满分5 > 初中英语试题 >

A farmer had a cow. He took very good ca...

A farmer had a cow.  He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried.  He telephoned the vet. “What’s the problem?” The vet asked him when he arrived. “My cow’s ill,” the farmer said. “I don’t know what’s the matter with her. She’s lying down and won’t eat.  She’s making a strange noise.” The vet looked over the cow.  “She’s certainly ill,” he said, “and she needs to take some very strong medicine.”

He took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said, “Give her these. The pills should make her better.” “How should I give them to her?” the farmer asked.

The vet gave him a tube (管子)and said, “Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow.  That’ll make it.”

The next day the vet came to the farm again. The farmer was sitting outside his house and looked more worried.

“How’s your cow?” the vet asked.

“No change,” the farmer said, “and I’m feeling very strange myself.”

“Oh?” the vet said, “Why?”

“I did what you said,” the farmer answered.  “I put the tube in the cow’s mouth and then put two pills down it.”

“And?” the vet asked.

“The cow blew first,” the farmer said.

1. In the story, the vet must be _________.

A. the farmer’s friend             B. a milk factory

C. a hospital for cows             D. a doctor for animals

2.The farmer asked the vet for help when his cow _______

A. couldn’t lie down              B. didn’t eat the pills

C. couldn’t make any noise         D. was ill

3.What medicine did the vet give the farmer?

A. Bottle of pills.    B. A long tube. 

C. Two pills.         D. A small box.

4.The vet taught the farmer how _________.

A. to blow the tube               B. to make the cow take the pills

C. to take the medicine            D. to put the tube in his mouth

5.Which of the following is true?

A. The farmer ate the pills himself.

B. The cow got better after taking the medicine.

C. The vet came to help farmer change the cow the next day.

D. The farmer waited for the vet outside his house the next day.

 

1.D 2.D 3.C 4.B 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了一个农夫的奶牛生病了,兽医给它开了药,并嘱咐农夫用管子把药吹进奶牛的胃。第二天兽医再次来到农场,农夫告诉他奶牛没有好转,而自己感觉有点奇怪,因为奶牛先吹气了。 1.词义猜测题。根据短文The vet looked over the cow. “She’s certainly ill,” he said, “and she needs to take some very strong medicine.”的描述可以推知,the vet应该是指动物医生,即兽医。故选D。 2.短文He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet的描述可知,因为奶牛生病了,所以农夫向兽医求助。故选D。 3.细节理解题。根据短文He took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said, “Give her these. The pills should make her better”的描述可知,兽医给了农夫两片药片。故选C。 4.The vet gave him a tube (管子)and said, “Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That’ll make it.”的描述可知,兽医教农夫怎样让奶牛服药。故选B。 5.and I’m feeling very strange myself、The cow blew first的描述可知,农夫自己服了给奶牛的药片。故选A。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I don’t agree with them.

Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources(资源),  we are short of(缺乏) others, for example, fresh water(淡水). It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move?Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible.

In our everyday life,we can do many things to prevent waste from happening, for example, turn off the water taps(水龙头) when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stopped one day, if we do our best.

1.From the passage we know that some students often _______ in the school.

A. eat too much                          B. don’t work hard

C. waste things                          D. throw rubbish everywhere

2.Which is not mentioned in this passage?

A. Fresh water           B. Forest.     

C. Oil.                  D. Coal.

3. What may happen in 100 years?

A. We may still have enough oil.        B. We may still have enough coal.

C. We may have a little oil.           D. We may have no coal or oil to use.

4. Which of the following is right?

A. Waste brings problems.                 B. Waste can bring no problem.

C. China is rich in fresh water.          D. Students never waste things.

5.Which is the best title of this passage?

A. Stop Wasting                              B. School life

C. Waste in the School                      D. Rich Resources in China

 

查看答案

Did you feel it was warmer than before?

“There have been twenty-one     winters in China since 1986,” said scientists. “           the past 100 years, as the world temperature has been up by 0.74 °C , the temperature in North China has       1.4 °C in only 50 years.”

China needs to take quick actions to          carbon dioxide (二氧化碳) emission (排放) because it’s the main reason for world warming. The good news is that China has seen the importance of going       China sets the goal of cutting energy use by 20% and pollution emission by 10% in the 11th         Plan.

Here is some advice for you.

Wearing used clothes such as your brother’s, sister’s or dad’s old T-shirts means you         energy; And don’t forget       the lights when you leave a room and turn off your television and computer when they are not                ! Besides, taking a bus saves a lot of oil every year. Also open a window and try not to use the air conditioner (空调). If necessary, set the temperature       in summer and lower in winter to save energy; It isn’t good to use paper cups, bags or boxes in our daily life.

1.A.cool         B. hot             C. cold          D. warm

2.A.during       B. for             C. since           D. after

3.A.climbed      B. went           C. arrived          D. got

4.A.increase      B. improve        C. cut             D. break

5.A.yellow       B. green          C. black            D. blue

6.A.Five-Year     B. Five--Years     C. five years        D. five year

7.A.use          B. find           C. save             D. keep

8.A.to turn on     B. to turn off      C. to turn up         D. to turn over

9.A.in use        B. on business     C. at present         D. for fun

10.A.stronger     B. higher         C. taller             D. quicker

 

查看答案

Lucy and I are in the same class. She’s a     student and is always the best in the class in her studies. She often goes to school by bike because her home is a little        from the school. She      beside me in the classroom. Lucy likes         very much and often takes exercises after school. She often helps me with my studies and I       her very much.

1.A. good         B. careless          C. young           D. bad

2.A. far           B. near            C. long             D. slow

3. A. lives         B. stands           C. sits             D. runs

4. A. sports        B. clothes          C. food            D. basketball

5. A. like          B. help            C. learn            D. thanks

 

查看答案

-Do you know _____?

-Next month.

A. when he came here    B. when did he come here

C. when he will come here   D. when will he come here

 

查看答案

Although he’d eaten up two bowls of rice, he still didn’t feel ____.

A. enough full     B. full

C. enough fully    D. fully enough

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.