The man makes a living _______ teaching.
A.withoutB.withC.by
He has written many books, but _______ of them are good.
A.fewB.manyC.any
There is _____ boat in ________river.
A. a; the B. the; a C. a; a
翻译句子:(10分)
1.约翰性格外向,和新同学相处不错。
John is outgoing and ___ ___ well with his new classmates.
2.侯逸凡擅长下棋。
Hou YiFang. ___ ___ ___ playing chess.
3.这首歌总能让我想起我的英语老师。
The song always ___ me ___ my English teacher.
4.迈克,你要多做户外运动而不是整天在网上聊天。
Mike,you should do more outdoor sports ___ ___ chatting online all day.
5.昨天早晨我八点才起床
I ___ get up ___ 8:00 yesterday morning.
【答案】
6.gets on (gets along)
7.is good at
8.reminds of
9.instead of
10.didn’t until
【解析】
试题分析:
11.与……相处,get on (get along),主语是单三式,故填gets on (gets along)
12.擅长……,be good at 。主语是三单式,故填is good at
13.使某人想起了某事remind sb of sth,主语是单三式,故填reminds of
14.代替……,而不是……,instead of 故填instead of
15.直到……才……,not …until….,过去时态,故填didn’t unti,
考点:句子翻译
【题型】翻译
【适用】较难
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
在一次英语班会上,老师请同学们以“Proud of My School”为题发言。请根据下面所给的提示写一篇发言稿。词数在80词左右。文中不得出现真实的人名,地名。
1)What does your school look like?
2)What fun do you have at school?
3)What do you like about your school?
A: Hi,Ann,You were not at school this morning.
1.______________________
B: Oh,I had a headache and had to ask for sick leave.
A2.___________________.Did you see the doctor?
B: My mother took me to the hospital. The doctor said I had a cold.
A: 3.____________________?
B:Yes, a little ,The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.
A4._____________________?
B: Yes,much better.
A:I hope you take more exercise and keep healthy.
B:I will. 5.___________________.
【答案】
6.What’s wrong with you (What’s the matter with you )
7.I am sorry to hear that
8.Is it serious
9.Are you feeling better now(Do you feeling better now)
10.Thank you
【解析】
试题分析:
11.根据上句及回答,可知在问你怎么了?故填What’s wrong with you (What’s the matter with you )
12.上文在说自己生病了,当听到别人生病的消息,要表示同情,故填I am sorry to hear that
13.根据回答和上下文,可知在问严重吗?故填Is it serious
14.根据回答,是的好多了,可知在问你现在感觉好些了吗?故填Are you feeling better now(Do you feeling better now)
15.别人给予关心,所以要表示感谢,故填Thank you
考点:情景交际。
【题型】其他
【适用】一般
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
翻译句子:(10分)
16.约翰性格外向,和新同学相处不错。
John is outgoing and ___ ___ well with his new classmates.
17.侯逸凡擅长下棋。
Hou YiFang. ___ ___ ___ playing chess.
18.这首歌总能让我想起我的英语老师。
The song always ___ me ___ my English teacher.
19.迈克,你要多做户外运动而不是整天在网上聊天。
Mike,you should do more outdoor sports ___ ___ chatting online all day.
20.昨天早晨我八点才起床
I ___ get up ___ 8:00 yesterday morning.
阅读短文,然后在文后表格内完成内容摘要(每空不超过三个单词)。
Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all children in the countryside are so luckily.
There is a girl called Xiao Juan. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Juan looked after her brother and worked in the fields every day. Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school. Her wish of study came true, and now she is studying in a school.
Unluckily, there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.
If you give Hope Project ¥300 each year, it can pay for one child to go school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a chance to have a good start in life.
Information Card
The girl’s name | 1.____________. |
Her age | 2.____________. |
The place where she lives | In a 3.______ _____. |
The reason she couldn’t go to school | Her parents couldn't afford 4.__________. |
Who helped the girl to go to school? | 5.____________. |
【答案】
6.Xiao Juan
7.ten years old
8.small village
9.the school fees
10.Hope Project
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了在城市几乎每个孩子都有机会上学,但在农村并不是所有的孩子都如此幸运。文章通过小娟的故事,告诉我们还有许多上不起学的孩子。呼吁大家加入希望工程,为贫困儿童尽一份力。
11.细节理解题。根据短文第二段There is a girl called Xiao Juan.可知女孩的名字是小娟,故填Xiao Juan
12.细节理解题。根据第二段She is ten years old and lives in a small village.可知她十岁了,故填ten years old
13.细节理解题。根据第二段She is ten years old and lives in a small village.可知她十岁了,住在一个小村庄。故填small village
14.细节理解题。根据第二段because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her可知她的父母太穷不能负担的起她的学费。故填the school fees
15.细节理解题。根据第三段Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school 可知希望工程听说小娟的故事,同意帮助她上学,故填Hope Project
考点:故事类短文阅读。
【题型】阅读理解
【适用】较难
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
A: Hi,Ann,You were not at school this morning.
16.______________________
B: Oh,I had a headache and had to ask for sick leave.
A17.___________________.Did you see the doctor?
B: My mother took me to the hospital. The doctor said I had a cold.
A: 18.____________________?
B:Yes, a little ,The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.
A19._____________________?
B: Yes,much better.
A:I hope you take more exercise and keep healthy.
B:I will. 20.___________________.