满分5 > 初中英语试题 >

In the world ,soccer of football is the ...

In the world ,soccer of football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.

To remember 2002 FIFA World Cup ,children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called “Dream(梦幻) World Cups ”in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a bule bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama .Some football teams will have games there.

Are you a football fan()The World Cup makeds more and more people interested in football Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.

1.If a country wants to take part in the World Cup ,she must have______.

A. Many football fans  B. a very good team  C. many football player D. a big playground

2.The next World Cup will be held in_______.

A. 2006      B. 2007     C. 2005      D. 2004

3.From the passage ,in the picture children drew many things except_________.

A. people playing football  

B. pictures of some football stars

C. a sunny sky D. flowers

D.flowers

4.In “Dream World Cup”,the children drew the flags of some countries______.

A. to show their love for their owe country

B. to tell the people their stories

C. to show their good wishes for the football teams

D. to show their new ideas about football

5.Many teenagers owe the pictures of some football stars because______.

A. they are interested in football              

B. they are football fans

C. they think their favourite players are great    

D. all of A,B and C

 

1.B 2.A 3.B 4.C 5.D 【解析】 试题解析:本文大意:足球是世界上最受欢迎的体育项目,这是因为许多国家有参加世界杯的很棒的足球队。世界杯每四年举行一次,为了纪念2002世界杯,来自不同国家的孩子们和来自日本学校的60多个孩子在日本一起用了三个周末画了一大幅画名为 “梦幻世界杯”的画。孩子们画动物、花,在晴朗的兰天下人们在踢足球,他们通过画所有参加在日本和韩国举行的世界杯的国家的每只足球队好运。你是足球迷吗?世界杯使越来越多的人喜欢足球。青少年们喜欢踢足球看足球比赛,他们中的许多人太爱足球明星了,把他们最喜爱的运动员的相片贴在他们房间的墙上,这是展示他们和日本孩子们一样对世界杯的热爱。 1.1】细节理解题。根据This is because many countries have wonderful teams for the World Cup.这是因为许多国家有参加世界杯的很棒的足球队, 可知答案选B 2.2】细节理解题。根据The World Cup is held every four years.To remember 2002 FIFA World Cup世界杯每四年举行一次,为了纪念2002世界杯,可知答案选A 3.3】细节理解题。根据The children drew animals, flowers and people playing soccer under a bule bright sky. 孩子们画动物、花,在晴朗的兰天下人们在踢足球,可知答案选B 4.4】细节理解题。根据They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.他们通过画所有参加在日本和韩国举行的世界杯的国家的每只足球队好运,可知答案选C 5.5】细节理解题。根据Are you a football fan(迷)?The World Cup makeds more and more people interested in football Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.你是足球迷吗?世界杯使越来越多的人喜欢足球。青少年们喜欢踢足球看足球比赛,他们中的许多人太爱足球明星了,把他们最喜爱的运动员的相片贴在他们房间的墙上,这是展示他们和日本孩子们一样对世界杯的热爱,可知答案选D 考点:文化类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

How often one hears children wishing they were grown-ups. And old people wishing they were         again. Each age has its pleasure and its pains, and the happiest person always enjoys what each age        him without wasting his time in useless regrets.  

    Childhood is a time when there are        responsibilities(责任)to make life better. If a child has good parents, he is raised, looked after and loved, whatever he may do. It is        that he will ever again in his life be given so much without having to do anything in return. But a child has his      . He is not so free to do what he wishes to do. He is        being told not to do something, or being punished for what he has wrongly done.   

When a young man starts to earn his own living(谋生), he can no longer expect others to      his food, his clothes, and his room, but he has to work if he wants to live       . If he spends most of his time        in the ways that he used to as a child, he will go hungry. And if he breaks the laws of society as he used to break the laws of his parents, he may go to prison.       , if he works hard, keeps out of trouble and has good health, he can have the great happiness of building up for himself his own position in society.

1.A. children         B. young           C. active            D. strong

2.A. leaves            B. hopes           C. makes           D. gives
3.A. few              B. a few           C. little             D. a little
4.A. impossible        B. natural         C. common          D. harmful
5.A. pains             B. weakness       C. dreams           D. rights
6.A. year by year       B. again and again  C. one by one        D. for ever
7.A. take the place of  B. pay for         C. talk about         D. think of
8.A. comfortably      B. freely          C. peacefully         D. separately
9.A. playing about     B. play about     C. played about       D. plays about
10.A. By the way       B. Possibly       C. Though            D. However 

 

查看答案

--- Have you got a ticket for the show by Xiao Shenyang in Yangzhou

        --- No. The price was too ________.

A. dear   B.  expensive   C. great   D. high

 

查看答案

--- ______ wonderful music!  

--- Yes, it’s written by Jay Chou, a pop singer.

A. What         B. What a        C. How           D. How a

 

查看答案

I wonder ______ you said to him before he came.

A. that   B. if   C. how   D. what

 

查看答案

About two years ________ since the earthquake took place in Wenchuan.

A. passed     B.  has passed    C. have passed     D. has been passed

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.