满分5 > 初中英语试题 >

Mr. Ellis is very old. He has seen many ...

Mr. Ellis is very old. He has seen many changes in his home town.

   He knows that things are different now. But he never forgets the old days. He likes to talk about them. He often talks about his favourite(最喜欢的)birds, the robins (一种小小鸟——鸫).  "When I was a boy, these houses were not here. There were wide fields and tall trees. Every spring robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south. Some would build their nests(巢)in the trees near our houses. Then people started to cut down trees, and they built more houses. The robins stopped coming. They couldn't build their nests near our houses because there were no trees."

  "Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They do come any more(不再)."

1.Mr. Ellis often talks about________.

A. his old house       B. the old days

C. his life now        D. his family

2.The birds, the robins, spent the winter in________.

A. the south         B. the west

C. the north          D. the east

3. ________ built the nests in the trees.

A. Mr. Ellis           B. Some people

C. The robins          D. Some dogs

4. Then people________ trees because they wanted to build more houses.

A. cut down          B. planted            C. bought            D. watered

5.From the passage(短文)we can know that________.

A. Mr. Ellis likes his new life now

B. there were many houses there in the old days

C. the robins can make their nests without trees

D. Mr. Ellis is not happy with the changes there

 

1.B 2.A 3.C 4.A 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是Ellis先生经常想起以前的日子,在他小的时候,他经常看到一种鸟,这种鸟在他家附近的树上建造巢。但是现在人们砍倒越来越多的树,这种鸟再也不会出现了,所以Ellis先生很不喜欢这种变化。 1.细节理解题。根据短文中But he never forgets the old days. He likes to talk about them.可知,Ellis先生永远不会忘记过去是日子,经常谈起过去。故选B。 2.细节理解题。根据短文中Ellis先生所说的话Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south.可知,这种鸟从冬天的时候会从北方飞到南方去过冬。故选A。 3.细节理解题。根据短文中Ellis先生的话Some would build their nests(巢)in the trees near our houses.可知,这种叫robin的鸟在我们家附近的树上建造他们的巢。故选C。 4.细节理解题。根据短文中Then people started to cut down trees, and they built more houses.可知,人们砍倒树木,是为了建造更多的房子。故选A。 5.推理判断题。根据短文的大意可知,Ellis先生非常怀念他过去的生活,他喜欢一种叫robin的小鸟,这种小鸟在树上建造他们的巢。但是现在因为人们不断的砍倒树木,所以这种鸟就不能在他们家附近建造巢了,Ellis先生再也看不到这种鸟了,所以他不喜欢这种改变。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面的短文,并做每篇后面的题目。从四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。                                

One day, Allan and his friend Henry went swimming in a river. It was very hot. How happy they were in the river! After they got out of the water, they played games in the sun for a while.

  On their way back, Henry saw some flowers. He liked flowers very much and ran into the green field to look at them. Now Allan was walking by himself.

  Then he heard Henry calling out, "A snake(蛇)! Help!..."

  "What's wrong with you?" asked Allan.

  "A snake bit(咬)me in the leg. Come here!"

  Allan ran over and saw a small red wound(伤口)on Henry' s leg.

  "The snake was in the grass. I didn't see it."

  "Sit down quickly"! Allan told Henry.

  Allan put his mouth at the little red wound and began to suck(吸)at it. In this way he saved (挽救)Henry's life. "Oh, Allan, it's very kind of you to help me."

  "That's all right. We are friends and we must always help each other."

1.It was________ when-Allan and Henry went out.

A. hot               B. cold            C. raining            D. wet

2.After swimming, they played in the sun________.

A. the whole morning   B. for 2 hours

C. long               D. for a while

3.On their way home,________ got something wrong with his

A. Allan; leg        B. Allan; head

C. Henry; leg        D. Henry; head

4.Henry and Allan are________.

A. workers             B. good friends

C. brothers            D. farmers

5.Which of the following(下面的)is true?

A. Henry went to look at the flowers with Allan.

B. Allan saved Henry' s life.

C. Allan saw the snake.

D. They ran to the hospital at once.

 

查看答案

Dear Jack,

  How are you? I have been in the USA for six months. I like the life here. I have a few friends. I don't have much homework. There are a lot of sports at my school, but I don't like sports at all. like the food very much. I eat a lot of different kinds of food every day. I like coke(可乐)very much. I don't drink water. I drink coke instead(代替). I'm enjoying my life here. The sad thing is that sometimes I get ill. I don't know why. My parents say I must go on a diet(节食)and do more sports. Must I?

 Yours,

David

  判断下列句子是否符合短文内容。符合的写“T”,不符合的写“F”。

1.David has been in America for six months.

2.David has to do much homework.

3.There are many sports at David's school.

4.David likes coke better than water.

5.David knows why he is often ill.

 

查看答案

I had a very unusual experience(经历)on Sunday. At ten in the morning, I was     down the street when a UFO landed right      of me. You can imagine(想象)     strange it was! An alien    and walked down Center Street. I followed it to see   it was going, and I was very surprised when it went   a souvenir shop. While it was        at the souvenirs(纪念品), the shop assistant called the       . Before the police arrived, the alien left the       and then visited the Museum of Flight.       the alien was in the museum, I called the TV station. Isn’t that amazing!

1.A. arriving   B. walking    C. looking    

2.A. in front   B. before      C. at        

3.A. what     B. when      C. how       

4.A. got in    B. got on      C. got out     

5.A. where    B. when      C. which      

6.A. onto     B. on         C. into       

7.A. walking           B. looking         C. giving            

8.A. police     B. teacher     C. driver      

9.A. school    B. shop      C. street     

10.A. While                 B. What       C. Which    

 

查看答案

——Can you tell me why________?

     ——Because I want to help the people there.

A. do you go to Tibet(西藏)             B. did you go to Tibet

C. are you going to Tibet                     D. you are going to Tibet

 

查看答案

They went to the park yesterday, ________?

A. don't they          B. didn't they

C. aren't they         D. can't they

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.