满分5 > 初中英语试题 >

GIY stands for “grow it yourself” and is...

GIY stands for “grow it yourself” and is about a new fashion for growing your own food.

There are a lot of reasons why growing your own food is a good idea. GIY helps reduce carbon dioxide(CO2) emissions(排放物). Food in supermarkets travels a long way and that produces a lot of CO2. If you grow as many vegetables as you can at home, you can help save the earth.

Vegetables you grow are also good for your health because they have more nutrients than supermarket vegetables and they don’t have chemicals.

How much money can you save? First of all, seeds are a lot of cheaper than vegetables, and secondly, you can save more by planting the most expensive and the most productive(多产的) vegetables. You can give your vegetables to fiends and neighbors. It can make you very popular.

Don’t worry if you don’t have much space. To GIY, you don’t even need a garden. You can use pots on your balconies(阳台). And don’t worry if your space doesn’t get much sun. You can plant vegetables that don’t need a lot of sun to grow.

Grow your own vegetables now. You will have both a healthier body and a healthier social life.

1.During the course of _______, food in supermarkets produces a lot of CO2.

A. growing             B. collection

C. transportation      D. producing

2.How many reasons do people have to grow their own food?

A. One.             B. Two.

C. Three.            D. Four.

3.What do people mostly need if they want to grow their own vegetables?

A. Some seeds.      B. A garden.

C. Some chemicals.   D. A pot.

4.From the passage, we can learn that _________.

A. all vegetables need a lot of sun to grow

B. we can plant vegetables on our balconies

C. vegetables from supermarkets must be a little cheaper

D. we need much space to plant vegetables

5.Where is the passage probably taken from?

A. An advertisement.                    B. A science fiction.

C. A story book.                       D. A newspaper.

 

1.C 2.D 3.A 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章讲的是GIY这一生活理念,就是鼓励人们自己种蔬菜,这样既让自己有了健康的身体,有使环境得到改善,社会生活更加健康。 1. 2.文中给出了四个让人们自己种食物的原因,(可减少二氧化碳的排放;对身体健康有好处;省钱;占空间少)故选D。 3.推理判断题。根据文中描述人们种植自己的蔬菜最需要的是种子,故选A。 4.细节理解题。根据文中原句You can use pots on your balconies(阳台). (种植蔬菜你可以用用阳台上的一些容器。)可知此题选B。 5.推理判断题。这篇文章可能选自报纸,故选D。 考点:环保类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

There is nothing wrong with being shy. In fact,       happy, successful people are shy. You can try to say goodbye to your shyness. Here’s how to do so.

1. Start Small. At home, practice       and saying hi while looking at yourself in the mirror. Then try this at school with kids you know well. Once that becomes a habit, try doing the same with kids you don’t know as well.

2.       Are Key. Once you        smiling and saying hi, it’s time to start a conversation. All you really have to do is to ask a question or two about a person’s      : What’s your favorite movie? Do you like playing tennis? Just be careful not to ask questions that are too personal __   might be hurtful.

3. Choose Face-to-face Time. Many shy girls say it’s easier for them to talk to people     . In a recent survey, nearly two out of every 10 shy girls said being online has made them even shyer in real life. So       your cell phone, step away from the computer, and put in some face-to-face time with the people in your life.

4. Star in Your Own Life. Looking people in the eye, saying hi with a smile, and starting conversations will probably feel strange at first, but every time you practice your new skills, it will become a little        .

you keep working at it, you will become more comfortable talking to other people.

1.A. few                B. some   C. many

2.A. crying          B. smiling   C. thinking

3.A. Talks            B. ConversationsC. Questions

4.A. are used asB. are used toC. are used for

5.A. questions   B. problemsC. interests

6.A. or B. andC. but

7.A. face to faceB. onlineC. at home

8.A. put down   B. take down  C. take out

9.A. hard  B. easyC. easier

10.A. WhenB.As long as  C. Unless

 

查看答案

— Could I keep your dictionary for a few moments, please?

— _____________ I’m not using it.

A. Sure, come on.

B. Go ahead.

C. That’s great.

 

查看答案

— H7N9 is so serious that I will not go to the supermarket these weekends.

— ______________ Why not just stay at home and watch TV?

A. So I will.

B. So will I.

C. Neither will I.

 

查看答案

— I wonder if I ____________ another chance.

— I’m sure you will.

A. have given

B. will be given

C. am given

 

查看答案

Not only his parents but also his brother _____ from here for two days. They haven’t been back.

A. have left

B. has left

C. has been away

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.