满分5 > 初中英语试题 >

A new plan for getting children to and f...

A new plan for getting children to and from school is being started by a local government in Eastern England. This could end many parents’ worries fearful for their children’s safety on the roads. 

Until now the local government have only been prepared to provide bus services for children living more than three miles from their school, or sometimes less if special reasons existed. Now it has been decided that if a group of parents ask for help in organizing transport they will be prepared to go ahead, as long as the arrangement will not lose money and children taking part will attend their nearest school.

The new plan is to be fired out this term for children living at Milton who attend Impington School. The children live just within the three-mile limit and the local government said in the past that they would not undertake to provide free transport to the school . But now they have agreed to offer a sum of money for a bus service from Milton to Impington and back, a plan which has the support of the school’s headmaster. Between 50 and 60% parents have said they would like their children to take part . Final calculations have still to be carried out, but a government official has said the cost to parents should be less than £20 a term. They have been able to arrange the service at a low cost because there is already an agreement with the bus company for a bus to take children who live further away to  Impington . The same bus would now just make one more journey to pick up the Milton children. The official said they would get in touch with other groups of parents who in had asked if transport could be provided for their children to see if they would like to take part in the new plan. 

1.What is the aim(目的) of the plan?

A. To prevent the students’ road accidents     

B. To relieve the traffic pressure

C. To save time for the parents and students  

D. To help the parents save money

2.How can the local government arrange the new bus service at a low cost? 

A. By letting the bus run in the morning only. 

B. By limiting the number of the students 

C. By getting the support from the headmaster

D. By linking the new bus service with the existing one

3.Which of the following is possible if the plan is carried out? 

A. The bus company will make much more money  

B. The children can choose whatever school they like

C.The parents can get rid of their worries     

D.The students in Impington School can have free bus rides

4.This passage is most probably _____ 

A. a personal letter.   B.an advertisemen

C. headmaster’s report.   D. a newspaper article

 

1.A 2.D 3.C 4.D 【解析】 试题分析:本文介绍政府新出台的一项有关孩子上学的计划。政府为孩子提供免费的公交车,方便孩子上学并减少上学开支。目前50%至60%的学生家长都支持,政府表示将与其他学生家长联系沟通。 1.细节理解题。根据This could end many parents’ worries fearful for their children’s safety on the roads.“这样可以结束家长对于孩子路上安全的担心。”故选A。 2.细节理解题。They have been able to arrange the service at a low cost because there is already an agreement with the bus company for a bus to take children who live further away to Impington .“他们已经以最低价格花费来安排服务,因为已经和公交公司达成一致在增加一辆公交车载居住在离Impington较远的孩子们呢。”故选D。 3.推理判断题。本文开头就阐述,This could end many parents’ worries fearful for their children’s safety on the roads.这一计划的实施会减少家长对于孩子安全的担心,故选C。 4.推理判断题。本文讲述政府新出台的一项计划,免费校车接送孩子上学。A. a personal letter.“个人信件”;B.an advertisemen“广告”;C. headmaster’s report.“校长的报告”;D. a newspaper article“报纸文章”。文章以第三人称的口吻进行叙述,也并不是宣传,故选D。 考点:新闻报道类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of these places:

Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making land-made pieces, traveling exhibits, book signings by children's favorite writer, and even musical performances and other arts.

Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.

Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts- Puppet(木偶)making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.

Try hands-on science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.

1.If a child is interested in the universe, he probably will visit

A. a Youtheater                    B. an art museum

C. a natural history museum          D. a hands-on science museum

2.What can kids do at a Youtheater?

A. Look at rock collections.          B. See dinosaur models.

C. Watch puppet making.            D. Give performances.

3.What does "hands-on science" mean in the last paragraph?

A. Science games designed by kids.   

B. Learning science by doing things.

C. A show of kids' science work.     

D. Reading science books.

4.Where does this text probably come from?

A. A science textbook.              B. A tourist map.

C. A museum guide.                D. A news report.

 

查看答案

Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced still swim as well as ever ever since. A man when he gets back who has not had a chance to go swimming for years can in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins "Twinkle, twinkle, little star"。remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.

