满分5 > 初中英语试题 >

My grandma is 92 years old this year . S...

My grandma is 92 years old this year . She is old but    1.    (健康的). She always gets up early and walks    2.     (在四处,周围) for 30 minutes . She can look after    3.      (她自己) without anyone’s help . She is a strong-minded woman . You can’t    4.    (想像) what a hard life she lived before . At the    5.   (年龄) of 40 , her husband died . She had to bring up her five children     6.   (独自) . Although she meets many     7.   (难题)in her life , she doesn’t give up . She always    8.    (面对)and deals with them bravely . My grandma is also very kind and helpful . She is happy to     9.   (提供)help to others .

Although she is an illiterate and old woman , she is really a great woman who has many different10.    (经历) . We can learn a lot from her .

 

1.healthy 2.around 3.herself 4.imagine 5.age 6.alone 7.difficulties 8.faces 9.offer 10.experiences 【解析】 试题分析:这篇短文介绍作者的奶奶。这位老人经历了毕生苦难,一人抚养了五个孩子。但是她并没有害怕,而是勇敢的面对。凭借自己的努力克服了所有困难,并且拥有乐于助人的乐观积极的态度。 1. 2. 3. 4.句意:你不能想象她以前过着多么艰苦的生活。想象译为“imagine”。故答案为imagine。 5.句意:在她四十岁的时候,她的丈夫去世了。At the age of“在……几岁时”。故答案为age。 6.句意:她必须独自抚养五个孩子。独自译为“alone”。故答案为alone。 7.句意:尽管她在生活中遇到很多困难,但是她从不放弃。困难译为“difficulty”,此处要用复数。故答案为difficulties。 8.句意:她总是勇敢的面对处理这些困难。面对译为“face”,主语是第三人称,要用单三。故答案为faces。 9.句意:她很愿意给别人提供帮助。Offer…to sb“为某人提供……”。故答案为offer。 10.句意:尽管她是一个文盲并且年纪很大,但是却是一个有过许多不同经历的伟人。经历译为“experience”,experience做“经历”讲是可数名词。故答案为experiences。 考点:词语填空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次。

stamp

except

twelve

take

pleasant

1.Yesterday Jim decided to        the bus to work because his bike didn’t work .

2.We went to the cinema        Linda last Sunday because she had to stay at home and take care of her sick mother .

3.The boy likes collecting        very much . He has collected many of them .

4.December is the        month of the year .

5.It was a/an        trip. It was raining all day and we had to stay in the hotel all day .

 

查看答案

Life is full of surprises and you never know how things will turn out. Sir John Gurdon is a good example of this. As a boy, he was told he was hopeless at science and finished bottom of his class. Now, aged 79,the very same Gurdon shared the 2012 Nobel Prize in Medicine with Japanese stem cell researcher Shinya Yamanaka.

Like so many scientists, Gurdon shows us where the power of curiosity and perseverance can lead.

When he was 15 in 1948,Gurdon ranked last out of the 250 boys at his high school in biology and every other science subject. Gurdon’s high school science teacher even said that his dream of becoming a scientist was “quite ridiculous”.

In spite of his teacher’s criticisms, Gurdon followed his curiosity and kept working hard. He went to the lab early and left later than anyone else. He experienced thousands of failures.

“My own belief is that we will, in the end,understand everything about how cells actually work,”Gurdon said.

In 1962, Gurdon took a cell from an adult frog and moved its genetic information into an egg cell. The egg cell then grew into a clone of the adult frog. This technique later helped to create Dolly the sheep in 1996,the first cloned mammal in the world.

In 2006,Gurdon’s work was developed by Yamanaka to show that a sample of a person’s skin can be used to create stem cells. Using this technique, doctors can repair a patient’s heart after a heart attack.

“Luck favors the prepared mind,”Gurdon told the Nobel Prize Organization. “Ninety percent of the time things don’t work, but when they do, you have to seize the chance. ”

根据短文内容,选择最佳答案。

1.Who won the 2012 Nobel Prize in Medicine?

A. Sir John Gurdon                    

B. Shinya Yamanaka.

C. Sir John Gurdon and Shinya Yamanaka.   

D. Gurdon’s science teacher.

2.What does the underlined word “ridiculous” mean?

A.无知的B.无畏的

C.荒废的D.荒谬的

3.According to the passage, which statement is TRUE?

A. As a boy, he was told he was hopeful.

B. He ranked first at his high school in biology.

C. It’s impossible for the doctors to repair a patient’s heart after a heart attack.

D. In spite of his teacher’s criticisms, he kept working hard.

4.What’s the main idea of the passage?

