满分5 > 初中英语试题 >

World AIDS(爱滋病)Day is held on December l...

World AIDS(爱滋病)Day is held on December lst each year. It is an opportunity for people worldwide to unite in the fight against AIDS and to show their support for people living with AIDS. It's also an opportunity for us to learn the facts about AIDS. We can use the knowledge to take care of our own health and the health of others. On World AIDS Day we can show our support for people living with AIDS by wearing a red ribbon, the international symbol of AIDS support.

     Liu Mingxiao, 13, is pretty and smart. She comes top in her class. But many students try to stay away from her because Liu's mum has AIDS. Liu's father has died of AIDS. Luckily, Liu didn't get it.

     AIDS means fear for most people. "Nobody wants to play games with me. They call me bad names behind my back. Even a teacher who used to like-me turns her back on me now," said Liu.

     Liu's mother didn't know what happened to her daughter until one day Liu came home with her nose bleeding(流血 ),“She fought with a boy who said something bad about her father," Liu's mother said, "My heart really hurts. My daughter did nothing wrong"

     For many of these children, the biggest problem they now face is how other people look at them. Many of them have to drop out of school because they can no longer stand others' indifference(冷漠 ).

     "People are afraid of AIDS because they know little about it," said Wang Chongrun, head of a group to help children living with AIDS. Wang went to the villages and gave lessons about AIDS to the people there. “Many of these children are just as healthy as others," Wang said. “Even if they have AIDS, it’s still safe to eat and play with them. They need our love and understanding. A friendly smile means a lot to them.”

1.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

From the first paragraph of the passage, we know              ___World AIDS Day is held and               __ people do on that day.

2.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

Liu Mingxiao's              __both have AIDS. Many people are              __ to stay with her.

3.根据短文内容回答问题。

Why did Liu Mingxiao fight with the boy?

              __              __              __              __             

4.把短文中画底线的句子译成汉语。

              __              __              __              __              _

5.根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题。

What do people need to do to stop fearing AIDS?

              __              __              __              __             

 

1.when, what 2.parents, afraid 3.Because he said something bad about her father. 4.即使他们患有艾滋病,与他们一起用餐、一起玩耍也是安全的。他们需要我们的关爱和理解。一个友好的微笑对他们非常重要。 5.People need to learn more about AIDS. 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了每年的12月1日是爱滋病日,是全世界人们团结起来与爱滋病抗争的机会,也是人们支持爱滋病人,了解爱滋病的机会。因为爱滋病,有些人受到冷漠的区别对待。他们需要我们的爱和理解。 1.细节理解题。第一段告诉我们世界爱滋病日的时间 和人们在那天能做什么。因此,填 when, what。 2.推理判断题。根据第二段和第三段,我们得知Liu Mingxiao的父母得了爱滋病,很多人害怕和她在一起。故填parents, afraid。 3.细节理解题。根据She fought with a boy who said something bad about her father句意:她和说她爸爸坏话的男孩打架。因此填Because he said something bad about her father。 4.句义理解题。即使他们患有艾滋病,与他们一起用餐、一起玩耍也是安全的。他们需要我们的关爱和理解。一个友好的微笑对他们非常重要。even if即使。 5.推理判断题。People need to learn more about AIDS.句意:人们需要更了解爱滋病。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子根据汉语意思完成英语句子,每个空格填一个单词。  (5分)

1.我弟弟正在房间里玩电脑游戏。

My brother is playing a              __               __ in his room.

2.多好的天气!和我一起去钓鱼怎么样,?

What beautiful weather! How about              __                __ with me?

3.他希望把他的知识全部传给他的学生。

He hopes that he can              __               __ all his knowledge to his students.

4.当你遇到问题时,应该与家人或朋友沟通。

You should              __                ___your family or friends when you have problems.

5.他们将为这所山村学校的孩子们免费提供午餐。

Free lunch will              __               __for the school children in the mountain village.

 

查看答案

改写句子按括号中的要求完成句子,每个空格填一个单词。(5分)

1.Maria rides a bike to school.(改为否定句)

Maria              __                  ___a bike to school.

