满分5 > 初中英语试题 >

Airplanes are slowly driving me mad. I l...

Airplanes are slowly driving me mad. I live near an airport and passing planes can be heard night and day. The airport was built years ago, but for some reason it could not be used then. Last year, however, it came into use. Over a hundred people must have been driven away from their homes by the noise. I am one of the few people left(剩下的). Sometimes I think this house will be knocked down by a passing plane. I have been offered(提供) a large sum of money to go away, but I am determined(下定决心的) to stay here. Everybody says I must be mad and they are probably right.

1.. Where does he live?

____________________________________________________________

2.. Are the airplanes noisy or quiet?

____________________________________________________________

3.. How many people left their homes because of the noise?

____________________________________________________________

4.. What is he determined to do?

____________________________________________________________

5.. What does everybody say about him?

 

1.He lives near an airport. 2.They are noisy. 3.Over one hundered people. 4.He is determined to stay there/live near the airport/He is determined not to move. 5.Everybody says he must be mad. 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了作者住在机场附近,每天都能听到机场巨大的噪音。很多人因为这个而搬离开了,而他决定留下来。每个人都认为他肯定疯了。 1.细节理解题。根据文中内容得知I live near an airport我住在机场附近。 2.细节理解题。根据文中内容得知passing planes can be heard night and day.飞机的声音在白天晚上都能听到。从而得知机场很吵,故回答They are noisy.。 3.细节理解题。根据文中内容得知Over a hundred people must have been driven away from their homes by the noise.超过一百个人因为噪音而搬离了他们的家园。故回答Over one hundered people. 4.细节理解题。根据文中内容得知I am determined(下定决心的) to stay here.我决定留在这里。 5.细节理解题。根据文中内容得知Everybody says I must be mad每个人都说我肯定疯了;故回答Everybody says he must be mad. 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

满分5 manfen5.com

1.. From the information, we can know something about       .

A. traffic safety

B. food safety

C. Internet safety

满分5 manfen5.com

2..      speak clearly best of all the groups.

A. The students in Group 1

B. The students in Group 2

C. The students in Group 3

满分5 manfen5.com

3.. Who would call Tony?

A. One who knows how to play the guitar.

B. One who wants to give him lessons,

C. One who wants to sell his guitar.

满分5 manfen5.com

4.. What kind of movies did Charlie Chaplin make?

A. Thrillers.

B.Action movies.

C. Comedies.

满分5 manfen5.com

5.. It is a chart about the price of rice last year. Do you think which seasons were good to sell rice?

A. Spring and summer

B. Spring and autumn

C. Summer and autumn

 

查看答案

判断下列句子是否符合短文内容。符合的写T,不符合的写F.(T=True,F=False)

Beijing is the capital of China and can be easily reached by train, plane or bus. There are two main train stations in Beijing. One is in the center and can be reached by subway; the other is in the southwest of Beijing and can easily be reached by bus.

The city itself has good transportation. The total length of the subway in the city is about 200 km. It’s convenient. Passengers can buy tickets from vending machines at entrances to the subway.

The roads in the city are excellent . The traffic runs quite well except during rush hours(高峰期) in the morning and evening when people drive to and from work .

Some buses in Beijing have a box near the driver . You can put money into the box when you get on the bus . Payment on these buses is usually one Yuan no matter (无论)how far you go . Other buses have a conductor. His or her job is to collect money from passengers . On these buses , the price is usually based on(依据) how far you travel .

1.. You can’t get to Beijing by ship .

2.. There’re two main subway stations in Beijing .

3.. Passengers can buy tickets at entrances to the subway.

4.. There’re no conductors on all the buses .

5.. No matter how far you go , you only need to pay one Yuan

 

查看答案

At one of the schools in London, the students can go into town in the afternoon. But they must to the school before six. One afternoon, Bob went to see a film. When he came back to the school, the school gate had already been closed. He went around the building to               door. That one was closed, too. Then he saw an open window on the                             floor. It was the                             office, Bob looked                             the room, but no one was in. He quickly                             into the room. Just then he heard a voice. Bob looked round and hid himself               a chair. Then the head teacher came in and sat down on the chair. He read a book for an hour. At last the head teacher stood up and went towards the door. “Thank goodness, he didn't                             me.” Bob thought.                             he left the room, the head teacher said to the chair, “Would you please     the lights when you leave?”

1.A.come    B.goC.return

2.A.the otherB.anotherC.small

3.A.firstB.secondC.third

4.A. teacher's  B. head teacher’s  C. students'

5.A.at    B.out ofC.into

6.A.climbed    B.wentC.ran

7.A.behind    B.in front of   C.beside

8.A.see    B.hearC.find

9.A.As soon as    B.AfterC.Before

10.A.turn off B.turn onC.turn down

 

查看答案

________ clever girl she is! She got a good mark in the math exam again.

A. What B. What a  C. How

 

查看答案

May I ask _______? Maybe I can help you find it.

A. what are you looking forB. what you are looking for   C. what you are looking

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.