满分5 > 初中英语试题 >

阅读短文,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳答案回答问题或完成句子。 When...

阅读短文,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳答案回答问题或完成句子。

When the traffic lights turn red, we will stop driving a car or crossing a street. Why is red used for traffic lights instead of other colors?

As we know, scattering (散射) happens when light goes through the air. For the same media(媒质), if the wavelength is long, the scattering will be short. If the wavelength is short, then the scattering will be long.

Of all lights we can see red has the longest wavelength, so the scattering is the weakest. That means the red light travels far. In fact, it travels farther on rainy days.

Using the red light can help drivers in farther areas sec the lights. It helps drivers stow down or stop in lime. If drivers don't see the red light until they are close, they may not be able to stop the car in time. An accident may happen Red can also excite people. We can act more quickly when we see the color red. In a word, red lights help drivers stop in time and help prevent accidents.

1.When the traffic lights turn ______, we will stop driving a car.

A. red    B green     C. yellow

2.According to the passage, the scattering of the red light is the _______.

A. longest    b. weakest       C. 学科网(www.zxxk.com)--国内最大的教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!farthest

3.The underlined word "wavelength" means________ in Chinese.

A.波浪        B.光波      C.波长

4.What can the red light help drivers do?

A. It can学科网(www.zxxk.com)--国内最大的教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! help drivers in farther areas see the lights.

b. It can help drivers slow down or stop in time.

C. A and b

5.Which of the following is the best title?

A. Why do accidents happen

b. How does the red light travel

C. Why do we use red traffic lights

 

1.A 2.B 3.C 4.C 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了在交通灯变成红灯时我们就会停止停止开车和过马路,为什么交通灯会设计成红色而不是其他的颜色呢?文章给我们进行了解释。 1.根据第一段的第一句:When the traffic lights turn red. we will stop driving a car or crossing a street.可知。故选A 2.根据第三段的第一句 :Of all lights we can see red has the longest wavelength, so the scattering is the weakest.可知。故选B。 3.】词意猜测题。根据句意为:如果波长长,那么散射短。故选C 4.根据最后一段的第一句 :Using the red light can help drivers in farther areas see the lights, it helps drivers stow down or stop in time. 可知,故选C 5.由本文的第一段提出问题:Why is red used for traffic lights instead of other colors? 可知,故选C 考点:科普类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读短文,根据短文内容判断所给句子正(T)误(F)。

David got a job in a police station after he left school. He worked there for 学科网(www.zxxk.com)--国内最大的教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!42 years and he’ll retire this year. He worked hard in the past 42 years. But he was not a lucky man. He failed to catch a thief. He was often sorry for it.

Last weekend, while David's wife was cooking she found there was no salt at home. So she asked her husband to buy some. In the shop, David saw a young man taking away a wallet from a woman's bag. He walked to him quietly, but the young man noticed David and ran away at once. David ran after him. At last the thief ran into a blind alley(死胡同) and David caught him.

“Please give me a chance, sir.” said the thief

“Who can give one to me?” said David, “I’ll soon retire and I catch a thief for the first time!”

1.David worked hard in the past 42 years.

2.David was a lucky man, and he often caught thieves.

3.Last weekend his wife asked him to buy some sugar.

4.A young man was stealing a woman's wallet in学科网(www.zxxk.com)--国内最大的教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! a shop

5.The young man was the first thief that David caught.

 

查看答案

根据所提供的句子意,用所单词的正形式填空,使句子意思完整。并在答题卡上将答案填写在对应题号的线上。

1.The old man lives on the _______ (five) floor.

2.What about ________(climb) the mountains this weekend?

3.She often ________ (do) her lessons in the afternoon.

4.Please give us some ________ (advice) on what to do next.

5.I can learn English by ________(my).

6.Yao Ming is famous as a basketball ________(play).

7.The little boy is sleeping now. Please be _______ (quietly).

8.I think this dictionary is _______ (help) for your study.

9.My cousin _______ (use) to eat junk food, but now he doesn't.

10.Of the three apples, this one is the ________(big).

 

查看答案

Long ago there was a boy who was hungry for success. For him winning was      .One day the boy was to run in a race in his village. Many people got together to         Among the crowd was a wise old man.

     The race began. All the runners ran very fast, but the boy          at the last minute. The crowd cheered and waved at the boy. The wise man said nothing. The little boy felt       and important.

Another race, another race! cried the little boy. The wise old man came over and presented ( 交给  ) the little boy with two new runners, an old woman and a blind man. This is no race! the little boy shouted.

Race! ordered the wise man. The boy won again. The crowd,      , was silent this time.

       dont the people cheer for my success?” he asked the wise old man.

“Race again! replied the wise man, But this time, finish      . The little boy thought a little, and then took the hands of the blind man and the old woman. The race began and the little boy walked       to the finishing line. The crowed       . The wise man smiled.

Who is the crowd cheering for? asked the little boy. The wise old man, putting his hands on the boys shoulders, replied softly, Little boy, for this race you have won      than in any race you have ever run before, and for this race the crowd cheer not for any winner!

1.A. something  B. nothing C. anything D. everything

2.A. join    B. runC. watchD. hear

3.A. failed B. beatC. wonD. lost

4.A. angryB. sad C. proudD. surprised

5.A. therefore    B. howeverC. rather D. although

6.A. What       B. HowC. WhenD. Why

7.A. well B. togetherC. away D. off

8.A. easilyB. quicklyC. slowlyD. hardly

9.A. shouted     B. cheeredC. talkedD. cared

10.A. even lessB. much C. much more D. Little

 

查看答案

Must I get there on time?

No, you                .

A. can't         B. mustn't         C. needn't

 

查看答案

Please tell him about it if he                this afternoon.

A. comes         B. come         C. will come

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.