满分5 > 初中英语试题 >

You’ve probably heard of working dogs th...

You’ve probably heard of working dogs that help police officers, or horses that help farmers. Did you know that carrier pigeons(信鸽)can be trained to help people too? Here are some examples.

Mailman

Carrier pigeons can be trained to carry messages to people. The note is placed into a small can. The can is tied to the pigeon’s leg. Then the pigeon flies off with the note.

Lifeguard

From high up in the sky, specially trained pigeons can find orange life jackets in the ocean. Sometimes it is difficult for humans to find people lost at sea, especially when the weather is bad. However, pigeons can fly quickly over a large area of water to look for people.

Spy

Many years ago, carrier pigeons were used to help our country during wars (战争). “Spy pigeons” had small cameras that were tied to their feet. As a pigeon flew over enemy (敌人)land, the camera took photos of the land below. This would allow our soldiers to see where the enemies were and what they were doing.

So next time you see a pigeon, stop and watch it closely. What might look like an ordinary bird to most people, might actually be helpful.

1.Which part of the carrier pigeon is the can tied to?

A. The pigeon’s back.  B. The pigeon’s head.

C. The pigeon’s neck.   D. The pigeon’s leg.

2.What kind of people can the carrier pigeons find?

A. The people in orange life jackets at sea

B. The people in red jackets in the boats.

C. The people swimming in the ocean.

D. The people lost in the mountains.

3.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. A pigeon could predict what the weather would be like.

B. A pigeon was tied with a small camera around its leg.

C. A pigeon could help us to know the number of the enemy.

D. A pigeon carried the camera to take photos of the enemy land.

4.What kind of jobs are mentioned for a carrier pigeon?

A. A mailman, a lifeguard and a spy.

B. A trainer, a spy and a police officer.

C. A soldier, a police officer and a mailman.

D. A farmer, a weather reporter and a lifeguard.

5.What is the purpose of writing this article?

A. To make readers like pigeons more.

B. To teach readers about the lives of wild pigeons.

C. To tell readers about real jobs held by carrier pigeons.

D. To share science fictions about pigeons helping people.

 

1.D 2.A 3.D 4.A 5.C 【解析】 试题分析:本文提到信鸽可以经过训练后帮助人们,做信差,守卫者,间谍在战争中发挥重要的作用。一个看起来很普通的鸟确实非常有用途。 1. 细节理解题。根据第二段提到Carrier pigeons can be trained to carry messages to people. The note is placed into a small can. The can is tied to the pigeon’s leg. 2. 细节理解题。根据第三段提到From high up in the sky, specially trained pigeons can find orange life jackets in the ocean可知是桔黄色的夹克,故选A项。 3. 细节理解题。根据第四段提到“Spy pigeons” had small cameras that were tied to their feet. As a pigeon flew over enemy (敌人)land, the camera took photos of the land below.可知信鸽用来携带小型照相机,去敌区照相,故选D项。 4. 细节理解题。根据文中提到Mailman Lifeguard Spy可知信鸽可以充当信差,守护者,间谍,所以选A项。 5. 细节理解题。根据第一段提到Did you know that carrier pigeons(信鸽)can be trained to help people too? Here are some examples.你知道信鸽能够被训练帮助人们吗, 下面来进行列举,可知介绍信鸽能够做的几项工作,故选C项。 考点:科普类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

1.Who is this postcard sent to?

A. Peter.   B. Gemma.   C. Kim.    D. Tom.

2.Which country does this postcard come from?

A. Canada.  B. China.      C. England. D. Australia.

3.How did Tom go to Holiday Cove?

A. By plane.   B. By ship.   C. By car.  D. By train.

4.Why does Peter want to go to the aquarium instead of the crocodile farm?

A. Because he has visited it before.

B. Because he is afraid of crocodiles.

C. Because he is interested in dolphins.

D. Because he has no tickets to the crocodile farm.

5.Where is Tom going on Friday?

A. Holiday Cove.  B. Rest Harbor.      C. Mill Hill.   D. Golden Beach.

 

查看答案

A little boy named Harry became very ill. He had to lie in bed all day, unable to move. He spent his days feeling       and blue.

There wasn’t much he could do except look out of the       . Time passed, and his illness frustrated him. Until one day he saw a strange       in the window. It was a penguin eating a sausage sandwich. The penguin got in       the open window, and said “good afternoon” to Harry, turned around, and __    quickly.

Of course, Harry was very      . He was still trying to work out what had happened. Outside his window he saw a monkey busy blowing up a balloon. At first Harry asked himself       that could possibly be, but after a while, as more and more crazy-looking       appeared outside the window, he couldn’t help     and found it hard to stop.

An elephant jumped on a stone, or a dog wore a pair of glasses and acted in a       way. The little boy didn’t tell anyone about this. Those strange characters ended up putting joy back in his heart, and in his body. Before long, his health had       so much that he was able to go back to school again.

There he told his classmates all that he had       . While he was talking to his best friend, he saw __  coming out of his friend’s school bag. Harry asked his friend what it was, and he was so insistent (坚持) that       his friend had to show him what was in the bag.

There, inside, were all the things that his best friend had been using to try to       the little boy!

And from that day on, Harry always did his best to make sure that no one felt sad and alone.

1.A. happyB. sadC. excitedD. cool

2.A. roofB. holeC. windowD. wall

3.A. photoB. paintingC. signD. shape

4.A. aboveB. belowC. overD. through

5.A. leftB. sleptC. flewD. drove

6.A. annoyedB. surprisedC. boredD. tired

7.A. whatB. whichC. whenD. where

8.A. peopleB. studentsC. childrenD. characters

9.A. crying B. laughingC. runningD. coughing

10.A. funnyB. rudeC. dullD. strict

11.A. grownB. improvedC. increasedD. developed

12.A. actedB. heardC. experiencedD. dreamed

13.A. somethingB. anythingC. nothingD. everything

14.A. quickly B. suddenlyC. immediatelyD. finally

15.A. cheer upB. give upC. make upD. put up

 

查看答案

— Are you confident about the English Speech Contest, Sally?

   — __________. I’ve got everything ready!

A. Of course not       B. It’s hard to say     C. Sure, I am    D. I am afraid not

 

查看答案

— Can you guess _______ the new Nike sports shoes?

—Yes, maybe he asked his grandpa for the money, I think.

A. how he paid for  B. where he bought   C. when he paid for  D. why he bought

 

查看答案

— Judy, I guess you are only twenty-five years old, is that true?

   — Oh, it’s a ______.

A. suggestion       B. secret        C. reason       D. problem

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.