满分5 > 初中英语试题 >

Rose sat behind Kate in the classroom. T...

Rose sat behind Kate in the classroom. They got on well with each other. But one day, Rose didn’t see her school IC card at lunch time. She asked her classmates and looked for it everywhere. But she couldn’t find it. Later, one girl said that she saw Kate take a card from Rose’s desk. Hearing this, Rose got very angry.

When she met Kate in the afternoon, Rose shouted, “You have stolen my card!” Hearing this, Kate began to cry, “No, no, I didn’t steal it! I only took it by mistake.” But Rose didn’t think so and she began to say bad words to Kate.

Just then a teacher came up and asked what had happened. Kate told the whole story. She said a middle school classmate of hers came to see her in the morning. She was so excited that she took the card on the desk and rushed out. Then they went for lunch happily. “I used the card, but I had thought it was mine. I didn’t know it was Rose’s until she looked for it. I was too afraid to explain it to her. So I decided to put the card back with some money secretly. I am sorry, Rose.” Kate said in a low voice.

“It’s just a misunderstanding (误会)!” said the teacher. Tears came into Rose’s eyes. Then she said, “I was very sorry, Kate! I hope we are still good friends.” Kate smiled when she heard the words. Hand in hand, they walked toward the classroom building.

1.Rose was very ____ when she heard someone took her IC card away.

A. quiet  B. sorry  C. excited  D. angry

2.Kate didn’t find her mistake until ____.

A. she finished lunch  B. Rose looked for the card 

C. one girl told her  D. the teacher asked her

3.From the end of the story, we can learn that Rose and Kate would ____.

A. be good friends again  B. say sorry to the teacher

C. go on fighting laterD. explain more to each other

 

1.D 2.B 3.A 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是两个好朋友Rose 和Kate发生了误会,Rose误以为Kate拿了她的磁卡,所以很生气。之后Kate向Rose解释清楚了这个误会,他们又重新成为了好朋友。 1.细节理解题。根据短文的第一段中Rose didn’t see her school IC card at lunch time…Later, one girl said that she saw Kate take a card from Rose’s desk. Hearing this, Rose got very angry可知,当Rose发现她的IC卡不见了的时候,她很生气。故选D。quiet 安静的;sorry对不起; excited兴奋的。 2.细节理解题。根据短文第三段中Kate所说的话I didn’t know it was Rose’s until she looked for it可知,直到Rose来找她的IC卡,Kate才发现她错拿了她的卡。故选B。 3.细节理解题。根据短文的最后一段中“I was very sorry, Kate! I hope we are still good friends.” Kate smiled when she heard the words. Hand in hand, they walked toward the classroom building.可知,最后,Rose知道自己误会了Kate,她向Kate道歉,并希望他们仍然是好朋友。结果,他们手拉手回到了教室。由此我们可以知道,Rose和Kate又重新成为了好朋友。故选A。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Some students are talking about who’s a better singer, Andy Lau or Jacky Cheung?

男孩1

Jim

Some people say Jacky is the best Chinese singer. I don’t think so! Andy is the best. I went to his concert last year. It was so wonderful. I almost cried! OK, I did cry, but that’s because Andy is so handsome!

男孩4

Li Tao

I don’t agree with Jim. Andy sounds like every other singer. His voice is nothing special. On the other hand, Jacky’s voice is different from others, and his songs are so romantic (浪漫的).

女孩2

Linda

I think they’re about the same. But Andy is a better actor. I’ve seen almost all of his movies. Remember the one where he was a pilot and his plane crashed (坠毁) near a farm? I love that movie!

Zhang Fang

I also think Jacky is a better singer. I prefer his Cantonese (粤语) songs. Maybe they sound better because Cantonese is his first language.

u=456183875,2473284429&fm=23&gp=0

Liu Ying

I agree. Jacky’s Cantonese songs are better than his Mandarin (普通话) songs, though I still like all his songs!

1.How many students are talking about Andy and Jacky?

A. 3.  B. 4.  C. 5.    D. 6.

2.____ thinks Andy is the best Chinese singer.

A. JimB. Li TaoC. Linda    D. Zhang Fang

3.Linda likes Andy’s ____ very much.

A. movies  B. voiceC. language     D. songs

 

查看答案

A group of fifteen-year-olds at a middle school in a town are holding a charity (慈善) sale to raise money to    their classmate Li Xia. Li Xia had cerebral palsy (大脑性瘫痪)when she was a baby.    Li Xia has to use a wheelchair (轮椅) to help her get around, she never   . And she is always ready to help others.

Many parents have known it from their children and the news has been spread (传播). Some kind people give her a(n)    and Li Xia’s classmates decided to raise money to show their love for her.

   “Li Xia has the    of standing up, but she needs an operation (手术)which will cost lots of money.” Li Xia’s doctor said.

“I    thought that I could stand up one day. Actually the    is surprising for me. However, when I see my parents are worried about the cost of the operation, I am sad. I am used to my life. I don’t    even if I can’t stand up,” Li Xia said, “Now my classmates and some other kind people are helping me. I am really thankful. If I stood up one day, I would try my best to help more people.”

“While helping Li Xia, we can also learn a lot. We have learned    to cook cookies and how to    them,” Ma Fang, one of Li Xia’s classmates said. “Now we know making money is not easy, so we won’t    money anymore.”

Zhang Tong, a boy in Li Xia’s class, told a reporter that they could raise about 100 yuan every day. “We have raised about 2,100 yuan so far. We hope we will raise more money for Li Xia’s operation,” said he.

Li Xia is very thankful. And she is very    because so many people are helping her.

1.A. help  B. thank  C. encourage    D. see 

2.A. Since  B. Because      C. When  D. Although

3.A. gets down  B. shows off  C. gives up      D. has fun

4.A. gift  B. hand  C. smile  D. idea

5.A. confidenceB. chance  C. trouble  D. skill

6.A. never  B. often  C. really  D. nearly

7.A. dream B. hope  C. help      D. news

8.A. forget B. believe  C. mind  D. doubt

9.A. where B. why      C. when  D. how

10.A. sell  B. share  C. keep  D. enjoy

11.A. receive  B. spend  C. waste  D. make

12.A. kind  B. excited  C. brave  D. lucky

 

查看答案

––Where’s the key to the car, Li Tao?

   ––I can’t remember ____ last night.

A. where did I put it  B. where I put it

C. where will I put it  D. where I will put it

 

查看答案

I ____ the gift to him as soon as I see him.

A. give    B. will give  C. have given    D. gave

 

查看答案

To make the city beautiful, a lot of flowers and trees ____ every spring.

A. plant    B. are planted  C. planted    D. were planted

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.