满分5 > 初中英语试题 >

阅读下面的短文,根据短文内容,判断所给句子胡正误。正确的选择T,错误的选择F。并...

阅读下面的短文,根据短文内容,判断所给句子胡正误。正确的选择T,错误的选择F。并在答题卡上将T或F字母涂黑。

A teenage girl couldn’t stand her parents’ family rules, so she left home.

She wanted to be famous. But she had poor education and several years later she had to ask for food on the street for a living. Now her father has died. Her mother is an old woman. But she is still looking for her daughter. She has been to every corner of the city. Everywhere she goes, she puts up a big photo of herself on the wall. At the lower part of the photo she writes,” I still love you . . . , come back home!”

One day, the daughter saw one of the photos. The face was familiar(熟悉). “Is that my mother?” she moved closer and read the “still love you ...” She cried. When she got home, it was early morning. She knocked on the door. The door opened itself. She rushed to her mother’s bedroom. Her mother was sleeping. She woke her mother up, “It’s me! Your daughter is back home!” The mother and daughter held each other, full of happy tears. The daughter asked, “Why is the door not locked? A thief could get in.”  The mother answered softly, “The door has never been locked since you left.”

The door of parents’ love for their children will never be closed.

1.The girl left home because her parents were cruel(无情的) to her.

2.No money caused the girl couldn’t be famous.

3.The mother put up her daughter’s photo on the wall so that she could find her daughter.

4.When the girl came back home, she couldn’t wait to see her mother.

5.From the story we know that parents love their children forever at any time.

 

1.F 2.F 3.F 4.T 5.T 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了女孩由于不能忍受家庭规则而离家出走最后受母亲感召而回家的故事,故事告诉我们父母对孩子的爱是永永远远的。 1.细节理解题。根据第一段A teenage girl couldn’t stand her parents’ family rules, so she left home.一个十来岁的女孩由于不能忍受家庭的规则就离家出走了描述可知此句说女孩离家出走是父母对她无情是错误的。故选F。 2.细节理解题。根据第二段 She wanted to be famous. But she had poor education描述可知女孩没出名是因为收的教育,而不是没钱。故选F。 3.细节理解题。根据第二段she puts up a big photo of herself on the wall可知女孩的妈妈把自己的照片贴在墙上而不是贴的女儿的照片,故选F。 4.细节理解题。根据第三段She rushed to her mother’s bedroom.她冲向妈妈的卧室可知她禁不住去看妈妈当回家后,故选T。 5.细节理解题。根据最后一段The door of parents’ love for their children will never be closed.描述可知父母对孩子的爱是永永远远的。故选T. 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Not all people like to work but everyone likes to play. All over the world men and women, boys and girls enjoy _____. Since the days of long ago, adults and children have called their friends together to spend_____, even days playing games.

Sports help people to live______. They help to keep people healthy and feeling good. When they are playing games, people _______  a lot. This is good for their health. Having ______ with their friends makes them happy.

Many people enjoy sports by watching others _______. In small towns, crowds meet to watch the bicycle races or the soccer games. In big cities, thousands _______ to see an ice-skating or a baseball game.

What are your favorite sports? Is the weather _______where you live? Then swimming is probably one of your sports. Boys and girls in China love to _______. There are wonderful beaches and there are beautiful ______ and lakes across the country. The weather is also good for swimming.

1.A. music      B. movies         C. sports              D. trips

2.A. hours      B. weeks         C. months             D. years

3.A . alone      B. busily          C. carefully            D. happily

4.A . speak      B. think           C. move              D. eat

5.A. fun         B. jokes           C. dinner              D. lessons

6.A .walk        B. play            C. jump               D. run

7.A. buy tickets   B . take turns       C . read newspapers     D. hold meetings

8.A . cool        B. cold            C. hot                D. warm

9.A. skate       B. swim           C. surf               D. dance

10.A. mountains     B .cities           C. rivers              D. seas

 

查看答案

It’s important _______ the piano well.

A. of him to play      B. of him playing        C. for him to play

 

查看答案

The teacher speaks very loudly _______ all the students can hear her.

A. so that           B. because             C. since

 

查看答案

-----Which would you like , tea or coffee ?

   -----Either ______ OK , but I prefer coffee______ milk .

A .is ,with             B. is,  to            C. are , with

 

查看答案

You’ll fail your next exam _______ you work hard at your lessons from now on .

A. or                 B. so                 C. unless

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.