满分5 > 初中英语试题 >

One day, I happened to meet an Englishma...

One day, I happened to meet an Englishman in the street and soon we began to talk. As I was talking about how I was studying English, the foreigner seemed to be very surprised, gently shaking his head and saying, “You don’t say! You don’t say!” I was puzzled, and I thought, “Perhaps this is not a right thing to talk about.” So I said to him, “Well, shall we talk about the Great Wall? Have you ever been there?”

“Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave here without seeing it. The Great Wall is wonderful!” “Yes, it is one of the wonders in the world. And people of many countries have come to visit it.” As I went on telling him more about it, he stopped me again, “You don’t say!”

I couldn’t help asking, “Why do you ask me not to talk about it?”

The foreigner said, “I don’t say that. Why do you think so?”

“Didn’t you say ‘you don’t say!’?” I asked again.

Hearing this, the foreigner laughed loudly. He began to explain, “’You don’t say!’ means ‘Really?’ Perhaps you know little about English idioms.”

Wow! How foolish I was! Since then I have been careful with English idioms.

1. The writer began to talk about the Great Wall because ______.

A. the Englishman told him to do so     

B. he tried to find a new and right topic

C. he couldn’t talk about his study any more

2.When the writer asked, “Why do you ask me not to talk about it?”,

the Englishman felt ______.

A. angryB. interested C. surprised

3.Here “You don’t say!” means ______.

A. “Stop talking!”

B. “really?”

C. “Look out.”

4.The story may happen in ______.

A. ChinaB. EnglandC. Australia

5.This is a story about ______.

A. nice trips

B. good manners

C. English idioms

 

1.B 2.C 3.B 4.A 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文说的是我在街上遇到一个英国人,很快我们交谈起来。当我与他谈学英语这件事情时,英国人回答“You don’t say! You don’t say!”,我以为他不让我说下去了。我开始谈长城,因为我想设法找到一个新的合适的话题。英国人依然回答那句话。最后我才明白,那是一句英国习语,意思是“真的吗?”。 1.推理判断题。因为作者设法找到一个新的合适的话题,所以他开始谈长城,。根据文中“Perhaps this is not a right thing to talk about.” So I said to him, “Well, shall we talk about the Great Wall?可知作者以为谈学英语不合适,由此可以推断出答案,故选B。 2.推理判断题。当作者问:“为什么你不让我谈这件事情?”,英国人感到很惊讶。根据文中The foreigner said, “I don’t say that. Why do you think so?” 可知,作者对这句话的理解和英国人恰恰相反,故英国人感到惊讶,故选C。 3.这儿“You don’t say!”的意思是“真的吗”?根据文中 “‘You don’t say!’ means ‘Really?’ ”可知答案,故选B。 4.这个故事可能发生在中国。据文中“Well, shall we talk about the Great Wall? Have you ever been there?”“Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave here without seeing it.”可知,文中谈论长城时说的“ here”,应该指中国。故选A。 5.这个故事是关于英国习语的。根据文中“Perhaps you know little about English idioms.” Wow! How foolish I was! Since then I have been careful with English idioms.”可知答案, 故选C。 考点:习语类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It was a cold afternoon. Ginny and I were walking home after work when suddenly a young man asked us, "Do you want a hug(拥抱)?”He carried a sign in his hand which read "Free Hugo". I looked      and noticed there were other young people with him. They all lifted their handmade signs high. The message was the same on all of them - Free Hugs!

"Sure!" Ginny smiled and hugged him with all the      she had in her heart,

"WOW!" he shouted. "That is the best hug I've had all day!"

Then the young man looked at me and asked, 'How about a hug?"

"You got it!" I walked into his      arms. We held a hug briefly(简短地)and parted at once.

Ginny and I stepped back and watched the "free huggers" hug those who      them. All of the young people offered hugs to them.

Not all the people accepted their offers, but the fact was that those who opened their arms in return, walked away with       on their faces.

I felt warmth in my heart. So warm that it seemed as if it were not a cold winter day. At that time, Ginny and I were going through       times. We had little money and were heavily in debt(负债). We were stressed and      , but that afternoon, for a short moment, we   ___    all our problems because of a hug with love.

It took a simple hug to make everyone smile and make everything better.

1. A. out                  B. down                  C. round

2.A. strength              B. feelings                C. love

3.A. open                 B. warm                  C. strong

4.A. accepted              B. attracted               C. admired

5.A. kindness              B. shyness                C. smiles

6.A. busy                 B. lonely                  C. difficult

7.A. bored                B. worried                 C. surprised

8.A. forgot                B. solved                  C. met

 

查看答案

– Can you tell me how to use a micro blog on my phone?

– ___________. But I have to finish my work first.

A. No problem           

B. No way            

C. Don’t mention it

 

查看答案

Do you want to know ___________ in the future? A special mirror invented by the French scientists can help you.

A. what you will look like    

B. what will you look like    

C. how you will look like

 

查看答案

– Our holiday in Beijing cost a lot of money.

– Did it? Well, that doesn’t matter ___________ you enjoyed yourselves.

A. unless                B. if                     C. while

 

查看答案

– Kate, do you know ___________ it is from here to the gym?

– About 20 minutes by bike

A. How long              

B. how far      

C. how often

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.