满分5 > 初中英语试题 >

判断下列句子是否符合短文内容。符合的写T,不符合的写F.(T=True,F=Fa...

判断下列句子是否符合短文内容。符合的写T,不符合的写F.(T=True,F=False)

Beijing is the capital of China and can be easily reached by train, plane or bus. There are two main train stations in Beijing. One is in the center and can be reached by subway; the other is in the southwest of Beijing and can easily be reached by bus.

The city itself has good transportation. The total length of the subway in the city is about 200 km. It’s convenient. Passengers can buy tickets from vending machines at entrances to the subway.

The roads in the city are excellent . The traffic runs quite well except during rush hours(高峰期) in the morning and evening when people drive to and from work .

Some buses in Beijing have a box near the driver . You can put money into the box when you get on the bus . Payment on these buses is usually one Yuan no matter (无论)how far you go . Other buses have a conductor. His or her job is to collect money from passengers . On these buses , the price is usually based on(依据) how far you travel .

1.. You can’t get to Beijing by ship .

2.. There’re two main subway stations in Beijing .

3.. Passengers can buy tickets at entrances to the subway.

4.. There’re no conductors on all the buses .

5.. No matter how far you go , you only need to pay one Yuan

 

1.T 2.F 3.T 4.F 5.F 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了北京的交通情况。人们可以坐火车,地铁或巴士到北京。北京有两个火车站,它的地铁也非常方便,公路交通也很发达,公交车有无人售票和有人售票两种,票价也不一样。 1.细节理解题。根据文中描述Beijing is the capital of China and can be easily reached by train, plane or bus.北京是中国的首都,可以坐火车,飞机或汽车轻易地到达。故此题正确。 2.细节理解题。根据文中描述There are two main train stations in Beijing.北京有两个主要的火车站。故此题错误。 3.细节理解题。根据文中描述Passengers can buy tickets from vending machines at entrances to the subway.乘客可以在地铁入口处的自动售票机上买票;故此题正确。 4.细节理解题。根据文中描述Other buses have a conductor.其他公交车上有售票员;故此题错误。 5.细节理解题。根据文中描述On these buses , the price is usually based on(依据) how far you travel .在这些公交车上,价格通常由你去的地方的远近来决定;故此题错误。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

At one of the schools in London, the students can go into town in the afternoon. But they must to the school before six. One afternoon, Bob went to see a film. When he came back to the school, the school gate had already been closed. He went around the building to               door. That one was closed, too. Then he saw an open window on the                             floor. It was the                             office, Bob looked                             the room, but no one was in. He quickly                             into the room. Just then he heard a voice. Bob looked round and hid himself               a chair. Then the head teacher came in and sat down on the chair. He read a book for an hour. At last the head teacher stood up and went towards the door. “Thank goodness, he didn't                             me.” Bob thought.                             he left the room, the head teacher said to the chair, “Would you please     the lights when you leave?”

1.A.come    B.goC.return

2.A.the otherB.anotherC.small

3.A.firstB.secondC.third

4.A. teacher's  B. head teacher’s  C. students'

5.A.at    B.out ofC.into

6.A.climbed    B.wentC.ran

7.A.behind    B.in front of   C.beside

8.A.see    B.hearC.find

9.A.As soon as    B.AfterC.Before

10.A.turn off B.turn onC.turn down

 

查看答案

________ clever girl she is! She got a good mark in the math exam again.

A. What B. What a  C. How

 

查看答案

May I ask _______? Maybe I can help you find it.

A. what are you looking forB. what you are looking for   C. what you are looking

 

查看答案

— I called you yesterday evening, but no one answered.

— I ______in my bedroom at that time.

A. read  B. was reading     C. am reading

 

查看答案

The food _______ my country is quite different ______that here.

A. in; like  B. to; from     C. in; from

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.