满分5 > 初中英语试题 >

阅读A、B、C三则平板电脑的介绍,完成任务型阅读 A Apple’s iPad ...

阅读A、B、C三则平板电脑的介绍,完成任务型阅读

A

Apples iPad Mini

Release(发布) date: Nov. 2 (Wi-Fi version)发布日期11月2日,操作系统IOS 6

Operating system: IOS 6

Size: 19.9 x 13.5 x 0.7 cm

Prices: $329 ( 16GB Wi-Fi) 

B

Googles Nexus 10

Release date: Nov. 13

Operating system: Android 4.2

Size: 26.4 x 17.8 x 0.9 cm

Prices: $399 (16 GB)

C

Microsofts Surface

Release date: Oct. 26

Operating system: Windows 8 RT

Size: 27.5 x 17.8 x 0.9 cm

Prices: $499 (32 GB Wi-Fi)

(A)根据上述内容,填写信息表。

 

Apples iPad Mini(16GB Wi-Fi)

Googles Nexus 10(16GB)

Microsofts Surface(32GB)

Release date

Nov. 2

Nov. 13

        1. 

Operating system

IOS 6

      2. 

Windows 8 RT

Prices

     3. 

$399

$499

(B)请从A、B、C三则介绍中选择你喜欢的平板电脑(只填序号),并给出一条理由。

80. I will choose  4.   , because           5.                .

 

1.Oct. 26, 2.Android 4.2, 3.$329 4. A, 5. it’s the cheapest one 【解析】 试题解析:本文大意:苹果迷你ipad,、谷歌 Nexus 10和微软Surface分别从发布日期、操作系统、尺寸及价钱上进行对比。发布最早的是微软Surface,三个操作系统都不一样,尺寸最大的是微软Surface,价钱最高的是微软Surface。 1.细节理解题。根据Microsoft’s Surface, Release date: Oct. 26微软Surface,发布日期10月26日,可知填 Oct. 26, 2.细节理解题。根据Google’s Nexus 10,Operating system: Android 4.2谷歌 Nexus 10操作系统安卓4.2,可知填Android 4.2, 3.细节理解题。根据Apple’s iPad Mini,Prices: $329 苹果迷你ipad,价钱349美元,可知填 $329 考点:广告布告类短文阅读 4.推理判断题。从三款板电脑的比较看,可知选A, 5.推理判断题。根据Apple’s iPad ,MiniPrices: $329 ;Google’s Nexus 10,Prices: $399;Microsoft’s Surface Prices: $499Apple’s iPad Mini,Prices: $329 苹果迷你ipad,价钱349美元,谷歌 Nexus 10为399美元,微软Surface499美元,可知苹果迷你ipad最便宜,故填 it’s the cheapest one 考点:
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容和所给中文提示,空白处写出单词的正确形式每空限填一词。

On the night of the play, Jack was at the theatre early and he was  1.   (已经)dressed in a suit of policeman’s clothes long before the end of the first scene.   2.   (当然) he looked the part all right, he thought as he admired himself in the mirror. Then he suddenly felt nervous. Of course he knew its  3.   (必须的)for him to stay cool. But it was his first time to have a part in a play. How could he face all those people watching the play? He put his head in both of his  4.   (手)and tried to remember the  5.   (建议)from the experienced actors, but  6.   (没有什么)came to his mind. A knock on the door made him look up. He was to go on stage in the second scene. ―Have I   7.  (错过)my part and destroyed the play for everybody ? He thought to himself. But it was only the manager. She   8.  (注意)how nervous he was and suggested he should stand  9.   (在……附近)the stage where he could watch and follow the play. It was a good way to make him  10.  (放松), she said. She was right, it seemed to work. In fact, the more he watched the play, the more he felt himself part of it.

 

查看答案

用方框中所给词的适当形式填空,每词限用一次。

upstairs     on time    busy   hundred    discuss

1.The weather was fine, so the sports meeting were held _________.

2.________ of years ago, there were no computers or mobile phones, but people still lived a happy life.

3.Finally, the _______ was mainly about three important problems.

4.They all worried about the people who lived ________.

5.The _______ I am, the happier I will be.

 

查看答案

There is a famous saying from the French politician J.A. Brillat-Savarin that goes: “Tell me what kind of food you eat, and I will tell you what kind of man you are.” It can be easy to not really think about what you eat. For example, whenever you go into a supermarket to buy a drink, it is all too easy to pick up an ice cream or a piece of chocolate as well. You might not even really want them, but sometimes their bright, nice packaging(包装) can be too hard to refuse.

So, in our special food magazine we will show you why you should really pay more attention to what you eat! Food not only influences our health but also our beliefs, customs and personalities. 

The first article will look at the way fast food is leading to obesity (肥胖). The famous cook, Jamie Oliver, has made it his purpose to introduce ideas about healthy eating. In a speech, Jamie Oliver told the world that during the 18 minutes that he gave his speech, four Americans would die because of the food that they ate! Obesity is also a growing problem in China. As China Daily reported in February, the number of obese people under the age of 18 in China has reached 120 million.

