满分5 > 初中英语试题 >

阅读短文, 根据短文内容回答问题。 Have you ever wondered...

阅读短文, 根据短文内容回答问题。

Have you ever wondered what an American high school is really like? This article will describe a typical (典型的) high school and its students.

A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students. Every student is given a locker. When students first arrive at school, they go straight to their lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes. As American textbooks are expensive, students would rather borrow than buy them. Students must pay back if they lose any of them.

American students have different types of school transport. They usually take a yellow school bus or walk to school if they live close enough. Sometimes their parents drive them to school. When they turn 16 years of age, most take a free driving class at school for one term. If students get passing grades in the class and also pass their state driver’s exam, they can begin driving themselves to school.

Each day, students take six or seven classes. They must take science, maths, English and social studies. They can choose art, homemaking, clothes making and other classes. In some schools students are asked to take one or more of the following special classes: health education, physical education or foreign language studies. Students move to different classrooms for each subject. This is because each teacher has their own classroom. There is a five-minute break between classes, to give the students the time to hurry to their next class.

The school day usually ends early in the afternoon. After school more than half of the students take part in after-school activities. These activities include sports --- especially football, basketball, baseball and soccer or clubs, such as yearbook, speech, school newspaper,学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! and photography and student government.

1.How many students are there in the typical American school?

2.What do they do first when they arrive at school?

3.What subjects must they study?

4.What do they do after school?

5.What can you learn about the American school life from the passage?

 

1.There are about 1,500 students. 2.They go to their lockers (to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes). 3.Science, maths, English and social studies. 4.They do / have / take part in after-school activities. 5.School size, transport, subjects, and after-school activities. 【解析】 试题分析:这篇文章主要介绍了典型的美国高中和学生。典型的美国高中有几幢大建筑物,也有足够的空间容纳1500名学生。介绍了美国学生的交通乘坐方式以及课程学习情况。 1.细节理解题。根据A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students.句意:典型的美国高中有几幢大建筑物,也有足够的空间容纳1500名学生。 2.细节理解题。根据 When students first arrive at school, they go straight to their lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes.句意:当学生刚到学校时,他们径直去他们的储物柜,收拾或拿他们的课本,挂外套。 3.细节理解题题。根据They must take science, maths, English and social studies.句意:他们必须学习科学、数学、英语和社会科学。 4.细节理解题题。根据After school more than half of the students take part in after-school activities.句意:放学后一半多的学生参加课后活动。 5.主旨大意题。School size, transport, subjects, and after-school activities.学校大小,交通,科目,课后活动。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident when you are studying. 1.____________________

    If yo学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ur teacher writes notes on the blackboard, that's great. You can copy them or write down the most important facts of all in class. 2.____________________ For exampl学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!e, some teachers may focus on (关注) lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, but they may repeat them.

    Don't try to write down every word in class, or you might miss some important points. Some students really learn better with the help of these notes. 3. ____________________ If your teacher speaks too fast and you can't follow what he is saying, you can ask him after class.

    Comparin学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!g your notes with your classmates' can be good for your learning. 4.____________________

    Note-taking also needs organization. Keep notes for each subject in one place, so that you can find everything easily when a test comes.

    Good note-taking takes time. If you decide to recopy your notes every evening, you'll surely have less time to watch TV. But you'll save time in the coming test.

满分5 manfen5.com

 

查看答案

Seeing a volcano erupt (喷发) is a wonderful experience, and you can really feel the heat by climbing to the summit of Pacaya for a close-up view. There are guided tours every day up this highly active volcano from Antigua. Giving travelers a chance to see Mother Nature at her most powerful (强大的).

Pacaya is an easy drive from Antigua, a beautiful city with many colorful houses along its old streets that are turned into art-works during its Holy Week festival. No matter when you come to Antigua, you won’t miss the Pacaya-tour companies.

But climbing Pacaya is no easy job: it is 2,560 metres high and reaching the summit takes two to three hours of seemingly one-step-forward and two-step-back movements. As you climb, you hear the sounds of eruptions high above. Smoke, hot remains from recent eruptions begin to line the path as you near the active summit: the McKenney Cone (火山锥). Just as though you were going to walk over to the edge of the cone, the road turns to the left and up to the safety of the old, inactive summit.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Many tours are timed so that you arrive at the cone of the volcano in plenty of time for sunset and the full scene of the erupting red lava (熔岩) in the darkening sky. On a good day the view from the summit is really exciting. The active mouth boils, sending red lava over its sides, and once in a while shoots hot streams up to 100 metres into the air. There is a strong bad smell in the air even if you take care to be upwind of the cone. As evening turns deeper into the night, the burning lava quietly falls down the side of the volcano. For you, too, it is time to get down.

1.Many tours are timed for people to _____.

A. get down the mountain in time when night falls

B. avoid the smell from the upwind direction of the cone

C. enjoy the fantastic eruption against the darkening sky

D. appreciate the beauty of the 2,560-metre-high mountain

2.The word “summit” appears several times in the passage. It means _____.

