满分5 > 初中英语试题 >

One day, a young man visited a small far...

One day, a young man visited a small farm in the countryside. As he got closer to the farm, he saw many chickens and an eagle (鹰) playing together.

He then went up to the farm house and talked to the farmer, “Sir, I was just passing by and I saw that you have many chickens and an eagle.” The farmer smiled and said, “That’s not an eagle. It’s a chicken.” The young man kept saying that it was an eagle. He said to the farmer, “Sir, that is an eagle! I can prove it to you.” The farmer laughed, “Sure, go ahead.”

The young man then pulled that big bird out and climbed a high mountain. He held the bird in his hands and said, “You are an eagle, fly!” But the bird failed. The young man tried the second time. He said to the bird, “I don’t care you have been raised as a chicken for those years. But I know what you were created to be. You are an eagle, now fly!” After the young man tried another three times, the bird began to flap (拍打) its wings. Finally, it flew high and began to fly around the farm.

It is true to us. Some people around us have continued to keep us down by lying to us. Over all of those years, we were told to be a failure, not to be good enough and to accept the “reality”. They are wrong. We should try our best to reach our highest potential (潜能) to prove that we are eagles.

1. The underlined word “raised” probably has the similar meaning to the word “       ”.

A. kept            B. treated      

C. trained         D. regarded

2. How many times did the young man try before the bird flapped its wings?

A. Four.   B. Five.       

C. Three.    D. Six.

3.According to the passage, during all of those years, “we” were told all of the following EXCEPT       .

A. to be a failure           B. not to be good enough

C. to accept the "reality"   D. to prove that we are eagles

4.. Why did the young man pull that bird out?

A. Because he wanted to kill the bird.

B. Because the farmer asked him to do it.

C. Because he wanted to prove something to the farmer.

D. Because the farmer wanted the young man to throw the bird away.

5. What is the best title for the story?

A. You Are an Eagle       B. Chickens And an Eagle

C. How to Prove the Eagle   D. A Farmer And a Young Man

 

1.A 2.B 3.D 4.C 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了一个年轻人发现一只鹰被一个农夫当成鸡养在农场。年轻人不断给这只鹰机会去飞,最后鹰终于飞了起来。想告诉我们,我们不要因为别人的评价而看低自己,应该不断的努力去证明自己是一只“鹰”。 1.】词义猜测题。根据短文描述可知农夫一直把这只鹰当作鸡来养,故选A。 2.归纳理解题。根据第三段After the young man tried another three times, the bird began to flap (拍打) its wings。可知年轻人又试了三次,所以共六次,故在它拍打翅膀前共试了五次,故选B 3.细节理解题。根据最后一段,we were told to be a failure, not to be good enough and to accept the “reality”故选D。 4.推理判断题。根据第二段“Sir, that is an eagle! I can prove it to you.”可知年轻人想证明那是一只鹰,故选C。 5.标题归纳题。根据短文想通过鹰如果被当作鸡来饲养,就不会成为鹰,但是如果努力锻炼鹰还是能飞的故事,告诉我们,我们不要因为别人的评价而看低自己,应该不断的努力去证明自己是一只“鹰”。 故选A。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Have you heard of this story? On July 11th every year, a local office of Project Hope (希望工程) receives a donation from a person called Xu Qin.         people later know that Xu Qin died         July 11th, 1994.

Xu Qin was Liu Wenzhen’s youngest         . Liu Wenzhen has been in the habit of making a donation to Project Hope on that day. Mrs. Liu doesn’t think her donation is a great thing. She is        helping to make her daughter’s dream come true. “ I always dream of         a teacher in the countryside because that is where my father’s home is,” said Xu Qin when she was         .

Project Hope is built to help more poor children be able to go to school. In China, the project            in 1985. Over the last twenty-two years it has helped millions of children to go to school.

As a student, we can also do something to support that project. We may save our pocket money and donate         to Project Hope. Maybe we can help those children who can’t go to school to get some         . We can also call on         to do something for the project.

1.A. And    B. ButC. So    D. Or

2.A. on    B. in        C. at        D. to

3.A. sonB. daughterC. teacherD. friend

4.A. also    B. stillC. onlyD. probably

5.A. realizingB. comingC. getting    D. becoming

6.A. lively    B. alive    C. young    D. old

7.A. succeeded   B. producedC. ended D. started

8.A. them      B. ones    C. it        D. one

9.A. money    B. food    C. educationD. culture

10.A. other    B. the other    C. others    D. another

 

查看答案

—The light in his office is still on. Do you know _______?

—To prepare for the material(材料) the meeting will need tomorrow, I think.

A. if he works hard      B. why he stays up so late

C. why is he so busy     D. when he will stop working

 

查看答案

— What do you think of the Voice of China?

— I have no idea, because I        it yet.

A. didn’t see         B. don’t see     

C. won’t see D. haven’t seen

 

查看答案

      we were playing basketball on the playground, it began to rain.

A. While        B. After   

C. Before  D. Since

 

查看答案

We should _______ the old and offer our seats to them on buses.

A. laugh at    B. worry about   

C. care for      D. agree with

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.