满分5 > 初中英语试题 >

The sun, the moon and the stars(星星)are a...

The sun, the moon and the stars(星星)are all in the sky. We see the moon and the stars at night. The sun is a ball. It’s much bigger than the moon. It gives us heat(热量).The sun has a family. It’s the biggest member of the family. The moon is a ball, too, like the sun and the earth. Sometimes it looks as round as a plate(盘子).Sometimes it looks half a plate. It looks bigger because it’s much nearer to the earth. It’s much smaller than the sun. It’s smaller than the stars. The light on the moon comes from the sun. It has no light of its own.

The stars look smaller than the sun. They look small because they are very far away from us. All day the stars are in the sky. But the light from the sun is too bright. We can’t see the stars in the day.

1.The sun, the moon and the stars are in the sky.

2.The moon is bigger than the stars.

3.The moon has its own light(光).

4.The sun, the moon and the stars give us light and heat.

5.The earth is one of the planets(行星).

 

1.T 2.F 3.F 4.F 5.T 【解析】 试题分析:本文叙述了太阳、月亮及星星之间的联系,太阳最大,且是一个发光发热的星球,月亮不会发光而且比星星小,星星之所以看起来小,是因为它离我们太远。 1.细节题。根据文章第一段第一句The sun, the moon and the stars are all in the sky..可知此句是正确的故写T。 2.细节理解题。根据It’s smaller than the stars,由前文可知it指代月亮,即月亮比星星小,故写F。 3.细节理解题。根据The light on the moon comes from the sun. It has no light of its own。可知月亮自己不会发光。故写F. 4.细节理解题。根据. It gives us heat。即太阳发热,The light on the moon comes from the sun。月亮自己不会发光,星星也是。故写F。 5.细节理解题。根据文章可知,地球是行星之一,故写T 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

词形变换(共10小题;每小题1分,满分10分)根据所提供的句子意思,将所给单词的正确形式填空,使句子意思完整。并在答题卡上将答案填写在对应题号的横线上。

1.That’s an           (interest) computer game.   

2.Can you        (bring) your photos to school.

3.She is from France,so she can speak       (France ) very well.

4.The animals in the zoo are from different          (country).

5.She practices         (play) the piano every day.  

6.Listen!The girl          (sing) in the room.

7.The Greens         (take)lots of photos on the beach yesterday.

8.Mike is funny.He always make us       (laugh).

9.Peaple can’t live      (with) water.     

10.         (luck),he missed the train.

 

查看答案

Most Canadian families love to have holidays   summer. Summer is a good season   holidays. It is very hot during the months of July and August. Children do not have any classes during these    months.

Some    like to stay at home during the holiday. They work in the garden, visit friends,    books, or    TV. Many families    their lunch to a park or somewhere far    the city. They like to eat where there are many trees or there is a nice lake. If they live near the sea, they often go to the beach. They can fish, swim or enjoy the sun there.

Canada is a large country. Many families travel by    or by train to see interesting places. They also travel by plane to a foreign country. Many big cities have many famous buildings, theatres, shops and other places    travelers.

1.A. for             B. in              C. on

2.A. to              B. of              C. for

3.A. one             B. two            C. three

4.A. people          B. peoples         C. man

5.A. see            B. watch          C. read

6.A. see             B. watch          C. look

7.A. takes           B. take            C. look

8.A. from           B. away            C. to

9.A. car             B. a car            C. their car

10.A. for             B. in             C. on

 

查看答案

                     —Good idea. Where do we play?

A. Do you like tennis?     B. Let’s play tennis.     C. Why do you like tennis?

 

查看答案

— Why do you like koalas?             —       

A. Because they’re cute   B. I like them    C. Thank you

 

查看答案

Mary got up late this morning,       she didn’t catch the first bus.

A. because        B. so          C. for

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.