满分5 > 初中英语试题 >

A: Hi,Ann,You were not at school this mo...

A: Hi,Ann,You were not at school this morning.

1.______________________

B: Oh,I had a headache and had to ask for sick leave.

A2.___________________.Did you see the doctor?

B: My mother took me to the hospital. The doctor said I had a cold.

A: 3.____________________?

B:Yes, a little ,The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.

A4._____________________?

B: Yes,much better.

A:I hope you take more exercise and keep healthy.

B:I will. 5.___________________.

【答案】

6.What’s wrong with you (What’s the matter with you )

7.I am sorry to hear that

8.Is it serious

9.Are you feeling better now(Do you feeling better now)

10.Thank you

【解析】

试题分析:

11.根据上句及回答,可知在问你怎么了?故填What’s wrong with you (What’s the matter with you )

12.上文在说自己生病了,当听到别人生病的消息,要表示同情,故填I am sorry to hear that

13.根据回答和上下文,可知在问严重吗?故填Is it serious

14.根据回答,是的好多了,可知在问你现在感觉好些了吗?故填Are you feeling better now(Do you feeling better now)

15.别人给予关心,所以要表示感谢,故填Thank you

考点:情景交际。

【题型】其他
【适用】一般
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

翻译句子:(10分)

16.约翰性格外向,和新同学相处不错。

John is outgoing and ___ ___ well with his new classmates.

17.侯逸凡擅长下棋。

Hou YiFang. ___ ___ ___ playing chess.

18.这首歌总能让我想起我的英语老师。

The song always ___ me ___ my English teacher.

19.迈克,你要多做户外运动而不是整天在网上聊天。

Mike,you should do more outdoor sports ___ ___ chatting online all day.

20.昨天早晨我八点才起床

I ___ get up ___ 8:00 yesterday morning.

 

1.gets on (gets along) 2.is good at 3.reminds of 4.instead of 5.didn’t until 【解析】 试题分析: 1.与……相处,get on (get along),主语是单三式,故填gets on (gets along) 2.擅长……,be good at 。主语是三单式,故填is good at 3.使某人想起了某事remind sb of sth,主语是单三式,故填reminds of 4.代替……,而不是……,instead of 故填instead of 5.直到……才……,not …until….,过去时态,故填didn’t unti, 考点:句子翻译
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读短文,然后在文后表格内完成内容摘要(每空不超过三个单词)。

Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all children in the countryside are so luckily.

There is a girl called Xiao Juan. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Juan looked after her brother and worked in the fields every day. Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school. Her wish of study came true, and now she is studying in a school.

Unluckily, there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.

If you give Hope Project ¥300 each year, it can pay for one child to go school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Lets help the children together and give them a chance to have a good start in life.

Information Card

The girls name

1.____________.

Her age

2.____________.

The place where she lives

In a 3.______ _____.

The reason she couldnt go to school

Her parents couldn't afford 4.__________.

Who helped the girl to go to school?

5.____________.

【答案】

6.Xiao Juan 

7.ten years old 

8.small village

9.the school fees

10.Hope Project

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了在城市几乎每个孩子都有机会上学,但在农村并不是所有的孩子如此幸运。文章通过小娟的故事,告诉我们还有许多上不起学的孩子。呼吁大家加入希望工程,为贫困儿童尽一份力。

11.细节理解题。根据短文第There is a girl called Xiao Juan.可知女孩的名字是小娟,故填Xiao Juan

12.细节理解题。根据第二段She is ten years old and lives in a small village.可知她十岁了,故填ten years old

13.细节理解题。根据第She is ten years old and lives in a small village.可知她十岁了,住在一个小村庄。故填small village

14.细节理解题。根据第because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her可知她的父母太穷不能负担的起她的学费。故填the school fees

15.细节理解题。根据第三Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school 可知希望工程听说小娟的故事,同意帮助上学,故填Hope Project

考点:故事类短文阅读。

【题型】阅读理解
【适用】较难
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

A: Hi,Ann,You were not at school this morning.

16.______________________

B: Oh,I had a headache and had to ask for sick leave.

A17.___________________.Did you see the doctor?

B: My mother took me to the hospital. The doctor said I had a cold.

A: 18.____________________?

B:Yes, a little ,The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.

A19._____________________?

B: Yes,much better.

A:I hope you take more exercise and keep healthy.

B:I will. 20.___________________.

