满分5 > 初中英语试题 >

Mr. Green owned a few shops and was busy...

Mr. Green owned a few shops and was busy with his work. Once his wife had a fall and broke her leg. She was sent to the hospital and needed someone to look after her. They had several servants, but none of them could do the job. One of his friends brought a girl to Mr. Green. She looked beautiful and strong. Mr. Green liked her at the first sight, and wanted to hire (聘用) her.

When the girl went out of the room, the friend said, “I hear she’s a little foolish. You’d better ask her some questions. If she answers them well, you can hire her.”

Mr. Green agreed and called the girl in again. He asked, “What would you be a servant for?”

“My mother is often ill,” the girl said, crying, “I have to stop studying and find work. I want to get some money to buy some medicine for her.”

“Where’s your father, then?”

“He died last year.” answered the girl.

“Oh, I’m sorry to hear that,” said Mr. Green, “And how did he die?”

“He went to London on business and had a high fever. The doctor couldn’t save him and he died in the capital.”

“How many times had your father been to London?”

“Three times.”

Mr. Green was happy. He thought that the girl was not foolish at all, but he wanted to have a last try. So he asked, “Which of the three times did your father die in London?”

The girl thought for a while and said, “I’m sorry I don’t know. When he died there, I was at school.”

1.Mr. Green owned some shops in        .

A. Canada         B. America        C. England      D. Australia

2.The girl cried because        .

A. she had a hard life

B. she hoped Mr. Green could hire her

C. her mother had broken her leg

D. she wanted to get some money from Mr. Green

3.Mr. Green's friend wanted him        .

A. to find out why she wanted to be a servant

B. to test her to see if she was foolish

C. to ask her some difficult questions

D. to know where her father had gone

4.The girl        before she came to see Mr. Green.

A. had done some housework

B. had taken care of sick people in hospital

C. had been to London three times

D. had studied in a school

5.From the passage we can see that the girl        .

A. was very clever

B. could understand all the questions well

C. finally worked for Mr. Green

D. was a bit silly

 

1.C 2.A 3.B 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了格林先生经营一个商店,忙于工作,一次他妻子摔断了腿被送到医院,但是他没有时间照顾知得顾别人照顾,朋友给他推荐了一个女孩,格林先生问了一些问题来考验这个女孩看她是否能胜任这份工作。 1.细节理解题。根据整篇文章的意思可知格林先生在伦敦经营一个商店。可知选C。 2.细节理解题。根据女孩的回答“My mother is often ill,” the girl said, crying, “I have to stop studying and find work. I want to get some money to buy some medicine for her可知她哭的原因是因为他的生活困难.。可知应选A。 3.细节理解题。根据文章the friend said, “I hear she’s a little foolish. You’d better ask her some questions. If she answers them well, you can hire her.可知格林先生的朋友想让他测试一下这个女孩是不是傻。故选B。 4.细节理解题。根据文中I have to stop studying and find work. I want to get some money to buy some medicine for her.”说明了女孩生活困难才被迫辍学,所以在她来见格林先生之前她还是一个学生。故选D。 5.主旨大意题。通过文章最后的问题可看出这个女孩确实是有点傻,故选D。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Taking away a city’s rubbish is a big job. Every day trucks come into a city to collect it. Most rubbish is made up of things we can’t eat or use. If we kept these things, we would soon have a mountain of rubbish.

   In some cities the rubbish is collected and taken outside of city to a dump. Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage system. The sewage system takes away the used wate学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!r from toilets, bathtubs and other places.

   To keep mice and flies away, some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally , a house or a school may be built there, and then you’d never know that this had once been an old rubbish dump.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!   In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything but the metal. Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus, which looks like black earth. It is rich with kinds of things that feed plants and help make them grow.

1.The underline word “sewage” in the passage means_______

A. 排污     B.染色   C . 洗涤    D. 洗尘

2.How can we keep the mice and flies away?

A. Some water is used to cover the rubbish.

B. Some earth can be used to cover the rubbish.

C. The fire burns the rubbish.    

D. The sewage system takes away the rubbish.

3.According to the passage, the food parts of rubbish can be used again_______.

A. to feed animals  B. to feed plants  C. to build a house  D. to make machines

4.How should we take care of a used metal box according to the passage?

A. By burning it off       B. By putting it in water

C. By throwing it away    D. By reusing and recycling it.

5.The main idea of the passage is ______

A to let us know taking away rubbish is a big job.

B. to explain the need for rubbish collection

C. to introduce different ways to treat rubbish

D. to tell peop学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!le to take useful things out of rubbish

 

查看答案

请用所给单词的适当形式完成句子(共10小题,每题1分)

1.My sister dreams of _______(become) a great doctor in the future.

2.It’s good for your _______ (healthy) to eat mo学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!re vegetables and less meat.

3.We were _______(deep) moved by the story of Snow White.

4.Many students find it       (bore) to play computer games all day.

5.The evening party will be held on the ________(three) Friday of next month.

6.I’ll return the book to Miss Yang as soon as she _________ (come) back.

7.I found my purse _______(miss) this morning.

8.What happened to Jim? He has drunk five ______ (glass) of wine.

9.Tom and Lily had great fun _______(climb) the LianHua Mountain last weekend.

10.I can’t agree with you ______.(much)

 

查看答案

Happiness is for everyone. You don’t need to care about the       . Though they have beautiful houses with large gardens and swimming pools, they may often feel       .

In fact,      is always around you if you put your heart into it. When you are in        at school, your teachers will help you; when you do something wrong, people       you feel unhappy; when you       in something, your friends will say congratulations to you. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see       happiness is always around you.

Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart.      you are poor, you can also say you are very happy. Money is not       . You have something else that money can’t buy. When you meet with difficulties, you can loudly say you are very happy because you have more chances to challenge       . So you can not always say you are poor and you have bad luck. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.

1.A. poor       B. old        C. rich        D. young

2.A. alone      B. happy        C. sad         D. lonely

3.A. sadness    B. happiness    C. loneliness   D. unhappiness

4.A. trouble    B. difficult      C. happy      D. sad

5.A. beside      B. around      C. besides      D. by

6.A. fail          B. get        C. make       D. succeed

7.A. that        B. which      C. what       D. why

8.A. But        B. However     C. Although    D. And

9.A. anything    B. everything   C. something   D. nothing

10.A. yourself    B. you         C. myself      D. me

 

查看答案

Doctor Wang often asks us          too much meat.

A. don’t eat          B. not eat        C. not to eat     D. doesn’t eat

 

查看答案

More than two schools           in the city next year.

A. are built                        B. were built

C. have built                       D. will be built

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.