One explanation is the law of over learning , which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials(尝试)increase the length of time we will remember it.

In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as "Twinkle, twinkle, little star" and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overleam.

The multinlicatinn tables(乘法口诀表)are an excention to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.

The law of overleaming explains why cramming(突击学习)for an examination. though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned.A little overlearning. on the other hand, is really necessary for one's future development.

1.What is the main idea of paragraph I?

A. People remember well what they learned in childhood.

B. Children have a better memory than grown-ups.

C. Poem reading is a good way to learn words.

D. Stories for children arc easy to remember.

2.The author explains the law of overleaming by_________.

A. presenting research findings           

B. selling down general rules

C. making a comparison                

D. using examples

3.According to the author, being able to use multiplication tables is_______.

A. a result of overlearning                  

B. a special case of cramming

C. a skill to deal with math problems         

D. a basic step towards advanced studies

4.What is the author's opinion on cramming?

A. It leads to failure in college exams.        

B. It's helpful only in a limited way.

C. It's possible to result in poor memory.      

D. It increases students' learning interest.

 

查看答案

A beautiful and very successful actress was the star of a new musical show. Her home was in the country, but she didn’t want to have to go back there every night. So she rented an expensive flat in the centre of the city, bought some beautiful furniture and hired a man to paint the rooms in new colours.

It was very difficult to get tickets for her show, because everybody wanted to see it, so she decided to give the painter two of the best seats. She hoped that this would make him work better and more willingly for her. He took the tickets without saying anything, and she heard no more about them until the end of the month, when she got the painter’s bill. At the bottom of it were the words: “Four hours watching Miss Ball sing and dance: $3,” with this note: “After 5 p.m., I get fifteen shillings an hour instead of ten shillings.”

1.In this article, “Miss Ball” was the name of _______.

A. a place where people sang and danced

B. a dance party

C. an actress

D. a ball

2.The actress gave the painter two tickets, hoping ________.

A. he would be pleased                 

B. he would ask less money for his work

C. he would charge more money for his work 

D. he would praise her musical show

3.After the painter got the tickets from the actress, he _______.

A. sold them for $3B. went to watch the musical show  

C. paid $3 for themD. was very thankful to her

 

查看答案

I did very badly at school. My headmaster thought I was     and when I was 14 he said, “You’re never going to be       but a failure.”

After five years of       jobs, I fell in love with a very nice middle-class girl. It was the best thing that could have happened to me. I     I wanted to do something positive with my life because I wanted to prove to her that what people said about me was       . Especially her mother, who had said to me, “Let’s       it, you’ve failed at everything you’ve ever done.” So I tried hard with my     and went to college. My first novel _     while I was at college.

After college I taught during the __    in high schools and attended evening classes at London University, where I got a degree in history. I became a lecturer at a college and was thinking of     that job to write full time       I was offered a part-time job at Leeds University. I began to feel proud of myself —here was a working--class boy who’d       school early, now teaching at the university.

My writing career took off when I discovered my own style. Now I’m rich and     , have been on TV, and met lots of film stars.       what does it mean? I just wish all the people that have put me down had     : “I believe in you. You’ll succeed.”

1.A. brightB. uselessC. simpleD. hopeful

2.A. anythingB. somethingC. everything     D. nothing

3.A. lowB. poorC. good D. useful

4.A. agreedB. decidedC. plannedD. told

5.A. wrongB. rightC. stupid   D. faulty

6.A. seeB. know       C. understand  D. face

7.A. experimentB. practice     C. writing     D. composition

8.A. came onB. came in     C. came out   D. came back

9.A. dayB. night       C. month      D. year

10.A. giving inB. giving back C. giving out   D. giving up

11.A. whileB. ifC. when      D. or

12.A. leftB. attended     C. changed     D. graduated

13.A. tiredB. calm       C. nervous .    D. famous

14.A. AndB. But         C. However    D. Well

15.A. praisedB. said        C. answered   D. advised

 

查看答案

________ is the population of the city?

A. How many  B. What    C. How many people  D. How much

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.