 

查看答案

阅读下篇材料,从所给的A---F六个选项中,选出正确的选项填空,使短文通顺内容完整。(有一项多余)

Cars have lots of fun, 1.______We have to be careful when we drive them or ride in them.It’s always a good idea to put on your seat belt(安全带)when you are in a car.Why?Think about this example2._____If the skateboard hits a stone,it will stop,but the egg won’t.It will fly through the air,hit the ground and break.Now,think what would happen if you tie the egg to the skateboard.When the skateboard hits a stone,the egg won’t go flying;it will stay safely on the skateboard.This example shows3._____Volvo,a famous Swedish carmaker,was the first to use the seat belt in 1849.Air bags(安全气囊)are also very important for car safety, 4.____If the car is going really fast and runs into(撞上)something,seat belts could even hurt the people who wear them.

  Most new cars have air bags in front of and next to the seats. 5.____its air bags will come out quickly-----in less than one second-------to keep the people inside safe.

A. you put an egg on a skateboard and give it a push.

B. because sometimes a seat belt isn’t enough.

C. When a car hits something

D. They are very useful

E. why it is so important to wear a seat belt when you are in a car.

F. but they could also be dangerous.

【答案】

6.F

7.A

8.E

9.B

10.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了汽车有很多的乐趣但有时也是危险的,系安全带虽然会减少危险,但有时也会给人带来伤害,所以安全气囊也是很重要的,因此现在大多数新汽车前面的座位旁边安全气囊

11.根据上文描述小汽车有很多的乐趣,后文描述要求我们在开车和坐车时要小心,可知他们之间发生了转折的变化,故填F,但他们可能是危险的。

12.根据上文说想一个例子,后文提到滑板击中一块石头,故填A,你把鸡蛋放在滑板上,然后推一下,

13.通过上文的例子,可知系安全带的重要性,故填E

14.根据上文气囊对于汽车安全也非常重要,故填B因为有时安全带是不够的。

15.根据上文大多数新汽车前面的座位旁边安全气囊故填C,they,指代上文的安全气囊。

考点:交通安全类短文阅读。

【题型】其他
【适用】一般
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

阅读短文,然后在文后表格内完成内容摘要(每空不超过三个单词)。

Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all children in the countryside are so luckily.

There is a girl called Xiao Juan. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Juan looked after her brother and worked in the fields every day. Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school. Her wish of study came true, and now she is studying in a school.

Unluckily, there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.

If you give Hope Project ¥300 each year, it can pay for one child to go school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Lets help the children together and give them a chance to have a good start in life.

Information Card

The girls name

16.____________.

Her age

17.____________.

The place where she lives

In a 18.______ _____.

The reason she couldnt go to school

Her parents couldn't afford 19.__________.

Who helped the girl to go to school?

20.____________.

 

查看答案

 

Train number

From

    To

   Start

  Arrival

  2641

Chongqing

Huaihua

   9:00

  17:46

  2642

Huaihua

Chongqing

   9:45

  20:18

1.When should you get on the train if you go to Huaihua from Chongqing?

A.At 9:00 .

B.After nine o’clock.

C.At 9:45.

2.When we want to express ideas,we often move our hands to mean something besides languages.Do you know the meaning of this gesture(手势)?                                                          

学优中考网(www.xyzkw.com)是面向初中5000万在校生和400万一线初中教师,专业提供初中教学资源和考试资讯的教育网站。

A.Good luck.

B.We’ve won.                                                    

C.Let me think about it.                                          

3.What do you know from the information on the right?

Ren’ai International Food Festival Bill

Beijing roast duck       48.00

Vegetable soup          3.50

Qingdao beer           2.00

Tea                   6.00

Rice(2)                2.00

TOTAL             ¥71.50       

A.It’s a price list in a shop.

B.It’s a menu in a restaurant.

C.It’s a list after having a meal in a restaurant.

4.What should he do if a person with AIDS wants to get help? He can ___.

   The London Home

A centre for people with

         AIDS

The London Home gives love and

And care, but money is always needed.

111/117 Bute Road, London

Tel: 0171-792 120

A.go to the Information Office

B.call 0040-173 654 2427

C.write to 111/117 Bute Road,London

5.Which of the following statements is not true?   

*Astronaut’s life

*Two months in space

Was 39.95$

Book Sale 

Rocket To Space---by Diegor Ramivoes

A.You should pay 39.95 now for the book.                          

B.The book is about space and astronaut. Now19.95$

C.The writer of the book is Diegor Ramivoes.            