Jamie has worked for 10 years to try and fight this problem. Learning about food is important not just because of health problems but also because many people still dont have enough food today. And we know as the improvement of science sometimes we have to face genetically modified (转基因) food. Don’t worry we’ll make you know more about all these topics in our special article

We’ll also tell you something interesting about food. For example, do you know what the largest food on the menu is all over the world? Its the roasted camel and it has been served for several hundred years, often stuffed (填满) with chicken, lamb, egg, fish and rice! 

Hopefully by the time you finish reading this edition(版本), you’ll pay more attention to the food that you eat. As Oliver says, food is something that can help us enjoy our life. It is important that we love it!

1.Where is J.A. Brillat-Savarin from?

A. America.   B. England.      C. France.       D. Australia.

2.Food can influence us in many ways except our ___________.

A. health      B. beliefs      C. customs      D. dreams

3.Someone is too fat , maybe because he eats too much ______.

A. chicken      B. lamb       C. roasted camel   D. fast food

4.Which of the following is true according to the passage?

A. Some people may buy some food just because of it’s packaging.

B. Four Americans died because of Jamie Oliver’s speech.

C. We have enough food for all the people in the world now.

D. Chicken is the largest food on the menu all over the world.

 

查看答案

We all, at one time or another , were like a rock star, singing and dancing along to our favourite song. Most of us have done this in our own room when we were kids or even when we grew up. Me? I love to do that when I drive! I turn on the radio, find a song that I can sing along, and soon my arms are in the air. I am moving along to the music. Most of the time, I do this on my way to work.

Yes, that is true. I will be in my nice work clothes in my car. Someone may look at me strangely or even laugh at me when I stopped at a traffic light. Personally I love to get lost in the music. That can lead me to share with you the importance of being silly!

The meaning of the word silly, according to the dictionary is : stupid, foolish and nonsensical. I know many people do not want to look foolish. So they are always serious in their life, but in fact that is really stupid.

No one is perfect, I repeat: no one is perfect. I don’t care how educated, how thin, how beautiful, how simple, how frugal(朴素的), how rich, and so on No one is perfect! So why pretend(假装) to be something you are not?  

Life is so short…_________, so why waste a single second on being so “perfect”?

When we were kids, we had no idea of fear and we had no care in the world so we could do things without worrying about how we appeared to others. However, as we grew up, we lost that kind of feeling.

So don’t be afraid to be silly. The next time you feel down, go and turn on your favourite song , sing and dance along just like there is no tomorrow. Or watch something that makes you laugh. Trust me, you will feel a whole lot better, and who doesn’t want to feel good.

1.While driving to work, the writer often _______.

A. sings and moves along to the music

B. laughs at others at the traffic lights

C. pretends to be serious

D. watches his favourite movies

2.What does the writer want to tell us in Paragraph Two?

A. He likes wearing his work clothes.

B. Being silly can make him relaxed.

C. He likes listening to music.

D. Laughing at others is impolite.

3.Which of the following can be put in the blank in Paragraph Five?

A. Students these days often have a lot of worries.

B. Everyone will face some difficulties in their life.

C. You never know when this beautiful journey will be over.

D. No one knows when they will die.

4.Which of the following might be the best title for the passage?

A. How to be a perfect man            B. The importance of being silly

C. Life is so short                    D. How to be a rock star   

 

查看答案

Time flies. Your time in junior high school will come to an end in a few months. Let’s look back over the last three years. What were the highs and lows?

For Zhang Xiaomeng, a senior high school girl from Jiangsu, meeting her best friend Hua Xuan was the best part of her time at junior high school. They went to class together, had lunch together, and even went to the washroom together. Having one or two best friends is important, said Xu Zheng, a teacher from Jiangsu. “Students have secrets. They don’t want to tell their parents,”Xu added. However, being too rebellious (叛逆的) in junior high is the biggest regret for Liu Anqing, a senior high school student from Fujian. “I didnt listen to my parents. I quarreled with my mother every week,” said Liu. “I wish I could go back to that time and get on well with them.” Time also needs to be taken care of. Zhang Zihua, 15, from Shanxi, thought he had plenty of time to prepare for the big exam at the end of Junior 3. Then one day, he was told: “The exam is in 100 days.” “We need a strong knowledge base to pass the exam. But I didn’t care about it,” said Zhang. Gu Xiaoli, a teacher from Jiangsu, said that it’s never too late to catch up. “No matter your regrets about wasted time, you can always pick things up from now,” said Gu.

1.How many students shared their ideas in the passage?

A. Three.      B. Four.     C. Five.       D. Six.

2.The underlined word regret in Paragraph 2 most probably means a feeling of __________.

A. happiness B. surprise C. anger  D. sadness

3.Which of the following is true about Liu Anqing?

A. She quarreled with her parents every day when she was a little girl.

B. Her parents didnt like her at all.

C. She didnt do well in her study at junior high school.

D. She didnt get on well with her parents when she was in junior high school.

4.Whats wrong with Zhang Zihua?

A. He didnt pass the exam.

B. He had no good friends.

C. He didnt get ready for the exam.

D. He didnt get on well with his parents and teachers.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.