2.We went camping last weekend.(就句子画线部分提问)

              __did you              __ last weekend?

3."Do you stay at home on rainy days, Kelly?"I asked.(改写句子,句意不变)

I asked Kelly              __she              ___at home on rainy days.

4. He wanted to know how to pronounce the word correctly so he looked it up in the dictionary.   (改写句子,句意不变) 

In order to find the correct              __               __  the word, he looked it up in the  dictionary.

5. People often compare me with my sister. This makes me very unhappy.(改写句子,句意不变)

I              __often               __ with my sister. This makes me very unhappy.

 

查看答案

 

                                                                                                      

Tom is an old man of eighty. After dinner, he 1.       _ taking a walk in the street. And he goes to bed at nine o'clock every evening.                                                                                            

But yesterday evening, Tom 2.       home by a police car. A policeman helped

Tom get out of the car. The policeman said to Tom's wife, "This old gentleman couldn't find his way in the street. He asked me to take him home in the car.

   After the policeman 3.      Tom's wife said, "Tom, you go to the street every evening. You 4.         the habit for twenty years. But this evening you couldn't find the way. What's the matter?"

     Tom smiled like a child and said, "I couldn't find my way? I just didn't want 5.             home."

 

查看答案

 

    Most people need eight hours' sleep every night. Scientists have found that people who sleep for less than six 1.             a half hours a night are more often ill than people who sleep for eight hours. People who sleep for less than five hours often die young, and do less well 2.             work. Sleep is really important to people's lives. Good 3.             needs good sleep.

    "But not too much of it," says Professor Jim Home of Loughborough University. "Sleep is like 4.             and drink. You would always like to have a little bit more,  but that doesn't mean you need it." He found that people who sleep for more than 5.             hours a night die younger than people who usually sleep for seven or eight!

 

查看答案

It's not easy to be an astronaut's son. Everybody expects you to be special or perfect. I often wonder how my father ever had a son like me. I mean he's so special and so good at everything he does. Even in middle school he was class monitor and captain of the football team.

     Well, to be honest, I often dream about being some kind of hero or doing something special-like saving a child from a burning building or discovering a new star. I was daydreaming at school one morning when my teacher said there would be a Father's Day writing competition for the whole school. "I hope we have a winner right here in my class."

     When I got home, I started to think about what to write. My father is an astronaut. No, :I wouldn't start like that. That was the way others saw him. How did I see my father? Hmm...

    I saw him sitting with me in the dark when I had a terrible dream. I remembered how he hugged(拥抱 ) me for hours when my dog Spotty was killed by a car. Yes, these were the things I was going to write. To me, he wasn't just a world-famous astronaut. He was my dad.

     My parents and l went to school Thursday night. There were so many people in the big hall! My dad looked at me, and I shrugged(耸肩 ).

      The third prize was announced and it was not me. I was relieved and disappointed at the same time. The second prize was announced. It was me.

     I went up to the stage and read what I had written, "My father's son". When I finished, the people stood up and cheered. I saw my father blowing his nose. Tears (眼泪 ) were running down my mother's face. Dad cleared his throat and put his hand on my shoulder.“Son, this is the proudest moment of my life."

     It was the proudest moment of my life, too. Maybe I'll never be a great hero or win a Nobel Prize, but it was enough just to be my father's son.

1.The writer's dream is________________________ .

A. to become an astronaut's son                    

B. to have a class monitor

C. to meet the captain of the football team           

D. to do something special

2.The teacher hoped to_______________________ .

A. save the child from a burning building        

B. buy his father a gift for Father's Day

C. have the competition winner in his class      

D. take part in the speech competition

3.What did the writer probably write about?

A. It was very interesting to be an astronaut's son.

B. His father was special and could do everything well.

C. His father's experiences as a very famous astronaut.

D. The unforgettable time he spent with his father.

4.Why did the writer's parents go to school Thursday night?

A. Because the result of the competition would be announced.

B. Because they were asked to give a speech to the students.

C. Because there was an important football match at school.

D. Because the writer did something wrong at school.

5.Which of the following is true according to the passage?

A. The writer was very disappointed at the result.

B. The writer's achievement made his father feel proud.

C. The writer's mother cried because he didn't win first prize.

D. The writer's father had a sore throat because he talked too much.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.