A. Ninety percent of the time things don’t work.

B. Luck favors the prepared mind.

C. Life is full of pleasure.

D. How to know cells actually work. 

 

查看答案

If you take away many sentences from somebody's written work as your own without permission, it's called plagiarism,but if you take the knowledge from a piece of work by another and change the words, then it's not plagiarism. This is the difference between using the Internet and plagiarism. If you are given homework to work out math problems, then you should use your brain without a computer! If the teacher asks you to learn something about a famous literary person, you can use the computer. If you take down the main important information of the task, it’s OK. However, if you run to the computer to do your thinking for you all the time, you don’t exercise your brain and you will forget how to work out a problem. By using a computer, students may get a useful answer fast, to finish homework, but when they have to face an exam, they will not be ready for it.

Though teachers say finding or buying homework answers online is not many in schools, an interview with school students shows only 10% hopes to finish their holiday homework by themselves. They complain that the homework is too much for them to finish. Besides, many of students have to go to all kinds of training classes during the holiday. These take away much of their time for doing homework. So they want to find or even buy answers online or copy each other's homework. Students should learn that being a student is about getting skills, but not just getting quick, cheap "answers" for homework problems. I mean we should use the computer properly. 满分5 manfen5.com

1.If you want to look up some information about something or somebody, you____.

A. should work it out by yourself 

B. can turn to a computer for help

C. must discuss it with your teacher

D. will meet problems with plagiarism

2.Which belongs to plagiarism according to the text?

A. Answering questions in our own words.

B. Buying homework answers on the Internet.

C. Copying others’ written work without permission.

D. Doing our homework with the help of a computer.

3.Which is NOT the reason why the students hope to buy homework answers online?

A. The answers are cheap and quick.

B. They can exercise their brains all the time.

C. They have to go to all kinds of training classes during the holiday.

D. They have too much homework to finish.

4.What's the author's attitude towards using the computer for homework answers?

A. Using it for math problems.

B. Using it all the time for the homework.

C. Using it to get some information on the answers.

D. Using it when there's too much homework to finish.

 

查看答案

"Chinese style road crossing" is a hot topic in China. Many cities have started to punish these jaywalkers.

"Chinese style road crossing" means that you cross roads with lots of people and you don't think about traffic lights at all.

Beijing government announced that people who do not wait for the green light to cross the road will receive a fine of 10 yuan. What’s more, using the diagonal to cross the road is also against the rules. Walkers should walk in an "L" shape. Besides Beijing, many places have also taken steps to stop "Chinese style road crossing". Provinces such as Sichuan, Shanxi and Zhejiang have already started to fine jaywalkers 5 to 50 yuan since last year. This punishment can call on people to realize the importance of traffic safety. However, many people complain that the red lights last too long. "Everyone should follow the rules, or the country will lose its order," said People Daily.

Some cities have also paid attention to the problem. For example, Beijing government said it should not only punish these jaywalkers, but also improve road safety facilities, such as properly fixing traffic lights and building overpasses*. Anyhow safety must come first. 满分5 manfen5.com

1.How many places have already started to fine jaywalkers?

A.3 B.4     C.5       D.6

2.Many people complain that the          last too long.

A. green lightsB. yellow lights 

C. red lights  D. traffic lights

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Beijing has taken steps to stop "Chinese style road crossing".

B. Walkers should use the diagonal to cross the road.

C. Zhejiang hasn't started to fine jaywalkers yet,

D. In Beijing jaywalkers will receive a fine of 50 yuan.

4.What's the best title for the passage?

A. The traffic lights   B. Safety comes first  

C. An "L" shape        D.Traffic rules

 

查看答案

Travel Information

Place of Interest

满分5 manfen5.com

Beihai Park

满分5 manfen5.com

Dongting Lake

满分5 manfen5.com

Mount Mang

Location*

Beihai District

Yueyang City

Yizhang County(县)

Phone Number

3886699

3329666

3726868

Price of Ticket

¥150

Free

¥120

Description

An amusement park with a big lake

A lake with plenty of fresh fish

A famous forest park

1.You can visit a famous forest park in         .

A. Beihai District    B. Yueyang City  

C. Yizhang County    D. Beijing District

2.If you don't know how to go to Dongting Lake, you can call         to get information.

A. 3668899     B. 3329666

C. 3726868       D. 3886699

3.If you and your parents visit Beihai Park, you need to pay         .

A. ¥120       B. ¥150

C. ¥360          D. ¥450

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.