A. remained, cooled rocks along the path

B. loud sound and terrible smell in the air

C. the most exciting happening in a place

D. the top point of a mountain or hill

3.What is the main purpose of this passage?

A. To have more tourists come to Pacaya.

B. To describe the beauty of Pacaya.

C. To introduce guided tours to Pacaya.

D. To explain the power of nature at Pacaya.

 

查看答案

You are watching a film in which two men are having a fight. They hit one another hard. At the start they only fight with their hands. But soon they begin hitting one another over the heads with chairs. And so it goes on until one of the men crashes (撞击) through a window and falls thirty feet to the ground below. He is dead!Of course he isn't really dead. With any luck he isn't even hurt. Why? Because the men who fall out of high windows or jump from fast moving trains, who crash cars of even catch fire, are well trained. They do this for a living. These men are called stuntmen. That is to say, they perform tricks (花招,手段). Here are two sides to their work. They do most of the things you see on the screen. For example, they fall from a high building. However, they do not fall on to hard ground but on to empty cardboard boxes covered with a mattress (床垫). Again, when they hit one another with chairs, the chairs are made of soft wood and when they crash through windows, the glass is made of sugar! But although their work depends on trick of this sort, it also requires a high degree of skill and training. Often a stuntmen’s success depends on careful timing. For example, when he is "blown up" in a battle scene, he has to jump out of the way of the explosion ju学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!st at the right moment.

Naturally stuntmen are well paid for their work, but they lead dangerous lives. They often get seriously hurt, and sometimes killed. A Norwegian stuntman, for example, flew over the edge of a cliff (悬崖) a thousand feet high. His parachute (降落伞) failed to open, and he was killed. Although it is full of deadly dangers, this is no longer the work for men only. Men no longer dress up as women when actresses have to perform some dangerous actions. For nowadays there are stuntwomen too! (357)

1.Stuntmen are those who ______.

A. often dress up as famous actors   

B. prefer to lead dangerous lives

C. often perform dangerous actions

D. often fight each other for their lives

2.What’s the meaning of the underlined sentences in the first paragraph?

A stuntman should _______.

A. crash bravely though a window made of sugar             

B. do the well-planned activity at a very moment    

C. open his parachute when he jumps down the cliff

D. have got a high degree of skill and training

3.Which could probably the best title of this passage?

A. Fights in the Movies.B. Crashing Out of the Window.

C. Exciting Films Today.D. Most Dangerous Work.

 

查看答案

In the big cities of Europe and America — London, Paris, New York, people are moving out of the city. They are usually rich families with much money, and they want to live a quieter life. They are tired of the noises and the dirty air of the city, tired of the crowded streets, crowded trains and buses. They don’t want to sit in traffic any more. They want a house with a garden, and clean air that is not polluted.

So they move out. Some don’t move very far, just a little way out of the city, to the towns near the cities. Other people move to real countryside, with sheep, cows and horses, and green fields! There, they start new lives and try to make new friends.

Not all those who move from the city to the countryside are happy. After two or three years, many people feel that it was a big mistake. There isn’t much to do. Country people are very different and aren’t always friendly.

As a result, quite a lot of people move back to the city. 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!“It’s wonderful to see crowds in the streets and cinema lights,” they say. “I’m so glad I’m back in the city!” (203)

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

1.Some city people move out of their city because of _____.

A. crowds and pollutionB. friendly neighborhoods

C. making moneyD. cows and sheep

2.Why do some people move back to the city again? Because _____.

A. they can breathe fresh and clean air

B. there are big shops and cinema lights

C. they still want to live their city life

D. they can make many new friends

3.Which of the following sentence is wrong according to the passage?

A. Many people love their city’s colorful life.

B. They enjoy seeing animals in the country.

C. All the people move out far from the city.

D. Sometimes country people are not friendly.

 

查看答案

FLIGHT INFORMATION

Date

From

To

Departure

Arrival

Fight No.

Price

July. 11

Beijing

Hong Kong

08:05

11:35

CA101

¥2400

July. 11

Beijing

Los Angeles

15:40

06:51

CA985

¥7280

July. 11

Beijing

London

14:10

00:45

CA937

¥3950

July. 11

Beijing

New York

21:00

19:00

CA983

¥8750

July. 11

Beijing

Paris

13:35

00:40

CA933

¥4840

July. 11

Beijing

Washington

14:00

09:00

CA987

¥4200

1.If you want to have a trip to Paris by plane, what time will you arrive there?

A. 11:35.B. 19:00.C. 00:40.D. 00:45.

2.Which flight will you take to New York?

A. CA987.B. CA983.C. CA937.D. CA985.

3.What’s the price for the ticket from Beijing to Los Angeles?

A. 7280.B. 3950.C. 8750.D. 4200.

4.How long will it take you to reach London from Beijing?

A. nine hours and twenty-five minutes.

B. twelve hours and forty minutes.

C. eleven hours and thirty-five minutes.

D. ten hours and thirty-five minutes.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.