满分5 > 初中英语试题 >

“Cool” is a word with many meanings.Its ...

“Cool” is a word with many meanings.Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold.As the world has changed,the word has had many different meaning.

“Cool” can be used to express feelings of interest in almost anything.When you see a famous car in the street,maybe you will say,“It’s cool.”You may think,“He’s so cool,”when you see your favourite footballer.

We all maximize(扩大) the meaning of “cool”.You can use it instead of many words such as “new” or “surprising”.Here’s an interesting story we can use to show the way the word is used.A teacher asked her students to write about the waterfall(瀑布)they had visited.On one student’s paper was Just the one sentence,“It’s so cool.Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt. But the story also shows a scarcity(缺乏)of words.Without “cool”,some people have no words to show the same meaning.So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can.And I think they are also very cool.

1.We know that the word “cool has had ________.

A.only one meaning     B.no meanings    C.many different meanings   

2.In the passage,the word “express” means “________”.

A.see                 B.show          C.know     

3.If you are _______ something,you may say,“It’s cool.”

A.interested in          B.angry about       C.afraid of          

4.The writer takes an example to show he is ________ the way the word is used.

A.pleased with          B.strange to        C.worried about       

5.In the passage,the writer suggests(暗示)that the word “cool”________.

A. may not be as cool as it seems

B. usually means something interesting

C. can make your life colourful

 

1.C 2.B 3.A 4.C 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文中作者告诉了我们cool这个单词有很多的意思,它的本意指天气凉爽,但是现在人们用这个单词来表达很多意思,如酷,新,奇等。作者还给我们举例来说明。但是同时作者也很担心,人们词汇的缺乏。 1.细节理解题。根据短文的第一句话“Cool” is a word with many meanings可知,cool这个单词有很多不同的意思。根据短文的大意也可知cool有凉爽的这个意思,还可以表示感情和兴趣,它还有和new或surprising 类似的意思。故选C。 2.词义猜测题。根据划线词所在的句子“Cool” can be used to express feelings of interest in almost anything,cool 可以用来表达你对几乎所有东西的兴趣。express的意思是表达,在这三个选项中最接近的意思是show,故选B。A是看见;C是知道。 3.推理判断题。根据短文第二段的意思可知,我们可以用cool这个单词来表达你对几乎所有东西感兴趣的一种感情。如当你看到名车的时候,你就可以说:真酷。故选A。 4.推理判断题。根据短文第三段中作者给出了一个例子之后,But the story also shows a scarcity of words.Without “cool”,some people have no words to show the same meaning,作者认为,这个故事表明词汇的缺乏,没有cool这个单词,一些人就没有其他的词来表达相同的意思了。故作者为这个事担忧。故选C。 5.推理判断题。根据短文的最后两句话Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can.And I think they are also very cool可知,作者在最后说,你能想起其他的单词就像cool这个单词一样使你的生活多姿多彩吗?我能。我认为他们也很酷。由此我们可以看出,作者并不觉得cool这个单词并不是它看起来的那样酷。故选A。 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Can animals be made to work for us? Some scientists think that 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!one day animals may be taught to do a number of simple jobs. They say that in a film or on TV .We may see elephants, or monkeys, dogs, bears, or other animals doing a lot of things. If you watch carefully, you may find 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!that those animals are always given something to eat in return(作为回报) for doing them. The scientists say that many different animals may be taught to do a number of simple jobs if they know they will get something to eat in return.

    Of course, as we know, dogs can be used to guard a house, and elephants can be used to do some heavy jobs. And we can also teach animals to work in factories. Apes(猿猴), for example, have been used in America to help make cars and scientists believe that these large monkeys may one day get in crops(收割庄稼) and even drive trains.

1.Elephant scan be used to do some heavy jobs because ____.

A. they can eat a lot   B. they are very heavy, too    C. they are very strong

2.Dogs can be used to guard a house for his host because ____.

A. they are good at running

B. they are very kind and friendly to people

C. they are brave enough to get the strangers(陌生人)and thieves away from the house

3.Many different animals may be taught to do some simple jobs if ____.

A. they have enough food to eat

B. if they are sent to school

C. they learn they will get something to eat in return after doing them              

4.____ can be trained to work for us.

A. Only a few animals       B. A lot of animals        C. Few animals

5.Many scientists are working hard to ____.

A. make monkeys get in crops and drive trains

B. make monkeys guard houses like dogs

C. make bears get in crops

 

查看答案

Three small fish lived in the sea. When they were very young, their parents died. They had to      each other day after day. Finally, they    up and dared to swim deeper and further.

     One morning, the three fish wer   to a shallow (浅) water by a big wave (浪). A small boat was taken there, too. It was hard for the fish to go back to the sea because the boat was fight in front of them. The largest fish realized that they were      and said they had to find a way to leave there as fast as possible. The second largest fish      with his elder brother, but the youngest one did not. He said that there was much     for their activities, so he would not worry at all and still swam around   . At last, the largest fish returned to the pond by     over the lowest part of the boat. The second       fish also succeeded in joining his older brother in the other side of water. But the youngest one didn't follow them and still swam joyfully.

     Two hours later, when the       rose up, the water in the small shallow corner dried up. The fish who did not try to return to the sea died of lack(缺乏)of water.

1.A. listen to         B. look after        C. talk with   

2.A. grow           B. grew            C. grown     

3.A. allowed         B. given           C. taken

4.A. in safety        B. in doubt          C. in danger  

5.A. agreed          B. talked           C. compared      

6.A. time            B. food            C. water      

7.A. slowly          B. sadly           C. happily

8.A. jumps          B. jumped          C. jumping  

9.A. large           B. largest          C. larger        

10.A. storm          B. stars            C. sun

 

查看答案

The more careful you are, the          mistakes you’ll make.

A. more                  B. few               C. fewer

 

查看答案

—How much is the computer?

   —About three            yuan.

A. thousand               B. thousands of        C. thousands

 

查看答案

           do you go to a movie?

— Once a week.

A. How often              B. How long           C. How soon

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.