满分5 > 初中英语试题 >

He is quiet and shy. He likes to hide hi...

He is quiet and shy. He likes to hide his eyes behind his hair. He doesn’t smile very often. However, if you talk to him about music, he’ll have a lot to say.

     This is Jay Chou, the 29-year-old pop king. His fans are so excited because he will sing songs in Beijing. Those songs are from his new CD.

     Chou grew up just with his mother. He didn’t talk much and did badly in many school subjects. His mother noticed the boy’s special interest in music and sent him to learn piano when he was only three years old. He loved it and kept on practicing.

     Chou is not very handsome. He does not speak clearly when he sings or talks. But the singer has huge crowds of fans. “He is really good at music. It makes him attractive to me,” said a Junior 1 girl in No. 101 Middle School in Jiangsu Province.

1.Jay Chou was a ____ boy.

A. shy and quiet  B. quiet and veryhandsome  C. shy but very strong

2.Who is very excited because Jay will sing songs in Beijing?

A. Jay Chou’s mother  B. Jay Chou’s fans  C. Jay Chou’s wife

3.Which of the fllowing is right?

A. Jay Chou was born in 1976. 

B. Jay Chou was good at subjects.

C. Jay’s mother found his special interest in music.

4.What does the underline word “attractive”mean?

A.讨厌的  B. 有决心的  C. 有吸引力的

5.Jay Chou began to ______ at the age of three.

A. play the piano  B. sing songs  C. learn English

 

1.A 2.B 3.C 4.C 5.A 【解析】 试题分析:这篇文章主要介绍了周杰伦。他是个安静和害羞的人,却很懂得音乐。从小他就对音乐感兴趣,妈妈也从小让他练习钢琴。现在他有很多的歌迷,他的音乐让很对人对他着迷。 1.细节理解题。根据文中第一段内容He is quiet and shy.他很安静而且害羞;故选A。 2.细节理解题。根据文中第二段内容His fans are so excited because he will sing songs in Beijing.他的粉丝很兴奋因为他要在北京演出;故选B。 3.细节理解题。根据文中第三段内容His mother noticed the boy’s special interest in music他妈妈发现他对音乐有特别的兴趣;故选C。 4.词意猜测题。结合前后文He is really good at music. It makes him attractive to me他很会音乐,这让他对我很有吸引力。Attractive 有吸引力的,故选C。 5.细节理解题。根据文中第三段内容and sent him to learn piano when he was only three years old.并在他三岁的时候送他去学钢琴;故选A。 考点:人物类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Here is a report(成绩单) of the students’ English competition. Find the right answers to the following questions.

Items

Group One

Group Two

Group Three

Group Four

1.Answer correctly

67

71

76

78

2.Answer quickly

75

80

79

62

3.Answer humorously(幽默地)

69

68

81

77

4.Speak freely

81

83

84

85

5.Speak clearly

88

86

83

86

6.Speak loudly

90

93

91

91

7.Have good manners

79

74

75

79

8.Co-operate well

82

63

88

84

Average(平均数)

79

77

82

80

1.______ is the most humorous of the four groups?

A. Group One  B. Group Two  C. Group Three

2.Group Two spoke as _____ as Group Four.

A. clearly  B. quickly  C. freely

3.Group Two did worst in “______”.

A. speak freely  B. have good manners  C. co-operate well

4.In answer correctly, Group Three got _____ more marks than Group One.

A. 4  B. 5  C. 9

5.According to the report, which of the following is NOT true?

A. Group Three is the winner of the competition.

B. Group One did as well as Group Four in “Answer quickly”.

C. All groups did best in “Speak loudly” of all the items.

 

查看答案

Life is not easy, so I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.”

When I was a young boy, I was ____ shy to talk to anyone. My classmates often ____me. I was sad but could do nothing. Later,___ happened, and it changed my life. It was an English speech contest. My mother asked me to ____ it. What a terrible idea! It meant I had to speak ____ all the teachers and students of my school!

“Come on,boy! Believe in yourself. You are sure to ___.”Then mother and I talked about many different topics. At last I _____ the topic “Believe in yourself!” I tried my best to remember all the speech and practiced it over 100 _____. With my mother’s great love, I did ___ in the contest. I could hardly believe my _____ when the news came that I had won the first place.

1.A. too                 B. so                    C. quite

2.A. made faces at        B. looked after             C. laughed at

3.A. something          B. everything              C. anything

4.A. take part in          B. join                   C. get

5.A. to                B. among                C. before

6.A. win               B. pass                    C. beat

7.A. brought           B. thought                 C. chose

8.A. words             B. times                   C. sentences

9.A. well              B. good                    C. bad

10.A. result             B. eyes                    C. ears

 

查看答案

I don’t know if you _____ tomorrow. If it ____ tomorrow, I’ll stay at home.

A. will leave…rains  B. leave…will rain  C. will leave…will rain

 

查看答案

Study hard, _____ you won’t pass the exam.  I see,Mum.

A. or  B. and  C. but

 

查看答案

How far is your home from school? It’s about two _____ walk.

A. hour’s  B. hours  C. hours’

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.