满分5 > 初中英语试题 >

In 1826, a Frenchman named Niepce needed...

In 1826, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business .But he was not a good artist .So he invented a very simple camera (照相机).He put it in a window of his house and took a picture of hia garden .That was the first photo. 

The next important date in the history of photography (摄影术) was in 1837. That year, Daguere, another Frenchman ,took a picture of his reading room .He used a new kind of camera in a different way. In his picture you could see everything very clearly ,even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype.

Soon, other people began to use Daguerre’s way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world .people took picture of famous buildings, cities and mountains.

In about 1840, photography was developed .Then photographers could take picture of people and moving things .That was not simple .The photographers had to carry a lot of film and other machines. But this did not stop them ,for example, some in the United States worked so hard.

Mathew Brady was a famous American photographers. He took many picture of great people .The picture were unusual beause they were very lifelike(栩栩如生的)

Photographers also became one kind of art by the end of the 19th century .Some photos were nor just copies of the real world .They showed and feelings,like other kinds of art.

1.The first photo taken by Niepce was a picturte of ____________

A. his business     B. his house       C. his garden      D. his window

2.The Daguerrotype was____________.

A. a Frenchman    B. a kind of picture   C. a kind of camera   D. a photographer

3.If a photographer wanted to take pictures of moving things in the year of 1840, he had to__________.

A. watch lots of films               

B. buy an expensive camera

C. stop in most cities              

D. take many films and something else with him.

4.Mathew Brady______________.

A. was very lifelike               

B. was famous for his unusual pictures

C. was quite strong              

D. took many pictures of moving people

5.This passage tells us_____________.

A. how photography was developed     

B. how to show your ideas and feelings in pictures

C. how to take pictures in the world     

D. how to use different cameras

 

1.C 2.B 3.D 4.B 5.A 【解析】 试题解析:本文大意:1826年,一位名叫Niepce的法国人需要工作照片,但他不是一个好的艺术家,所以他发明了一个非常简单的相机,他把它放在他家的窗户里,给他的花园拍了一张相片,这是第一张相片。摄影术另一个重要的日期是在1837年,那一年,Daguere,另一个法国人,给他的阅览室拍了一张相片,他以一种不同的方法使用了一种新的相机,在他的照片中你能非常清楚地看到每样东西,甚至是最小的东西。这种照片被称为银版照相法。1840年,摄影术得到了发展,摄影师们能给人和动的东西拍照。摄影在19世纪末也变成了一种艺术。 1.1】细节理解题。根据He put it in a window of his house and took a picture of his garden .That was the first photo.他把它放在他家的窗户里,给他的花园拍了一张相片,这是第一张相片,可知答案选C 2.2】细节理解题。根据This kind of photo was called a Daguerreotype.这种照片被称为银版照相法,可知答案选B 3.3】细节理解题。根据The photographers had to carry a lot of film and other machines.摄影师们不得不带着许多胶片和其它的机器,可知答案选D 4.4】细节理解题。根据The picture were unusual beause they were very lifelike相片不同寻常是因为它们栩栩如生,可知答案选B 5.5】细节理解题。根据In 1826,in 1837,In about 1840,在1826年,在1837年,在大约1840年,可知答案选A 考点:文化类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In the world ,soccer of football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.

To remember 2002 FIFA World Cup ,children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called “Dream(梦幻) World Cups ”in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a bule bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama .Some football teams will have games there.

Are you a football fan()The World Cup makeds more and more people interested in football Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.

1.If a country wants to take part in the World Cup ,she must have______.

A. Many football fans  B. a very good team  C. many football player D. a big playground

2.The next World Cup will be held in_______.

A. 2006      B. 2007     C. 2005      D. 2004

3.From the passage ,in the picture children drew many things except_________.

A. people playing football  

B. pictures of some football stars

C. a sunny sky D. flowers

D.flowers

4.In “Dream World Cup”,the children drew the flags of some countries______.

A. to show their love for their owe country

B. to tell the people their stories

C. to show their good wishes for the football teams

D. to show their new ideas about football

5.Many teenagers owe the pictures of some football stars because______.

A. they are interested in football              

B. they are football fans

C. they think their favourite players are great    

D. all of A,B and C

 

查看答案

How often one hears children wishing they were grown-ups. And old people wishing they were         again. Each age has its pleasure and its pains, and the happiest person always enjoys what each age        him without wasting his time in useless regrets.  

    Childhood is a time when there are        responsibilities(责任)to make life better. If a child has good parents, he is raised, looked after and loved, whatever he may do. It is        that he will ever again in his life be given so much without having to do anything in return. But a child has his      . He is not so free to do what he wishes to do. He is        being told not to do something, or being punished for what he has wrongly done.   

When a young man starts to earn his own living(谋生), he can no longer expect others to      his food, his clothes, and his room, but he has to work if he wants to live       . If he spends most of his time        in the ways that he used to as a child, he will go hungry. And if he breaks the laws of society as he used to break the laws of his parents, he may go to prison.       , if he works hard, keeps out of trouble and has good health, he can have the great happiness of building up for himself his own position in society.

1.A. children         B. young           C. active            D. strong

2.A. leaves            B. hopes           C. makes           D. gives
3.A. few              B. a few           C. little             D. a little
4.A. impossible        B. natural         C. common          D. harmful
5.A. pains             B. weakness       C. dreams           D. rights
6.A. year by year       B. again and again  C. one by one        D. for ever
7.A. take the place of  B. pay for         C. talk about         D. think of
8.A. comfortably      B. freely          C. peacefully         D. separately
9.A. playing about     B. play about     C. played about       D. plays about
10.A. By the way       B. Possibly       C. Though            D. However 

 

查看答案

--- Have you got a ticket for the show by Xiao Shenyang in Yangzhou

        --- No. The price was too ________.

A. dear   B.  expensive   C. great   D. high

 

查看答案

--- ______ wonderful music!  

--- Yes, it’s written by Jay Chou, a pop singer.

A. What         B. What a        C. How           D. How a

 

查看答案

I wonder ______ you said to him before he came.

A. that   B. if   C. how   D. what

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.