满分5 > 初中英语试题 >

Why do people love pandas so much? Perha...

Why do people love pandas so much? Perhaps it is because they look very cute, or perhaps it is because there are not many left.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Pandas are actually called giant pandas. Many people also call them panda bears because they are mammals (哺乳类) classified from the bear family. Giant pandas originate in China. Pictures of both the dragon and the giant panda are often regarded as the symbols of China.

Giant pandas look different from other bears because they are white with black patches around their eyes, over their ears, and across their bodies. Although they look adorable and move slow, they can be as dangerous学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! as any other bear when they are angry. Pandas mostly eat bamboo, but they may also eat other food like eggs, fish, oranges and bananas.

满分5 manfen5.com学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Many people think that giant pandas have few babies, and that is one of the reasons that there are not many of them left. But scientists say that a female panda may have about five or six cubs during her life. The female panda gives birth to one or two panda 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!cubs, but she is only able to take care of only one of her cubs. As a result, one of her cubs dies soon after birth because of a lack of intense care.

The giant panda is an endangered species, and there are only about 2,000 giant pandas left in the world. People have been trying hard to protect giant pandas. It looks like their work is paying off because the number of giant pandas is increasing.

1.Why do some people call “pandas” panda bears?

A. Because they look like bears.

B. Because they like to live with bears.

C. Because they are often regarded as bears.

D. Because they are mammals classified from the bear family.

2.What do pandas like eating most?

A. Bamboo.         B. Fish.         C. Bananas.       D. Oranges.

3.How many baby pandas can a female panda have in her life?

A. Three.           B. Four or five.   C. Five or six.     D. More than seven. 

4.What does the phrase “paying off ” mean in the last paragraph?

A. To result in success.                B.  To pay money on it.

C. To stop working.                  D.  To make it work.

 

1.D 2.A 3.C 4.A 【解析】 试题分析:这篇短文中作者给我们介绍了关于熊猫的一些事情,熊猫的原产地在中国,是中国的象征。熊猫因为他们可爱的样子而受到很多人的喜爱,也因为他们的数量之少而受到很多人的关注。现在人们正努力的保护熊猫,不让这个物种在地球上消失。 1. 细节理解题。根据短文第二段中Many people also call them panda bears because they are mammals (哺乳类) classified from the bear family.可知,很多人把大熊猫叫做猫熊,因为他们是从熊的家族里分出来的哺乳动物。故选D。 2.细节理解题。根据短文第三段中Pandas mostly eat bamboo, but they may also eat other food like eggs, fish, oranges and bananas. 可知,熊猫主要吃竹子,但是他们也吃其他的食物,如鸡蛋,鱼,橘子和香蕉。故选A。 3.细节理解题。根据短文第四段中But scientists say that a female panda may have about five or six cubs during her life. 可知,科学家说,一个雌性大熊猫一生可以养育5到6个幼仔。故选C。 4.词义猜测题。根据这个短语所在的句子以及上下文People have been trying hard to protect giant pandas. It looks like their work is paying off because the number of giant pandas is increasing可知,人们一直在努力的保护大熊猫,而大熊猫的数量增加了,所以人们的努力得到了回报。故应该选A,意思是导致成功。B选项的意思是为某物付钱;C选项的意思是停止工作;D选项的意思是使某物工作。 考点:科普类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Activities are published in the local magazine:

■  English Corner in the Open Air ( The students from the English department of a Foreign Language Institute hold an English Corner in Chaoyang Square every Saturday evening. )

■  Spring Art ( More than 100 artists get together and see the work of painters, photographers. There are many famous pictures for sale, too. )

■  New Century Center ( It is a clothes shop in the center of the city. It is going to hold an end-of-season sale. The price of many dresses is cheap. )

■  Aoi Co. Ltd. ( It is a company which produces the body warmer. The body warmer is a new kind of machine that can make the body warm. )

■  Dance Together ( A dancing ball will be held in the People’s Square this weekend. )

■  Club Room ( It is a hotel o学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ffering services for which you can use a telephone to keep in touch with your family and children for free. )

1.Ho学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!w many activities are introduced in the magazine?

A. Four.        B. Six.          C. Seven.        D. Eight.

2.Who may go to the English corner on Saturday?

A.学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! Jack.        B. Sandy.        C. Wu Dong.     D. Shirley.

3.Sandy may go to ________ to buy some dresses.

A. Club Room.                   B. New Century Center.  

C. Spring Art.                    D. Aoi Co. Ltd.

 

查看答案

People come into your life for a reason, a season, or a lifetime. When you figure out which one it is学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!, you will know exactly         to do for学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! each person.

When people are in your life for a reason, it is         to meet a need you have expressed. They have come to assist you through a difficulty, to         you with guidance and support, to aid you physically, emotionally, or spiritually. They are there for the reason you need them to be. Then,         any wrong doing on your part or at any inconvenient time, they will say or do something to brin学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!g the relationship to an end. Sometimes they die, some学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!times they         away, and sometimes they act up and force you to take a stand. What you must         is that your need has been met, and your desire fulfilled. When their work is done, it is time to         on.

When people come into your life for a season, it is because your turn has come to share, grow and learn. They bring you a(n)         of peace, or make you laugh. They may teach you something you have         done. They usually give you an unbelievable amount of joy. Believe it! It is real! But, only for a season.

Lifetime relationships teach you lifetime lessons: those things you must build upon in order to have a         emotional (情感的) foundation. Your job is to accept the lessons, love the person, and put what you have         to use in all other relationships and areas of your life. It is said that love is sacred but friendship is sensible.

In a word, thank you for being part of my life,         you were here for a reason, a season or a lifetime.

1.A.where B.what    C.when   D.how

2.A.hardly B.closely    C.usually   D.finally

3.A.provide B.instruct    C.teach   D.fill

4.A.besides B.since    C.until    D.without

5.A.put B.walk    C.take   D.give

6.A.realize B.understand       C.learn        D.forget

7.A.move B.try    C.hold   D.keep

8.A.progress     B.hope    C.instruction   D.experience

9.A.even B.never    C.just   D.ever

10.A.solid B.soft        C.new       D.rapid

11.A.known     B.written        C.learned   D.heard

12.A.before B.for            C.or   D.whether

 

查看答案

Betty is going to London. But I don’t know ________. 

A. when she sets off                  B. when does she set off

C. when she will set off               D. when will she set off

 

查看答案

There are some trees near our school. They ________ last Monday.

A. water           B. watered        C. have watered   D. were watered

 

查看答案

─______ are your family going this summer holiday?

─To Dalian. We’ll stay there for a week.

A. Where          B. When         C. How         D. Why

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.