 5.细节理解题。根据短文Wang learned to drive, go rock climbing and ski. He even won two gold medals for skiing in an international skiing competition.可知王佳鹏不是擅长滑冰而是滑雪,故选B。可知, 考点:人物介绍类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A TRIP TO SINGAPORE

满分5 manfen5.com

Child: Aged from 3 to 12

根据表格所提供的信息选择最佳答案。

1.What can you see at Night Safari ?

A. Different kinds of animals    

B. Kinds of butterflies   

C. Different birds

2. If John’s parents takes him and his two younger sisters, one aged 5, the other aged 13, to Jurong Bird Park, how much will he pay?

A. $63                    B. $49                 C. $42

3.. Mother and father take their 5-year-old child to _________ with the least money.

A. Undersea World

B. Butterfly Park

C. Night Safari

4.. You can visit _______ after 10:00 pm.

A. Underwater World

B. Butterfly Park

C. Night Safari

5.. Which of the following is TRUE according to the information above?

A. Undersea world opens for the longest time among all these four.

B. You take the bus on the Yellow Line to the zoo to see the dolphin.

C. Butterfly Park has the world’s largest collections of butterflies.

 

查看答案

A year ago, I paid no attention to English idioms (习语), though my teacher told us the importance again and again. But soon, the importance of English idioms was shown in an amusing experience.

One day, I happened to meet an Englishman on the road, and soon we began to talk. As I was talking about how I was studying English, the foreigner seemed to be surprised. Gently shaking his head, shrugging his shoulders, he said,“You don’t say!” “You don’t say!” I was puzzled. I thought, perhaps this is not a right topic. “Well, I’d better change the topic.” So I said to him. “Well, shall we talk about the Great Wall? By the way, have you ever been there?” “Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave China without seeing it. It was wonderful.” He was deep in thought when I began to talk like a tourist guide. “The Great Wall is one of the wonders in the world. We are very proud of it.” Soon I was interrupted (打断) again by his words: “You don’t say!” I couldn’t help asking, “Why do you ask me not to talk about it?” “Well, I didn’t ask you to do so,” he answered, greatly surprised. I said, “Didn’t you say ‘you don’t say’?” Hearing this, the Englishman laughed to tears. He began to explain, “ ‘You don’t say’ actually means ‘really!’ It is an expression of surprise. Perhaps you don’t pay attention to English idioms.” “_____” Since then I have been more careful with idiomatic expressions. Remember: what the English teachers said is always right to us students.

1. What does the underlined word “amusing” probably means in this passage?

A. interesting    B. important     C. amazing

2..A year ago, I paid no attention to English idioms because       .

A. I had no interest in them

B. my teacher didn’t tell us the importance of them

C. I did not realize the importance of them

3..At first, on hearing “You don’t say,” I thought the foreigner meant       .

A. I had talked too much

B. I had to stop talking

C. he was not interested in the topic

4. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The Englishman left China without seeing the Great Wall.

B. The Englishman visited the Great Wall and thought it worth visiting.

C. The Englishman wanted to see the Great Wall after I talked about it.

5. The sentence “_____” will be the missing one in this passage.

A. I realized I had made a fool of myself.

B. You had better pay more attention to it

C. I realized the Englishman made me a fool

 

查看答案

Do you believe in yourself? When you are in trouble, don’t say you can’t get over it. Believe in your dreams. Believe that you are loved. Believe that you make a difference. I was told a story about a teacher who once did what he could       his students get to know the importance of believing in themselves.

  The teacher stood before his class and was going to hand out the final exam papers. “I know how      you have worked to prepare for this test,” he said. “And because I know you can do it well, I am willing to offer a B to those who       not to take the test.”

Many students thanked the teacher and left. The teacher looked at the students left and said, “Does anyone else want to get a ‘B’? This is your last      .” Two more students decided to go.

Only seven students were still in the classroom. The teacher then       the papers. There were only three sentences on the paper: Congratulations! You have just      an ‘A’ in this class. Keep believing in yourselves.

I never had a teacher like that, but I think it is a test that any teacher could give. Students who are not confident in what they have learned are ‘B’ students       .对他们已经所学的东西不是自信的学生最多是B类学生。

The same is      in our daily life. The ‘A’ students are those who believe in what they are doing because they have       both successes and failures. They have got life’s       , not only from normal education, but from events in their lives, and have become better people. You see, one should always believe in himself.

1.A. to make       B. make        C. making

2.A. hardlyB. hard           C. terribly

3.A. dislikeB. goC. prefer

4.A. chanceB. hopeC. test

5.A. handed outB. handed inC. handed over

6.A. given    B. sentC. received

7.A. at most    B. at least  C. at times

8.A. possibleB. impossible   C. true

9.A. heard of    B. learned fromC. dreamed of

10.A. experiencesB. experimentsC. lessons

 

查看答案

Which word has a different stress from the others?

A. CommonB. Modern  C. Ashamed

 

查看答案

Jim got $ 90 pocket money by working in a park every month. He spent two thirds of it in shopping on the Internet. The rest money was used to do the following things. From the chart know that he spent _____ in Charity(慈善) last year.

满分5 manfen5.com

A. $ 45B. $ 55C. $ 65

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.