满分5 > 初中英语试题 >

It was reported today that in China, 56%...

It was reported today that in China, 56% of people who write blogs(博客) do so as a personal diary and 83% use their blogs for sending messages to friends. It was also found that there is a strong East- West difference. In places like the US, blogs that offer information on news attract more readers but in China, blogs are more likely to be about sharing personal feelings.

It seems that bloggers can be divided into three types: IT bloggers, bloggers who record their ordinary feelings and media(媒体) bloggers.

When blogging first started, the IT people had the technological advantage and they took the chance to put their thoughts on the web. Some of these IT people now have had over a million people read their blogs.

The next wave of bloggers did not have any training as writers or in IT and wrote about normal daily life. Media bloggers, however, are trained writers, such as journalists and editors. When the many media bloggers showed up, the everyday bloggers lost most of their readers. Media bloggers have the advantage of knowing how to communicate well through the written words.

However, the normal bloggers are still out there and increasing in number. It seems that blogging is the new way to express your feelings. People feel like the world is listening to, or rather reading, their problems, even if they are not.

1. From the passage we know that________.

A.56% of the Chinese write blogs

B. people in US like to read blogs for news

C. the Chinese never share feelings with each other through blogs

D. the way that Chinese use blogs is not different from the West

2. ________wrote more blogs at the very beginning .

A.IT bloggers    B. Media bloggers   

C. Normal bloggers   D. US bloggers

3.Which of the following is true according to the passage?

A. There will be more and more normal bloggers.

B. Only bloggers express their feelings through the Internet.

C. All people in the world are listening to the bloggers’ voice.

D. Media bloggers didn’t have the advantage of knowing how to communicate well.

4.The underlined expression in the passage can be best replaced by “________”.

A. increased.      B. appeared .       

C. arrived.          D. grew.

 

1.B 2.A 3.A 4.B 【解析】 试题分析:这篇短文给我们讲述的是现在很多人都喜欢在网上写博客,动东西方人写的博客的内容是不一样的。作者还将现在的博主进行了分类,即信息技术博主、媒体博主和普通博主。 1.细节理解题。根据短文第一段中In places like the US, blogs that offer information on news attract more readers可知,在美国,博客是给人们提供一些新闻信息来吸引人们的注意力。故C选项是正确的。根据短文第一句话我们可知,在中国56%的人写博客是把它当做私人的日记,故A不对;C和D的表达都不符合文意。 2.细节理解题。根据短文第三段中When blogging first started, the IT people had the technological advantage and they took the chance to put their thoughts on the web.可知,当博客刚刚开始的时候,学信息技术的人题目有技术上的优势,因此他们把握住了机会,把他们的想法写在了网站上,他们的读者也很多。故选A。 3.推理判断题。根据最后一段However, the normal bloggers are still out there and increasing in number可知A是正确的;根据短文可知除了博主,还有IT bloggers和normal bloggers,故B不对;C选项不符合文意;根据Media bloggers have the advantage of knowing how to communicate well through the written words. 可知D不对。故选A。 4.词义猜测题。根据它所在的句子When the many media bloggers showed up, the everyday bloggers lost most of their readers.可知,这里说的是当很多媒体博主出现的时候,普通的博主失去了大多数的读者。show up的意思是出现。故选B。 考点:文化类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A ship met a storm at sea and only two of the men were able to swim to a small, deserted island. Not knowing what else to do, they agreed to pray(祈祷) to God on opposite sides of the island.

Of course, the first thing they prayed for was food. The next morning, the first man saw a fruit tree on his side. But there was nothing on the other man’s side.

Later the first man prayed for a house, clothes and more food. The next day, all of these things were given to him. However, the second man still had nothing.

Finally, the first man prayed for a ship so that he could leave the island, and the next morning he found a ship.

The first man decided to leave alone. As the ship was about to leave, the first man heard a voice, “Why are you leaving your friend on island?”

“My blessings are mine alone, since I was the one that prayed for them,” the first man answered. “His prayers were all unanswered.”

“You are wrong!” the voice said. “He had only one prayer, which I answered. If not for that, you would not have received any of our blessings.”

“Tell me”, the first man asked, “what he prayed for?”

“He prayed that all your prayers would be answered.”

For all we know, our blessings are not the fruits of our prayers alone, but those of others’ prayers for us

1. The first man decided to leave alone because he thought ________.

A. the second man didn’t like him        

B. the second man didn’t want to leave

C. he was the one that prayed for the ship  

D. the second man’s prayers were all answered

2. The underlined word “blessings” means _______ in Chinese?

A. 祈福  B. 同意 

C. 善良   D. 责任

3. The first man could get all the things because ________.

A. God was kind to him            B. the second man prayed for him

C. God thought he was unlucky      D. the second man prayed for nothing

4.What’s the best title of the passage?

