满分5 > 初中英语试题 >

March 16th is World Sleep Day. This year...

March 16th is World Sleep Day. This year’s slogan (标语) is “Breathe Easily, Sleep Well”. Its aim is to celebrate the benefits (好处) of good and healthy sleep.

Sleep is like food for the brain. Enough sleep helps the body and brain grow and develop. According to the National Sleep Foundation in the US, adults need seven to nine hours of sleep every night. For students aged 10 to 17, a healthy amount is about eight to nine hours per night.

But many students don’t get enough sleep because of early school start times and heavy homework. About 80 percent of middle school students don’t get enough sleep, the China Youth and Children Research Center reported. For some students, they want to sleep early, but they keep worrying about their schoolwork and can’t fall asleep quickly. For others, they may even have insomnia which might keep them awake all night.

These sleeping problems greatly affect people’s lives. Experts have shown that lack of sleep for teenagers leads to poor grades. Students without enough sleep cannot pay attention in class or do well in sports. Also, the lack of sleep may make them depressed (沮丧的).

Luckily, with good sleep habits, it is easier to fall asleep. Some of these good habits include avoiding drinks that make people excited late in the day, going to sleep at the same time each night, and sleeping in a comfortable place that is dark, quiet, and neither too warm nor too cold.

1.If Li Hong is 15 years old, how much sleep does she need every night?

A. 10-12 hours.   B. 8-9 hours.  

C. 7 hours.       D. Less than 7 hours.

2.What might happen if teens don’t get enough sleep?

A. They might not be able to finish their schoolwork.

B. Their bodies and brains might grow better.

C. They might do well in sports.

D. They might feel depressed.

3.The underlined word “insomnia” means “_______” in Chinese.

A. 健忘症     B. 肥胖症    

C. 多动症        D. 失眠症

4. Which is NOT a reason why so many students don’t get enough sleep?

A. They cannot pay attention in class. 

B. They have too much homework to do.

C. They have to get up very early to go to school.

D. They have sleeping problems.

5.Which of the following are good sleeping habits?

A. Sleeping in a bright place.  B. Going to bed at the same time.

C. Sleeping in a dark and quiet place. D. Drinking something that makes you excited.

A. a-b    B. a-c

C. b-c         D. b-d

 

1.B 2.D 3.D 4.A 5.C 【解析】 试题分析:短文大意:三月十六日是世界睡眠日。今年的口号是“呼吸轻松,睡个好觉”。充足的睡眠有助于身体和大脑生长的发育。根据调查成人需要每晚睡九小时。10至17岁的学生,大约需要是八到九小时。但许多学生没有得到足够的睡眠,因为他们有繁重的家庭作业。这些睡眠问题对人的生活有很大的影响。专家表明,青少年缺乏睡眠导致成绩差。同时,缺乏睡眠会使他们沮丧。 1.细节理解题。根据第二段末For students aged 10 to 17, a healthy amount is about eight to nine hours per night.可知该选B。 2.细节理解题。根据第四段末Students without enough sleep cannot pay attention in class or do well in sports. Also, the lack of sleep may make them depressed (沮丧的).可知该选D。 3.词义猜测题。根据后面跟着的定语从句which might keep them awake all night可知该选D。 4.细节理解题。根据第三段中But many students don’t get enough sleep because of early school start times and heavy homework.For others, they may even have insomnia which might keep them awake all night.可知该选A。 5.细节理解题。根据短文最后Some of these good habits include avoiding drinks that make people excited late in the day, going to sleep at the same time each night, and sleeping in a comfortable place that is dark, quiet, and neither too warm nor too cold.可知该选C。 考点:日常生活类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

满分5 manfen5.com

1. The card is used for_____________.

A. taking a taxi  B. disgavelling by train

C. taking a bus        D. entering the college[来

2.Lilian is_________________.

A. a bus driver  B. a university student[

C. a teacher in a college D. a middle school student

3.The card can be used in any of the four               .

A.cities        B.colleges  

C.universities   D.bus companies

4.According to the reading material,if you find a lost card,you can               .

A.sell it                   B.phone Lilian   

C.use it for disgavelling   D.give it back to any Stagecoach driver

5.You can not find             in the card.

A.Lilians age    B.the price  

C.the card number   D.the time limit

 

查看答案

The Catherine family enjoyed the good things in life as much as anyone else. They ____ games, books, music, toys, good food and good times. But sometimes _____seemed, especially to Mrs. Catherine that they had too many things in the house, which made Mrs. Catherine a little ____.

    One day, at breakfast, Mrs. Catherine made a(n) __   _. "This family," she said, "has too many things. It's time to deal with some of them. "The three children all _____with this idea and helped pack used things and unused things into the car.

    Their first __     _was Home for the Elderly. Nurses and doctors looked after them, but sometimes the older got a little lonely and ____. They liked visitors and things to do. When

the family arrived, they ____out their games and puzzles to the older and then sat down to play games and do puzzles with them. They had a _____time and they were sorry when it was time to leave.

      Their next stop was the Young Cubs Hospital. The Catherine family brought a lot of used toys which were very welcome. The hospital workers said the toys would be given out at the hospital _____party.

     Their last stop was People Who Care store. This was a store that sold things to _____money for those who needed warm clothes and good food. The Catherine family left all their old clothes and furniture there.  

     After that, the Catherine family __   _home with warm feelings about what they had done. _____they drove along, they passed the lighted _____of supermarkets which were beautifully decorated for Christmas. There was window after window of the very latest things, but they were so filled with special thoughts about helping others that they ___noticed the wonderful things in the windows.

1.A. read       B. played            C. had          D. enjoyed

2.A. thisB. theyC. itD. that

3.A. uncomfortableB. happyC. satisfiedD. pleased

4.A. reportB. replyC. mistakeD. decision

5.A. didB. agreedC. arguedD. delt

6.A. stopB. homeC. thingD. person

7.A. boredB. surprisedC. excitedD. relaxed

8.A. foundB. soldC. tookD. put

9.A. terribleB. sadC. badD. wonderful

10.A. ThanksgivingB. ChristmasC. HalloweenD. Eastern

11.A. borrowB. payC. raiseD. waste

12.A. leftB. droveC. walkedD. rode

13.A. AsB. ThoughC. SinceD. Before

14.A. roomsB. windowsC. doorsD. houses

15.A. hardlyB. nearlyC. closelyD. immediately

 

查看答案

—Could you tell me _______?.—It’s twenty minutes by underground.

A.how far it is from your home to your school    

B.how much it costs to get to your school

C.how long does it take me to get to your scjool  

D.how can Iget to your school

 

查看答案

-The captain(船长)of the Sewol ferry(岁月号)hardly do anything to help the passengers on the ferry。         

-              ,so over two hundred people lost their lives in the accident。

A. didn’t he; Yes   B.did he;Yes 

C.didn’t he;N0   D.did he;N0

 

查看答案

_______ good suggestion! I haven't heard of __________wonderful advice for a long time.

A. What a; such a    B. How; such a

C. What a; such    D. How; such

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.