满分5 > 初中英语试题 >

Hi, boys and girls! Welcome to our museu...

Hi, boys and girls! Welcome to our museum. It’s free. You don’t have to pay any money. But we have some rules for you. Please remember them and do as I say. Firstly, don’t have food or drink here. You may make our museum dirty. Secondly, you can take photos here, but don’t touch(触摸) the things here. Thirdly, keep quiet in the museum. Don’t talk loudly. Fourthly, the museum is not open after five o’clock in the afternoon. Please leave(离开) before five. Have a good time here! Thank you.

1.There are some rules for a _____.

A. store               B. park           C. museum

2.What’s the Chinese meaning of the word “free” in the article?

A. 免费的            B. 迅速的        C.自由的

3.Students can _____ in the museum.

A. have food and drink   B. take photos     C. talk loudly

4.Students can stay in the museum _____.

A. all day              B. before 5:00 a.m.  C. before 5:00 p.m

5.We can learn from the article that _____.

A. students don’t want to pay any money

B. the museum has five rules for the students

C. the speaker hopes the students have a good time

 

1.C 2.A 3.B 4.C 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了博物馆的一些规定,禁止在博物馆吃喝,可以在这里照相,但不可以摸东西,保持安静,以及开放时间。 1.推理判断细节理解题。根据短文Welcome to our museum.,可知在博物馆,故是博物馆的规定,故选C 2.词意猜测题。根据后文You don’t have to pay any money.可知,你不必付钱,即免费的。故选A 3.细节理解题。根据you can take photos here, but don’t touch(触摸) the things here描述,你可以在这里照相,但不可以摸东西。故选B 4., the museum is not open after five o’clock in the afternoon博物馆下午五点不再开放,所以你只能呆到下午五点。故选C 5.是非判断题。根据短文Have a good time here可知作者希望大家玩的高兴。故选C 考点:场所规定类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Where Are We Going, Dad? Presents a new generation of men who, in a break from Chinese tradition, now take     active role in their children's lives. Five fathers and their children traipse(走过)   China, riding camels    the western deserts, fishing off the east coast, and selling vegetables for their bus fare home in Yunnan province. One dad doesn’t know    his daughter’s hair. Another one must survive (生存)with his son for three days in the desert, where, because    can cook, the two only eat instant noodles(泡面).

The children—and their bumbling(笨拙的)fathers—show remarkable candor(相对坦率). “I’m best at washing up(洗碗), I can’t do           ,” one dad says to another. “My wife is great—she’s been raising(养育) our son for six years. I’m    and it’s only been three days. I’m buying her some flowers when we     back,” says another.

But on the show, we see fathers who are       gentler on their kids and more involved in their upbringing.

These story lines are part of Where Are We Going Dad? Which      one of China’s most popular TV shows.

1.A. a                B. an               C. /

2.A. around           B. around the        C. all around

3.A. across            B. through          C. cross

4.A. how to do         B. what to do        C. how to do it

5.A. both             B. either            C. neither

6.A. something else     B. anything else      C. nothing else

7.A. exhausted         B. exhaust          C. exhausting

8.A. are going         B. will go           C. go

9.A. more            B. a lot of           C. a lot

10.A. has become       B. have become      C. has been become

 

查看答案

Thank you for     CCTV’s Around The World show. Today, we’re in Australia. It’s a beautiful, sunny day! There are many people here on vacation. Some are taking      .

  are lying on the beach. Look at this group of people      beach volleyball. They look cool! I am   they can play in this heat. This is a very interesting place. The people are really very relaxed!

1.A.join                B. joining               C. joined

2.A.photos              B. photo                C. photoes

3.A.Other               B. Others               C. The others

4.A.play                B. are playing            C. playing

5.A.surprised            B. surprising             C. surprise

 

查看答案

— Could you tell me _____?

— Yes. He _____to Australia.

A. where is he; has gone   B. where he is; has gone   C. where he is; has been

 

查看答案

— Can I help you?

   — ________. I’m just looking.

A. No, thanks            B. Yes, please        C. No, I can’t

 

查看答案

—Who is the man ________ was talking to our English teacher?

   —Oh! It’s Mr Baker, our math teacher.

A. which               B. that              C. whom 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.