A.How to live on an island         B. Two men on a ship

C. How to pray                     D. A friend’s prayer

 

查看答案

(A)

Welcome! 24-hour service

MENU

Main Dishes

Cheeseburger     ¥5.2

Big Mac         ¥10.4

Mc Chicken      ¥5

Fillet-o-fish       ¥9.9

Snacks (点心)

Pie(apple, pineapple)      ¥3.5

French Fries             ¥5/6/7.5(small, middle, big)

MC and Hot Crispy Strips  ¥5/pair

The fastest!

The most delicious!

The cleanest!

Drinks

Coca Cola       ¥3.5/4.5//5.5(small, middle, big)

Orange Juice     ¥7

Coffee          ¥4/4.5/(small, big and refilled for nothing)

Call at 563-5566.

Dairy Desserts

Ice Cream     ¥2

Milk Shake (strawberry, Chocolate) ¥4.5/6.5(small, big)

Visit 166 Goodfood Road.

Happy Meal

Hamburger+mini French Fries +mini Pop            ¥12

Cheeseburger + mini Milk Shake +mini Orange Juice   ¥14.5

1.A Big Mac could be a kind of        .

A. ice cream       B. drink      

C. fruit         D. hamburger

2. How much should you pay if you choose a small French Fries and a big cup of coffee?

A. 12             B. 9.5         C.10.5        D. 9

3.Which one is TRUE about the restaurant?

A. It is located at 116 Goodfood Road.

B. It is only for children.

C. The food here can be the most delicious and the cleanest, but slow.

D. It will be open all day and all night.

 

查看答案

通读下面短文掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

It was the golden season. I could see the    leaves falling with the cool wind. For others, it is a harvest season, ____ for me, it is an annoying(恼人的) season. I was     for the Postgraduate Entrance Examination. But so many unhappy things made me so tired, so I decided to have a walk along the Yanjiang Road in my university.

“Autumn is a lonely season and life is uninteresting. The days in this season always ___me down”, I thought when the sound of a guitar flowed into my ears, like a stream flowing from the mountains. A young girl, sitting on the lawn, was lost in playing her guitar. She was a beautiful girl,     when the wind blew her long hair. I had never seen her before. The music was so attractive that I listened quietly.

Lost in the music, I did not     that I had been standing for so long. But it did not seem to disturb(打扰) her. Leaves were still falling. Every day when I passed by the lawn, I would see her playing her guitar. She was the only performer and I was the only    . During the rest of the days in the season, life became     and I could review the courses carefully.

Autumn was     over. One day, when I was enjoying the beautiful music, the sound suddenly stopped. To my surprise, the girl came over to me.

“You     like the music,” she said.

 “Yes, you play very well. Why did you stop?” I asked.

Suddenly, a    expression appeared on her face.

 “I came here just to have a rest because I     in the college entrance examination. I felt very disappointed(失望的). And it was your listening every day that      me,” she said, “and I have to go tomorrow.”

“In fact, it was your playing that gave me a     autumn and helped me believe that I have the ability to pass the Postgraduate Entrance Examination.” I answered, “I think it was God who gave us the     to know each other and we should be good friends.”

She smiled and I smiled in that beautiful autumn..

1. A. yellow    B. green     C. new       D. empty

2. A. then     B. while         C. and          D. or

3. A. going   B. waiting C. preparing   D. caring

4.A. gets         B. get C. to get        D. is getting

5.A. mainly    B. specially C. mostly      D. especially

6. A. understand   B. realize C. remember       D. consider

7.A. audience     B. artist     C. reporter         D. dancer

8. A. boring B. interesting    C. sad             D. dull

9. A. nearly     B. hardly     C. already   D. just

10.A. may     B. would         C. can       D. must

11. A. excited      B. angry C. sad             D. worried

12.A. failed B. sent C. broke       D. took

13. A. moved      B. encouraged C. wondered        D. saved

14. A. short        B. meaningful C. relaxed    D. successful

15.A. space        B. gift C .chance         D. luck

 

查看答案

-- You won the first prize in the English competition.

-- ____________  I always fail in English tests.

A. Why not?       B. Good idea!     

C. Sounds great!   D. You're kidding!

 

查看答案

The day we looked forward to________ at last .

A. coming         B. come         

C. came        D. comes

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.