【答案】

6.A

7.B

8.C

9.C

10.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了一份火车行驶时刻表,一副手势图片,一份购物清单,一份广告,一份售书海报。

11.细节理解题。根据短文的时间表可知,从重庆到怀化的火车是九点出发,故选A。

12.细节理解题。根据短文的图片,可知代表的是胜利,故选B。

13.推理判断题。根据短文清单的描述,可知是个购物后的清单,故选C

14.细节理解题。根据短文留的地址和电话,故选C

15.归纳理解题。根据短文的售书信息可知,在降价销售关于宇航员生活的书,故选A

考点:综合信息类短文阅读。

【题型】阅读理解
【适用】困难
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

阅读下篇材料,从所给的A---F六个选项中,选出正确的选项填空,使短文通顺内容完整。(有一项多余)

Cars have lots of fun, 16.______We have to be careful when we drive them or ride in them.It’s always a good idea to put on your seat belt(安全带)when you are in a car.Why?Think about this example17._____If the skateboard hits a stone,it will stop,but the egg won’t.It will fly through the air,hit the ground and break.Now,think what would happen if you tie the egg to the skateboard.When the skateboard hits a stone,the egg won’t go flying;it will stay safely on the skateboard.This example shows18._____Volvo,a famous Swedish carmaker,was the first to use the seat belt in 1849.Air bags(安全气囊)are also very important for car safety, 19.____If the car is going really fast and runs into(撞上)something,seat belts could even hurt the people who wear them.

  Most new cars have air bags in front of and next to the seats. 20.____its air bags will come out quickly-----in less than one second-------to keep the people inside safe.

A. you put an egg on a skateboard and give it a push.

B. because sometimes a seat belt isn’t enough.

C. When a car hits something

D. They are very useful

E. why it is so important to wear a seat belt when you are in a car.

F. but they could also be dangerous.

 

查看答案

选择  阅读下列材料,从A,B,C三个选项中,选出最佳选项回答问题。

Train number

From

    To

   Start

  Arrival

  2641

Chongqing

Huaihua

   9:00

  17:46

  2642

Huaihua

Chongqing

   9:45

  20:18

1.When should you get on the train if you go to Huaihua from Chongqing?

A.At 9:00 .

B.After nine o’clock.

C.At 9:45.

2.When we want to express ideas,we often move our hands to mean something besides languages.Do you know the meaning of this gesture(手势)?                                                          

学优中考网(www.xyzkw.com)是面向初中5000万在校生和400万一线初中教师,专业提供初中教学资源和考试资讯的教育网站。

A.Good luck.

B.We’ve won.                                                    

C.Let me think about it.                                          

3.What do you know from the information on the right?

Ren’ai International Food Festival Bill

Beijing roast duck       48.00

Vegetable soup          3.50

Qingdao beer           2.00

Tea                   6.00

Rice(2)                2.00

TOTAL             ¥71.50       

A.It’s a price list in a shop.

B.It’s a menu in a restaurant.

C.It’s a list after having a meal in a restaurant.

4.What should he do if a person with AIDS wants to get help? He can ___.

   The London Home

A centre for people with

         AIDS

The London Home gives love and

And care, but money is always needed.

111/117 Bute Road, London

Tel: 0171-792 120

A.go to the Information Office

B.call 0040-173 654 2427

C.write to 111/117 Bute Road,London

5.Which of the following statements is not true?   

*Astronaut’s life

*Two months in space

Was 39.95$

Book Sale 

Rocket To Space---by Diegor Ramivoes

A.You should pay 39.95 now for the book.                          

B.The book is about space and astronaut. Now19.95$

C.The writer of the book is Diegor Ramivoes.            

 

查看答案

判断  阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合内容的写(T)不符合的写(F)。(T=True, F= False)

Last Friday after I got my pay, I went shopping on my way home. In the crowded supermarket, I lost my purse and my money was gone with it. I felt very angry and sad. We were not rich and the money was important for us. How could I tell my wife about it?

I felt really sorry for losing the money. When I got home, I cleaned the house and prepared a nice meal. I hoped what I did could comfort(安慰) my wife. When she came back, she was surprised to see the clean house and the nice meal. Then I began to tell my story when we were at table, but my wife didn't respond (反映) as if she had not heard my words. Maybe she was trying hard to hide her anger, I thought.

“I've lost my pay." I said to her again.

“I see.” She didn't seem to be angry with me. For a moment, she said nothing but enjoyed the meal with me.

“I've lost my money," I could not help asking, “why don't you blame (责备) me?"

“Oh, my dear," she raised her eyes, looked at me and said, "I'm thinking about how to comfort you. It's the thief who is to be blamed!"

根据短文内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”

1.I got my pay last Monday.

2.In the supermarket I lost my purse and money.

3.I cleaned the house because I liked doing it.

4.My wife was surprised to see what I did.

5.When my wife heard my story, she became very angry.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.